Midnattsrosen

The Midnight Rose
Bok av Lucinda Riley
Från författaren bakom romansviten De sju systrarna! Elvaåriga Anahita, från en förnäm men fattig indisk familj, inleder en livslång vänskap med den viljestarka och bortskämda prinsessan Indira. Väninnan Anahita följer med Indira till England just innan första världskriget bryter ut. I England träffar hon Donald Astbury, motvillig arvinge till den avsides belägna herrgården Astbury, och hans intrigerande mor. Nittio år senare möter vi den unga amerikanska filmstjärnan Rebecca Bradley. Hon har världen för sina fötter, men när hennes turbulenta förhållande med den lika välkände pojkvännen tar en oväntad vändning blir hon lättad när hon inser att hennes kommande filmroll, där hon spelar debutant på 20-talet, för henne långt från offentlighetens ljus till ett avlägset hörn av den engelska landsbygden. Strax efter att filmproduktionen startat på det nu förfallna Astbury Hall dyker Ari Malik, Anahitas barnbarn, oväntat upp, sökande efter svar från sin familjs förflutna. Han och Rebecca börjar tillsammans avslöja de hemligheter som hemsökt släkten En mångfacetterad och filmisk berättelse fylld med oförglömliga karaktärer fångna i historiens svepande vingslag. Lucinda Rileys finaste stund! En gripande berättelse om förlorad och återfunnen kärlek. - Booklist Romantisk självsäkert blandas intriger med stora doser tragedi, en skurk som ur en saga och några oförutsägbara vändningar fängslande. - Kirkus Reviews Lucinda Riley föddes på Irland och efter en tidig karriär som skådespelerska inom film, teater och tv skrev hon vid 24 års ålder sin första bok. Hennes romaner har översatts till 34 språk och sålt över 8 miljoner exemplar över hela världen. Hon har legat på både New York Times och Sunday Times bästsäljarlistor. Romansviten De sju systrarna har gjort stor succé i samtliga länder den getts ut i, och ligger högt på bästsäljarlistorna. En tv-serie baserad på böckerna är planerad. Lucinda bor med sin man och deras fyra barn vid North Norfolk-kusten i England och i West Cork på Irland.
Ganska segt att komma in i denna tegelsten på nästan 600 sidor men den utvecklas och blir bättre och bättre så jag tycker den är läsvärd. Parallella tidslinjer och historien sträcker sig över 100 år. Kan tycka att nutidshistorien är lite seg och lam och att det bitvis är lite onödigt mycket beskrivningar som inte tillför storyn så mycket, men på det stora hela en bra bok! 4-.
En till fantastisk bok från Lucinda Riley! Hon är en fantastisk berättare och har förmågan att väva in olika berättelse i varandra. Spänning från första till sista sidan. Man hoppar fram och tillbaka mellan olika tider , utan att det stör det minsta. En riktig bladvändare!
Midnattsrosen av Lucinda Riley
Anahita (Annie) är en ung indiska som kommer från en fin familj men tyvärr har hon och hennes mor inga ekonomiska förutsättningar. Av en slump blir Annie nära vän med en jämngammal furstinna, Indira. Hon övertalar sin mor att Annie ska få bli sällskapsdam till henne. Detta leder till att de båda flickorna reser till England för att studera precis innan första världskriget bryter ut.
Där möter de den stränga lady Astbury och hennes familj. Unge lord Astbury fångar Annies intresse och de två inleder så småningom ett förhållande.
90 år senare sker en filminspelning på godset Astbury och en släkting till Annie vill få klarhet i hennes liv i England och på gården.
En fantastisk bok med skildringar från Indien och England under 1920-talet. Vilken resa för en indisk sällskapsdam att möta societeten i England och även bryta sig fri för att gå sina egna vägar. Styrkan att stå upp för sig själv som kvinna i en värld styrd av pengar och (oftast) män.
Har lyssnat på denna som ljudbok, nästan 17 timmar, absolut värt det! Gunilla Leining gör en bra inläsning 👍
Anahita växer upp i Indien i en fin men fattig familj. När hon är elva år träffar hon prinsessan Indira som ska komma att bli hennes bästa vän genom hela livet. Indiras familj har gott om pengar och hon är van vid att få som hon vill så när hon kräver att få med sig Anahita till England som hennes följeslagare blir det förstås så. I England träffar Anahita Donald Astbury som är arvtagare till herrgården Astbury och hans mycket krävande mamma.
Ca åttio år senare får Ari Marik ett brev av sin döende mormorsmor och han ger sig genast iväg till England och Astbury Hall för att söka svar om sin historia. Där träffar han bland annat Rebecca Bradley som är mitt i en filminspelning som äger rum just på Astbury Hall.

Okej, jag fullkomligt ÄLSKAR denna bok! Den har i princip allt. Vi får följa med på en resa genom olika generationer och i olika världar och jag kan lova er att boken lämnar ingen oberörd. Jag vill hela tiden läsa lite till för att få veta vad som hände i dåtid och sedan i nutid. Författaren skriver på ett väldigt beskrivande sätt så man verkligen känner att man kliver emellan de olika årtiondena. Det här är för mig en riktig fullpott, precis som jag vill ha en roman!
Jag har läst "Midnattsrosen" av Lucinda Riley och ger den en 5. Det handlar om 2 tidslinjer 1900-talet och nutid. Vi får följa Rebecca Bradley från nutiden som är skådespelare och Anahita från Indien på 1900-talet. Historien är väldigt spännande och grym.
Lucinda Riley ären av mina favoritförfattare!
Hennes detaljrika beskrivningar av både miljöer, karaktärer och sinnesstämningar gör att man verkligen sugs in i hennes böcker!
Precis som i hennes böcker om de Sju systrarna så får vi även här bege oss ut på en resa både i tid och rum. En släkthistoria som sakta nystas upp.
Fantastisk och fängslande läsning!
Möjligtvis något segdragen mot slutet av boken men förövrigt en fantastisk bok!
Rekomenderar den varmt!
Det är ju hon som har skrivit serien om de sju systrarna. Det här är en helt fristående bok som börjar i Indien där Anahita dör. Hon lämnar dock dagboken hon skrivit under sitt liv till dottersonen som börjar efterforska vad som egentligen hände med Anahitas son. Han blev dödförklarad men Anahita är övertygad om att han fortfarande lever. Parallellt i England finns Rebecca Bradly som är där för att spela in en långfilm och som erbjuds övernattning på godset där inspelningen pågår. Ari Malik, dottersonen till Anahita, kommer till godset i jakten på sin försvunna morbror.
Men hallå, hallå! Det här måste vara den perfekta semesterläsningen - underhållande och kravlöst. Författaren vet hur man skriver en historia som fängslar. Även i denna bok hoppar man mellan nu- och dåtid och det målas upp en minst sagt underhållande historia som tar oss ut på den engelska landsbygden. Jag gillade den verkligen och tycker den är minst lika bra som serien om de sju systrarna.
Återigen en parallellhistoria och sökandet efter en familjehistoria men även om det är ett återkommande tema hos Lucinda Riley så är det bra.

Det här är en historia från Indien och Amerika som vävs ihop på den engelska landsbygden.Kulturkrockar och fördomar gör att en familj splittras .
Det är överklass och arbetarklass.Karaktärerna känns trovärdiga och genom dom får vi uppleva allt mellan kärlek och sorg.Miljöbeskrivningarna är bra och livligt beskrivna.

En må-bra-bok som är svår att släppa!
En av mina favoritböcker av författaren . En bok att sjunka in i. En bok som tar oss med till Indien och sedan vidare till ett gods på den engelska landsbygden. Helt underbar. Precis som alla hennes böcker.
Underbar roman som utspelar sig i dåtid och nutid. Mot slutet var den riktigt spännande :)
En bok helt i stil med Lucinda Rileys tidigare romansvit De sju systrarna. Läsaren får två berättelser i samma bok som knyts ihop i en röd tråd i slutet. Berättelsen börjar med en ovanlig vänskap mellan två flickor i Indien. Flickorna har olika bakgrund, Anahita från en fattig men förnäm familj och prinsessan Indira. Läsaren ges en spännande beskrivning av en svunnen tid i ett Indiskt palats. Så kommer första världskriget och flickorna splittras. Berättelsen tar en annan vändning och vi får möta Rebecca en amerikansk filmstjärna på besök i nutidens England. Hur dessa flickors öden och liv vävs ihop blir en underbar historia väl värd att läsas-