Li Samuelsson

Användarprofil
En underbar berättelse i en modern tappning av askungen. Romantik, fina kläder, baler och gods i Englands 1800-tal. En berättelse som genast griper tag och jag vill inte lägga undan boken.

Robotdammsugare som present

Perfekt att kunna lägga tiden för dammsugning på något du älskar att göra. Vem kan bli besviken på en sådan present?

Lego

Produkttyp

Lego som present

En julklapp som passar över tid i många åldrar. Även den vuxna kan uppskatta leken med barnet även för egen del.

När regnen upphör

Bok av Dag Öhrlund
Sjätte delen om den omtyckte kommissarie Ewert Truut. Även i den här boken är den stora behållningen att få följa med den något buttre, konservative mannen med sina ickekorrekta uttalanden kommissarien. Han har även karismatiska kollegor som gör boken till den härliga läsning den faktiskt är. Brotten upplever jag enbart blir en liten del av bokens härliga innehåll. Jag uppskattar hur Dag Öhrlund för in samhällskritik i sina böcker där han kämpar för orättvisor kring utsatta.
I detta vintermörker, ofta utan snö, gör det stor skillnad för mysfaktorn med lite ljus i trädgården. En lampa som laddas upp av ljuset under dagen och tänds automatiskt när det blir mörkt.

24 goda gärningar

Bok av Jenny Fagerlund
En riktigt mysig feelgoodbok med jultema. Dessutom har den ett fint budskap - att hitta julkänslan genom att göra gott mot andra. I boken har Maria separerat från sin man och har svårt att hitta julkänslan. Hon får tipset att göra 24 goda gärningar innan julafton - en varje dag. Det tipset kommer påverka hennes liv mer än hon tror.

Vaka natt

Bok av Malin Lindroth
En annorlunda bok som utspelar sig över en natt. En natt på en psykiatrisk avdelning där en kvinna vakar över en patient i 70-talets Göteborg. Vi får följa hennes handlingar och tankar kring sin egen barndom. Hon är uppväxt i en något dysfunktionell familj med en udda mamma, lillasyster och en pappa som lämnat för ett nytt liv.
Boken är skriven utifrån hennes tankar varvat med utdrag ur sidor i en anteckningsbok. Något för abstrakt skriven för att fånga mig i en annars intressant handling.
Första boken i en härlig serie om de sju adopterade systrarna som adopterats från olika delar av världen av Pa Salt. De växer upp kärleksfullt i ett rikt hem men snart kontaktas systrarna om hans död. I samband med det får varje syster ett brev med ledtrådar om sitt ursprung. En underbar bok som genom serien tar oss med till alla världens hörn i jakt på varje dotters utsprung.
En så vacker bok som på väldigt få sidor lyckas få med så mycket könslor. Fint och insiktsfullt om demens. Relationen mellan barnbarn och mor/farfar på vägen mot demens.
En av de vackraste böcker jag läst.

Kalla, vita vinternätter

Bok av Christoffer Holst
Så mysig bok med riktig julkänsla mitt i ett vintrigt Idre fjäll. Cilla Storm och Rosie är där för att fira jul i en liten fjällstuga, då ett mord sker mitt ibland dem. Cilla och Rosie kan inte låta bli att gräva i det.
Vinter, skidåkning, god mat och gott i glasen. Julkänslan är där.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.