Frida M

Användarprofil

Skuggsystern

Lucinda Riley
Det är tredje boken I serien om de sju systrarna. I denna boken får vi följa Star när hon tveksamt bestämmer sig för att följa ledtrådarna till sitt förflutna. Det första steget på resan är ett antikvariat i London. Det är första steget på en väldigt intressant historia som utspelade sig 100 år tidigare i England.
Intressant experiment där man får följa helt främmande personer som är inlåsta i ett hus i 100 dagar. Den slutgiltiga vinnaren kammar hem 1 miljon kr.
Tvserien om familjen Bridgerton baseras på den första boken i serien. Den som heter en annorlunda allians. Det handlar om Daphne och Simon som ingår en allians för att få tjejerna att hålla sig borta från Simon samtidigt som det ska locka friare till Daphne.
Jag såg tvserien innan jag läste boken och jag tycker att serien var bra. Nu efter att jag läst boken reagerade jag på att de tagit bort vissa delar och lagt till något helt annat.

Stormsystern

Lucinda Riley
När Pa Salt dör och alla systrar återvänder till Atlantis får alla systrar ledtrådar till att hitta sin härkomst. Allys leder henne till Norge men hon är tveksam om hon ska åka dit. När en tragisk olycka inträffar och Allys liv omkullkastas bestämmer hon sig för att åka. Stormsystern är bok 2 i serien om de sju systrarna och är lika bra som den första. Lucinda kan verkligen få läsaren att fastna i sina böcker och det blandas då tid och nutid på ett väldigt professionellt sätt.
Daphne Bridgerton blir bara uppvaktad av män hon inte vill ha. Och Hertigen Simon som absolut aldrig tänker gifta sig blir blir omringad av många mammor som vill att han ska gifta sig med deras döttrar. Daphne och Simon bestämmer sig för att ingå en allians som ska hjälpa Simon att hålla mammorna borta samtidigt som fler män ska bli intresserad av henne.
Bridgerton serien bra som vanligt, den gör en aldrig besviken.
När Pa går bort återvänder alla 6 systrarna till barndomshemmet Atlantis. Där har Pa lämnat ledtrådar till alla systrarna om var de härstammar ifrån. I första boken får vi följa Maia när hon letar sina rötter i Brasilien. Nutid blandas med dåtid i en härlig mix.
När boken börjar är Kya 6 år och ser sin mamma fly från familjen. Sedan lämnar syskonen en efter en till s det bara är Kya och hennes pappa kvar. En alkoholiserande pappa som är borta långa stunder och inte är kapabel till att ha hand om ett barn. Efter några år lämnar även pappan och Kya får klara sig ensam i våtmarken. När en person hittas död i våtmarken börjar många misstänka Kya men hur ligger det egentligen till?
Det här är en diktsamling som jag blev tipsad att läsa när jag tänkte försöka ge mig på att läsa poesi men jag blev besviken. Poesi är inget för mig.
I David Batras indiska kokbok blandas med recept och anekdoter från Davids och hans familjs bakgrund. Man skrattar gott åt hur Davids pappa skulle bjuda klasskompisar på bakverk eller pappans första möte med Luciatraditionen samtidigt som man knappt kan bärga sig att börja baka nanbröd och laga indiska specialitet måltider som tika massa och daal. Det är också bra att han tipsar om goda röror och recept som man snabbt kan slänga ihop efter en arbetsdag.

Jill & Marias taverna

Jill Johnson och Maria Molin Ljunggren
En helt underbar bok som blandar den underbara Kretianska maten med Jill och Marias egna berättelser och möten med människorna som de lärt känna på Kreta.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.