Frida M

Användarprofil

Det sista brevet : roman

Bok av Cecelia Ahern
Uppföljaren till PS.Jag älskar dig utspelas några år senare. Holly är med i en podd där hon berättar om breven som hon fick efter Gerrys död. Kort därefter börjar några söka upp och stalka henne. De vill ha hennes hjälp och vill att hon ska vara med i en PS jag älskar dig klubb. Hur kommer det påverka Holly och har hon kunnat gå vidare från Gerry eller är hon fast i det hon en gång hade?

Unravel

Spel från 2016 utvecklat av Coldwood Interactive
Man följer den här garnklädda figuren på sin väg genom banorna. Det är ett lugnt och harmoniskt spel och musiken i spelet bidrar till känslan.

PS: jag älskar dig

Bok av Cecelia Ahern
När Hollys cancersjuka man går bort. Lämnar han 10 brev efter sig. 1 brev för varje månad som är kvar på året. Med breven till hjälp vägleds Holly av sin döde make i den svåra tid som följer. En fin bok.

Skuggsystern

Bok av Lucinda Riley
Det är tredje boken I serien om de sju systrarna. I denna boken får vi följa Star när hon tveksamt bestämmer sig för att följa ledtrådarna till sitt förflutna. Det första steget på resan är ett antikvariat i London. Det är första steget på en väldigt intressant historia som utspelade sig 100 år tidigare i England.
Intressant experiment där man får följa helt främmande personer som är inlåsta i ett hus i 100 dagar. Den slutgiltiga vinnaren kammar hem 1 miljon kr.

Familjen Bridgerton

TV-program från Netflix
Tvserien om familjen Bridgerton baseras på den första boken i serien. Den som heter en annorlunda allians. Det handlar om Daphne och Simon som ingår en allians för att få tjejerna att hålla sig borta från Simon samtidigt som det ska locka friare till Daphne.
Jag såg tvserien innan jag läste boken och jag tycker att serien var bra. Nu efter att jag läst boken reagerade jag på att de tagit bort vissa delar och lagt till något helt annat.

Stormsystern

Bok av Lucinda Riley
När Pa Salt dör och alla systrar återvänder till Atlantis får alla systrar ledtrådar till att hitta sin härkomst. Allys leder henne till Norge men hon är tveksam om hon ska åka dit. När en tragisk olycka inträffar och Allys liv omkullkastas bestämmer hon sig för att åka. Stormsystern är bok 2 i serien om de sju systrarna och är lika bra som den första. Lucinda kan verkligen få läsaren att fastna i sina böcker och det blandas då tid och nutid på ett väldigt professionellt sätt.
Daphne Bridgerton blir bara uppvaktad av män hon inte vill ha. Och Hertigen Simon som absolut aldrig tänker gifta sig blir blir omringad av många mammor som vill att han ska gifta sig med deras döttrar. Daphne och Simon bestämmer sig för att ingå en allians som ska hjälpa Simon att hålla mammorna borta samtidigt som fler män ska bli intresserad av henne.
Bridgerton serien bra som vanligt, den gör en aldrig besviken.
När Pa går bort återvänder alla 6 systrarna till barndomshemmet Atlantis. Där har Pa lämnat ledtrådar till alla systrarna om var de härstammar ifrån. I första boken får vi följa Maia när hon letar sina rötter i Brasilien. Nutid blandas med dåtid i en härlig mix.
När boken börjar är Kya 6 år och ser sin mamma fly från familjen. Sedan lämnar syskonen en efter en till s det bara är Kya och hennes pappa kvar. En alkoholiserande pappa som är borta långa stunder och inte är kapabel till att ha hand om ett barn. Efter några år lämnar även pappan och Kya får klara sig ensam i våtmarken. När en person hittas död i våtmarken börjar många misstänka Kya men hur ligger det egentligen till?
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.