De sju systrarna, #3

Skuggsystern

The Shadow Sister
Bok av Lucinda Riley
Skuggsystern är den tredje delen i succéserien De sju systrarna som har förtrollat en hel värld. Star D'Aplièse står vid ett vägskäl efter hennesadoptivfars hastiga död. Han efterlämnade varsin ledtråd till Star och hennesfem systrar, så att de skulle kunna ta reda på mer om sitt ursprung. Ettantikvariat i London blir första steget på Stars resa. Hon får nya vänner ochinser att hon har kopplingar till en kvinna vid namn Flora MacNichol, sometthundra år tidigare slets mellan passionerad kärlek och sina plikter motfamiljen. Floras otroliga livshistoria förändrar Star. Hon kan äntligen stiga utur sin syster CeCes skugga och öppna sitt hjärta för kärleken. Lucinda Riley föddes på Irland och efter en tidigt karriär som skådespelerska inom film, teater och tv, skrev hon vid 25 års ålder sin första bok. Hennes romaner har översatts till 37 språk, sålts i 20 miljoner exemplar världen över och legat på både New York Times och Sunday Times bästsäljarlistor.
Tredje boken i serien om De sju systrarna. Det här är Stars bok och berättelsen om hur hon följer sin fars ledtråd till ett antikvariat i London för att ta reda på sin bakgrund.
Fantastiskt bra serie, den tredje boken är min personlighet favorit. Så genomtänkt skrivet av författaren där varje bok ter sig olika.
Kan varmt rekommenderas denna för alla som gillar att läsa historiska böcker blandat med nutiden
Det är tredje boken I serien om de sju systrarna. I denna boken får vi följa Star när hon tveksamt bestämmer sig för att följa ledtrådarna till sitt förflutna. Det första steget på resan är ett antikvariat i London. Det är första steget på en väldigt intressant historia som utspelade sig 100 år tidigare i England.
Helt fastnat i syster-serien och denna var bäst hittills! Denna gången får vi följa Star och jakten på hennes ursprung i London och på den engelska landsbygden den första delen av 1900-talet då Flora växer upp med en väl bevarad hemlighet.
Del tre i serien De sju systrarna och jag kan inte vänta till att läsa de andra delarna! Omöjlig att lägga ifrån sig. Fantastiskt bra bok!
Den tredje boken i serien och denna boken gillar jag!
En underbar bok och Lucinda är så bra på att skriva parallella historier och jag tycker verkligen om att varje bok utspelar sig på olika platser runt om i världen!
Jag drömmer mig bort och släpper verkligheten när jag läser denna boken precis som med de tidigare böckerna! Jag kan inte sluta läsa men vill heller inte att den ska ta slut!
I den här boken är det dags att få följa Star i hennes sökande efter sitt ursprung. Då Pa Salt för lämnar han ledtrådar till varje syster, där de kan söka sitt ursprung. Även i den här delen är det en historisk berättelse, där vi få följa Stars rötter. Den historiska berättelsen är den största behållningen av boken. Här får vi följa Flora under tidigt 1900-tal i England. En liten känsla av Jane Austen dyker upp. Fängslande historia i lite långsammare tempo. Jag ser fram emot att fortsättaläsa resterande delar i serien.
Ja så var man fast med dessa underbara böcker och kan inte bärga mig till del fem!
Vilket språk och man är verkligen med i historien för första sidan till sista - Läs !
En underbar bok som tar oss till! London och till engelska landsbygden med ett besök i Beatrix Potters värld. Ett rent nöje att läsa.
Stars bok för oss in i det böljande engelska landskapet.En berättelse där en bokhandel står i centrum men också en del av Beatrix Potters värld.