De sju systrarna, #1

De sju systrarna : Maias bok

The Seven Sisters
Bok av Lucinda Riley
Vid Genèvesjön i slottet Atlantis bor Maia D'Aplièse. Hon lever ett isolerat liv, men en dag händer något som förändrar allt. När Maias far plötsligt avlider kommer hennes fem systrar hem för att säga adjö. Det är då systrarna får varsin ledtråd som ska bli det första steget i sökandet efter deras rötter. Så småningom för sökandet Maia till Rio de Janeiro och en gammal herrgård.
De sju systrarna av Lucinda Riley är en fantastiskt vacker bok med målande beskrivningar och färgstarka karaktärer. Tackar ödmjukast för att jag fått lyssna på denna bok och får följa systrana D'apliése på deras resa efter att de förlorat sin pappa på ett hastigt sätt.
Den omtalade första boken i serien om de sju systrarna började ganska segt med mycket beskrivningar. I efterhand inser jag att beskrivningarna behövdes, och den blev mer och mer spännande och intressant efter hand. Första boken handlar om Maia, som får ledtrådar för att utforska sitt ursprung efter att hennes adoptivfar dör. Boken har parallella tidslinjer och i mitt tycke är den äldre tidslinjen mer intressant, den som handlar om hennes mormorsmor. Boken berör ämnet hur en kvinna tvingas välja mellan sin kärlek och sin plikt och familj. Jag gillade den och jag ser fram emot att läsa fortsättningen på den här serien.
Fantastiskt vacker och lättläst släktsaga som spänner över tid och fjärran länder. Rekommenderas till alla som glömt bort hur det är att läsa en riktigt bra bok.
Den första boken i serien om de sju systrarna. Jag gillar böcker där man får ta del av ”förr i tiden” och det får man här. Nutid varvas med dåtid och Maias historia nystas upp samtidigt som en framtid växer fram. Gillade den!
Detta är den första boken om ”De sju systrarna ” bok ett första delen Maias bok.

Den här boken handlar om adoptiv systern Maia D Aplièse resa om att hitta sitt förflutna. Hon har varit den som har isolerat sig mest av sina systrar, älskar sitt barndomshem, slottet Atlantis vid Genèvesjön.
Men för ett ögonblick förändras allt, då systrarnas adoptivfar går hastigt bort. Inte nog med att dem måste genomgå en stor saknad, deras far har lämnat efter sig spår/ledtrådar till det förflutna till vardera syster. Det får dem även att undra vem deras adoptivfar verkligen var, kände dem honom verkligen? Maias ledtråd leder henne till det vackra Rio de Janeiro, där hon träffar den äventyrslystna Izabela Bonifacio. I Rio träffar hon en manlig författare som hjälper henne att mesta efter sitt förflutna . Men blir det verkligen som Maia hoppats på? Hittar hon sitt ursprung, familj? Vågar hon öppna upp sitt hjärta för kärlek?

Tycker boken var väldigt bra!
Älskar att det är små gåtor.
En så bra bok som är så välskriven och genomtänkt. Älskar att man får följa både Maia och hennes förfäder. Man lär sig mycket om historia när man läser boken! Ett stort plus.
En historia som inleds med att en man dör och efterlämnar ledtrådare till sina sex adopterade döttrar om deras respektive ursprung. I denna första bok får vi följa äldsta dottern Maia och hennes resa till Brasilien för att söka sina rötter. En historia som sammanflätas med Izabelas historia långt tidigare.
En bladvändare med bra flow! Tyckte mycket om.
Det här är första boken i en serie. Varje bok är ägnad en av sex systrar. Systrarna växte upp tillsammans, alla adopterade med olika ursprung, från olika länder. Systrarna är uppkallade av stjärnbilden Plejaderna.
När deras pappa dör så får de alla en puzzelbit till varifrån de kommer. Maia är den äldsta systern. Hon har bott kvar i sitt barndomshem. Hennes ledtråd tar henne till Rio de Janeiro där hon börjar nysta i sitt förflutna.

Den här boken spänner över mycket. De historiska berättelserna som rör sig både i Rio och Paris är är otroligt spännande. Beskrivningen av Rio, dess invånare och kultur väcker intresse. Maias egna inre resa är också intressant att följa. Jag kommer på mig själv med att "vara kvar i Rio" efter att jag läst klart boken. Helst vill jag inte lämna denna spännande plats.
När Pa går bort återvänder alla 6 systrarna till barndomshemmet Atlantis. Där har Pa lämnat ledtrådar till alla systrarna om var de härstammar ifrån. I första boken får vi följa Maia när hon letar sina rötter i Brasilien. Nutid blandas med dåtid i en härlig mix.
Väldigt intressant bok där man får läsa om både nutid och dåtid. Jag tycker om karaktärerna i boken som är en riktig bladvändare!
Började med att en far dör & de 6 systrarna, som är på olika platser i världen, samlas i sitt barndomshem. Dom är alla adopterade & har haft en fin uppväxt med en kärleksfull adoptiv far. Efter sig lämnar han vara ett brev till dom. Där finns information om vart i världen dom är födda.
I denna första bok får vi följa den äldsta av systrarna ,Maia & hennes resa mot att hitta sitt förflutna & sitt öde. Spännande spännande spännande. Gillar att hon blandar nutid med dåtid. Dagens generation & äldre.
Älskar såna hopp, som sen knyts ihop.
Man får sig också en dos av lite historik, geografi lektion och platshändelser även om det är mixat reality och fiktivt.
Vilken serie Lucinda Riley har skrivit! Det är fängslade , välskrivna böcker som man inte kan släppa ifrån sig!
Första boken handlar om Maia och hennes sökande efter sina rötter . Ledtrådar hon fick av sin pappa som dog hastigt ledde henne till Brasilien!
Om du inte har läst de här böckerna då har du många sidor du kan njuta av! Jag är nästan lite avundsjuk!
Rekommenderar hela serien!
Fullträff! 🌟
Jag har sparat den här boken länge och blev fullkomligt förskräckt när jag började läsa platta recensioner med dåligt betyg helt plötsligt. Tror att det säkerligen var för höga förväntningar eller helt enkelt inte en bok för dem- för jisses vad jag älskade den!

Boken är en tegelsten men oerhört enkel att läsa. Språket är simpelt och flytande, rätt som det är så har man kommit halvvägs.
Delarna som utspelar sig i olika tider, de olika karaktärera och deras olika men samtidigt liknande problem och livsöden. Pusselbitarna som sakta faller på plats igenom historiens gång... Magiskt helt enkelt!
Mysig bok med intressanta historiska inslag! En perfekt historia att sjunka ner i när man vill ha alldeles lagom med spänning och intressanta människoöden.
Historien tar sin början när adpotivpappan Pa precis gått bort och systrarna alla är samlade i sitt familjehem. Pa lämnar efter sig information om alla systrars ursprung och i denna bok får vi följa Maias sökande efter svar
Första boken i en härlig serie om de sju adopterade systrarna som adopterats från olika delar av världen av Pa Salt. De växer upp kärleksfullt i ett rikt hem men snart kontaktas systrarna om hans död. I samband med det får varje syster ett brev med ledtrådar om sitt ursprung. En underbar bok som genom serien tar oss med till alla världens hörn i jakt på varje dotters utsprung.
Älskar den här boken och är så glad att det ligger fler i serien o väntar på mig. Sex systrar, adopterade från olika delar av världen och i varje bok får vi följa en syster. I första boken får vi följa äldsta systerns resa där hon utforskar sitt förflutna. En riktig feelgoodroman att krypa upp med i soffan när höstmörkret smyger sig på.
Mycket bra bok som väver samman dåtid och nutid när den äldsta av de adopterade systrarna söker sitt biologiska ursprung.
Så många som har pratat om denna bok.. jag var skeptisk men nu är jag fast! Älskar den! Vill åka och besöka de platser som beskrivs...
En fantastisk bok om vänskap, kärlek, äventyr och om att hitta sig själv. Här läggs grunden för de sju systrarnas äventyr och vi följer den första systern Maia till Brasilien där hon söker sina rötter. Dåtid och nutid presenteras i lite längre stycken om vartannat och upplägget fungerar verkligen. Om du börjar med denna kommer du inte kunna sluta!
En härlig bok som ger mersmak på en gång. Den blandar nutid och Brasilien under början av 1900talet. Rekommenderas varmt! Feelgood och väcker nyfikenhet att läsa mer om Brasiliens historia.
En stark och gripande början som direkt fick mig att vilja läsa mer. Maias berättelse tar oss tillbaka till hennes mormors mors tid och väver samma deras historia så att vi till slut får veta hur allt hänger ihop.

Starka naturskildringar och jag kan riktigt känna värmen och dofterna i Brasilien. En stark kärlekshistoria med mycket smärta. Jag ser framemot att läsa nästa bok.
Vilken fantastisk bok ! Den har allt och många som har rekommenderat denna serien och jag tänkte nu får jag testa och herregud. Jag är såld. Denna är del 1 . Lite svårt att hålla reda på tidshoppen men man vande sig och vilken historia, att få till det så bra. Kunde inte släppa taget och kommer verkligen se fram emot att läsa de andra delarna.
En underbar feelgood bok och definitivt en bladvändare! Ser framemot att läsa resten av böckerna i serien.
Det är något speciellt med att börja läsa en bok som man vet är den första i en serie.
Har man en bladvändare i sin hand?
Älskar man böcker så är det lycka, man vet att man har många timmar av läsning framför sig.
Detta är en sådan bok.
Anna K
Helt AMAZING bok, totalt älskar!!! Rekommenderar er alla att läsa denna jag har haft den i min hylla i snart ett år och det är först nu jag var upptäckt den löste ut den ynka fyra dagar det är lite för mig.
Detta är den första delen om de sex (sju?) adopterade systrarna som alla är döpta efter stjärnorna som ingår i stjärntecknet De sju systrarna.. Den börjar med att deras adoptivfar dör och efterlämnar ledtrådar för att de ska kunna söka rätt på sitt ursprung. Den första boken handlar om dem äldsta systern Maia som söker sina rötter i Brasilien. En historia som tar sin början på 1920-talet och har kopplingar till den berömda Cristo Rendator statyn i Rio En intressant, spännande, fascinerande och romantisk historia.
Vilken bok! Jag gick in i den med väldigt höga förväntningar och de infriades. Jag älskar miljöerna särskilt i Rio. Det är inte ofta jag läser böcker som utspelar sig någon annanstans än USA eller Europa. Berättelsen, som många redan har läst, utspelar sig på 2000-talet och 1920-talet. Det hela börjar med att en far dör. Han har sex adopterade döttrar. Efter sig lämnar han ledtrådar till hur och var döttrar adopterades. I denna bok får man följa med Maia, den äldsta, till Brasilien där hon har sitt ursprung.

Jag rekommenderar boken varmt.
Vilken härlig historieuppbygnad, man vill verkligen inte släppa boken. Sju (sex) systrar som kommer från olika ställen och har sina egna bakgrunder till sina liv på den fina platsen Atlantis, kärlek, svek, lycka och sorg fint blandat med en flytande text. Väl värda att läsa.
Detta är den första boken om systrarna som är adopterade från olika ställen i världen och ska ta reda på var de kommer från och vilken bakgrund de har efter att deras adoptivfar gått bort. I denna bok får vi följa Maia som ska lösa sin gåta om sitt ursprung i Rio de Janeiro där hon med tiden upptäcker en spännande historia om kärlek, sorg och hopp. Otroligt spännande bok som berör och är svår att lägga ifrån sig. Ser fram emot att läsa de andra böckerna.
Boken handlar om sju systrar, alla adopterade av samma pappa. När han går bort ger sig Maia iväg till sin födelsstad för att ta reda på om sitt förflutna.
Spännande, välskriven, fina miljöbeskrivningar. Älskar att man får uppleva både staden Paris och Rio i en och samma bok. Helt klart en favorit och jag kommer läsa de andra böckerna också. 5/5
Detta är den första boken om sex adopterade systrar. De har växt upp med sin adoptivfar i Schweiz. Fadern avlider plötsligt, Maia är den enda av systrarna som forfarande bor kvar i hemmet. Fadern efterlämnar ett brev till var och en av döttrarna, de får där en ledtråd till sin bakgrund. Maia ger sig iväg till Rio för att där försöka finna sina rötter. Vi får sedan följa hur hon finner sin mormor och därefter får vi följa historien bakåt i tiden. Vi får veta mycket om Rio samt Paris ,där stor del av historien utspelas. Jag ser mycket fram emot att få läsa vidare om de andra fem systrarna. Rekommenderas verkligen.
I denna bok, som är den första delen i en fantastisk serie om sex adoptivsystrar, får man följa med syskonskarans äldsta syster Maia D Aplièse till Rio de Janeiro där hon letar efter sina rötter. Maia och hennes systrar har nämligen, efter en plötslig förlust av deras adoptivfar, fått ledtrådar till deras ursprung och för Maia tar en spännande resa fart i Brasilien. Läsningen blir snabbt hårresande och man slungas ständigt mellan hopp och förtvivlan när Maia, tillsammans med hennes nya bekantskaper i Rio, får pusselbit efter pusselbit på plats kring hennes bakgrund. Jag läste ut denna spännande bok på en helg, nästan utan att blinka. Jag rekommenderar denna härliga bok starkt!
Jag hade höga förväntningar på boken, då den hyllats av många.. och jag blev inte besviken! Vilken fantastisk bok, men som tog slut alldeles för fort. Tur det är en serie och att detta bara var första!
I serien får man följa Pa Salts adopterade döttrar som efter hans död söker efter sina biologiska rötter. I varje bok får man följa en dotter, start med den äldsta. Boken innehåller både hjärta och smärta samt riktiga händelser kopplat till den påhittade historien. Ser fram emot att läsa de andra böckerna och förflyttas till olika platser i världen!
Maia åker till Brasilien i sökandet efter sin biologiska familj i den här första delen. Mysig bok, men med väldigt mycket fokus på dåtiden.
Älskade den! Romantisk och feministisk, utan att slå över för mycket. Språket är flödande och vackert, läsningen kan likställas med en harmonisk vals där berättelsen gör ett utmärkt jobb som förare. Det gick lite trögt att komma in i den bara, men det har varit helt omöjligt att släppa de sju systrarna. Förtjänar sina hyllningar!
En helt underbar bok, jag drömmer mig bort och släpper verkligheten när jag läser denna boken! En bok som jag inte kan sluta läsa men heller inte vill ska ta slut!
Första boken i en helt fantastiskt serie om sju systrar! LÄS!
En riktig må-bra-bok.Karaktärerna är trovärdiga och historien löper på bra.Det är den första delen om systrarna som adopterats av den excentriska Pa Salt. Maias resa tar henne till Brasilien där hon letar efter sina rötter.Det är en spännande parallellhistoria .
Jag tycker verkligen om denna bok! Den är förtrollande. Jag ÄLSKAR språket och Maia är en så härlig person tycker jag. Jag gillar också att boken är baserad på Plejaderna, det är första gången jag läser något som har inspiration från stjärnorna. Detta är verkligen en bok som jag älskar! Jag tycker om lättheten i den men att det ändå finns svärta och lite mörker. Det ska verkligen bli spännande att läsa vidare i serien. Jag tycker slutet kunde varit lite bättre men jag kanske får reda på vad som händer i nästa bok.
Jag blir sugen på att åka till Rio och upptäcka alla dessa saker som finns i boken och det härliga med staden, trots alla faror. En superbra bok som jag rekommenderar till alla som gillar ett förtrollande språk och härliga karaktärer!
Underbar och välskriven. En bok per syster och ser verkligen fram emot att läsa resten av böckerna. Spännande att få följa med i olika tidsåldrar, vill också vara en av systrarna.