Anna Blomgren

Användarprofil

Näckens döttrar

Bok av Frida Arwen Rosesund
Näckens döttrar av Frida Arwen Rosesund
Rakel är en ung flicka som hållits gömd av sin mor. Hon har ett säreget utseende och hon kan inte sova, därför har modern valt att gömma henne från alla. Men Rakel smyger ibland ut på natten, det är så hon träffar Georg som upptar hela hennes väsen.
Georg lever med sin fru Johanna och deras flickor Vera och Mary. Ibland väljer Georg att vandra i skogen på natten när han inte kan sova. Ofta vilar ett obehag i hemmet på natten för yngsta dottern Mary kommer inte till ro och sover.
Rakels besatthet av Georg tar henne till deras enkla stuga och där möter hon sin själsliga syster. Vad dessa ovanliga flickor kan släppa lös för krafter kan ingen ana.
En spännande bok med anspelningar på den svenska folktron.

När mammor dör

Bok av Charlotte Sirc och Lotta Berg Eklundh m.fl.
När mammor dör sammanställd av Charlotte Sirc
En otroligt gripande, stark och sorgsen läsning om att förlora sin mamma.
Flera olika kvinnor runt om i Sverige har delat med sig av sin egen upplevelse när de förlorat sin mamma. Vissa har bara varit barn när det fruktansvärda hänt. Andra mitt i livet och några har varit äldre.
Vad de alla delar gemensamt är att förlusten är smärtsam och saknaden stor 💔
Utgiven 2020

Dödlig hämnd

Bok av Susanne Ahlenius
Dödlig hämnd, tredje och sista boken i serien av Susanne Ahlenius.
Alice jobbar vidare på Scotland Yard, planerar bröllop med sin sambo Stewart, tjafsar kärvänligt med kollegorna och njuter av lite stabilitet och vardag.
Allt vänds upp och ner när Alices storasyster försvinner, förmodligen kidnappad. Allt pekar mot att hon är kidnappad av samma kriminella gäng som kidnappade båda systrarna för 15 år sedan. Många minnen väcks till liv och snabbt inser Alice att hon måste hem till Sverige för att hjälpa sin syster. Ett uppdrag som är på liv och död.
Högt tempo med brottsutredningarna blandas med heta romance möten mellan paren i boken.
En läsvärd serie inom erotic crime.
Utgiven 2020

Jul i krinolin

Bok av Amanda Hellberg
Jul i krinolin av Amanda Hellberg.
Lovisa Lind jobbar hos fru Brask i hennes gottebod och hjälper till med karamellkokeriet.
När baron von Drever motvilligt planerar en vinterbal vill han att gästerna ska få smaka på de underbara gotterna som fru Brask skapar. Vad han inte väntar sig är att frun skickar sin duktiga hjälpreda Louisa.
Spänningen mellan Lovisa och baronen sprakar, de vassa replikerna från fröken får mig att fnissa. Kläderna beskrivs som drömmar i krås och tyll. Starka känslor och blossande kinder får frossande konkurrens av godsets egna karaktärsfulla spöken. Ett litet busfrö och en mor utan barn skrämmer slag på både personal och gäster.
När årtiondets vinterstorm drar fram utanför godset blir alla fast och när allt bedarrar saknas några personer och en har dött.
Romantisk, rak, lite skrämmande och vacker är boken som många läst kring jul. Själv uppskattade jag den alldeles ypperligt i snörika februari som i juletid.
Utgiven 2020

Labyrint - Union

Bok av Karin Pasche
Labyrint Union, tredje och sista delen, av Karin Pasche.
Jake, Julia, Job och Eric börjar se orsak och verkan av de möten de haft genom tidigare böcker.
De samlas alla hos deras fiende Auberlen i hans slott, Julia ingår en pakt med honom för att kanske köpa sällskapet tid.
Varför har alla männen i gruppen minnesluckor utan orsak. Och hur ska Julia lära sig att styra sin gåva med profetior.
Högt tempo genom hela boken. Det är några år sedan jag läste första och andra boken men det gick bra att komma in i de stora händelserna genom de återblickar som bjuds.
Intressant tes med forskningen men framförallt: Början är slutet.
Läs boken då förstår du 😃
Tack för att jag fått möjligheten att läsa alla böckerna Karin 💙🖤💜
Utgiven 2020

Döden som vakar

Bok av Anne-Marie Schjetlein
Döden som vakar av Anne-Marie Schjetlein.
Femte boken med kirurgen Andreas och hans stora familj.
Andreas och hans sambo Stina har precis fått lilla Julia, det gemensamma barnet som kittar ihop den stora fembarnsfamiljen.
Stina vill få komma ut lite och skriver in sig på en frisörutbildning.
Andreas jobbar intensivt som kirurg och får rycka in där det behövs på akuten och IVA.
Båda inser att livspusslet behöver hjälp för att flyta på så Fiora, en ung tjej, flyttar in hos dem för att hjälpa till med barnen och vardagen. En ovärderlig hjälp!
Andreas uppmärksammar att en eller flera män utgett sig för att vara närmast anhörig när medvetslösa personer kommit in på akuten. Männen har tålmodigt suttit och vakat så länge patienten varit medvetslös men när patienten vaknat går de inte längre att finna. Varför ta på sig en anhörigs roll och sitta dag efter dag?
I sitt nystande ser Andreas snart ett mönster och genom Stinas frisörutbildning faller fler pusselbitar på plats. Hur mycket luskande kan Andreas och Stina göra innan de måste släppa allt till polisen?
En oväntad vändning i slutet av boken. I övrigt lika läsvärda som de tidigare delarna i serien 💙 Utgiven 2020

Att leda digital transformation

Bok av Marie Andervin och Joakim Jansson
Att leda digital transformation av Marie Andervin.
Jag har gått en utbildning som Marie Andervin hållit under hösten via mitt jobb på biblioteket. I den utbildningen ingick att läsa den här boken om digital transformation.
Inte direkt en bok jag annars skulle ha valt att läsa. Lärde mig en del om hur vi ska tänka för att våga följa den digitala vågen. Läskigt när jag själv inte är helt säker på vad jag gör 😅
En bra utbildning där boken passade bra!
Utgiven 2016

Offermakaren

Bok av Viveca Sten
Offermakaren, första boken i serien Åremorden, av Viveca Sten.
Vi lär känna karaktärerna inom polisen och en del av befolkningen i och runt omkring Åre.
Amanda, en levnadsglad 18-åring, försvinner efter en fest hos hennes bästa kompis. Några dagar senare återfinns hon död.
Poliserna är underbemannade och försöker förstå tillvägagångssättet men finner inte någon röd tråd i utredningen.
Hanna reser till Åre för att bo i sin systers skidstuga/maffiga hus. Syftet är att slicka sina sår efter att både förlorat jobbet som polis och blivit dumpad på en och samma dag. När självömkandet i kombination med vindrickande blir nog så många dagar på raken känner Hanna att hon behöver ta tag i sin tillvaro. Hon snappar upp några lösa rykten på byn som hon återger till den lokala polisen.
Ekvationen att Hanna är en ledig polis och utredningen behöver fler personer omplaceras hon för att hjälpa till. I sina efterforskningar snubblar Hanna över illegal arbetskraft från utlandet.
Hur djupt går förgreningarna i Åres näringsliv? Hur långt är en sörjande familj beredd att gå för att straffa den skyldige?
En bra skriven deckare där vädrets makter fått stort utrymme, det gillar jag 💙 Brutalt med några oväntade tvistar! Ser fram emot kommande delar i serien 🤓
Utgiven 2020

Bakom gallret

Bok av Maude Julien
Bakom gallret, hur jag överlevde min faders vansinne av Maude Julien.
Maude berättar öppet om sin fruktansvärda uppväxt där hennes far plågat henne att bli en supermänniskor. En vision han burit på hela livet och när han förärats en dotter började skolan för henne.
Hårt slit från väldigt unga år med både kroppsarbete och studier. När Maude misslyckades med något straffades hon på olika sätt - med tystnad från föräldrarna, att vara utan mat, bli inlåst i källaren i flera timmar i mörkret eller något annat hemskt.
Hon mötte bara människor som fadern godkänt på olika sätt. Modern var medskyldig men även hon fast i strukturen i hemmet där maken hade all makt. Skolan höll modern i med övervakning av fadern.
Maudes räddning blev de djur som köpts till gården av olika anledningar samt pianospelandet.
I övrigt var hon mest inlåst på gården från 3 års ålder till hon som ung vuxen lyckades flytta/fly med hjälp av sin musiklärare.
Vilket livsöde! Idag är hon utbildad psykoterapeut och hjälper andra människor som levt i farliga relationer.
Lyssnat på denna som ljudbok, drygt 7 timmar lång, men känns som de dubbla i allt hon fått utstå som barn 💔

Nattavaara

Bok av Thomas Engström och Margit Richert
Nattavaara av Margit Richert och Thomas Engström.
Detta är första delen i en kommande trilogi om Nordmark, de nordligaste delarna av Sverige som utpekat sig själv med eget styre.
Vi är i en mörk, fattig, hungrig och girig framtid på landsbygden. Pandemierna har avlöst varandra, människorna har utarmat naturens resurser så de börjat ta slut. Sjukdomar härjar och nöden är stor. I städerna finns lite mer resurser kvar och husen har el samt rinnande vatten men kampen om överlevnad är konstant.
Erik måste vandra i detta ogästvänliga land med sin lillasyster för att nå Kiruna som är huvudsätet i Nordmark. Detta för att överklaga att byborna i hembyn kastat ut dem från deras hus i samband med att föräldrarna dött. Farorna och utmaningarna är många efter vägen.
Marja tillfångatas av ett cykelgäng som överlever genom att bryta sig in och sno allt av värde hos det redan fattiga folket. Marja blir accepterad i gänget men glömmer inte oförrätter de gjort mot henne...
I Kiruna styr en drogpåverkad jarl mest med hjälp av sin vicejarl. Planerna är stora på att öka lydnaden i området men resurserna och manfolket saknas.
En fascinerande bok med imponerande miljöskildringar. Att komma på allt och återspegla mot gamla tider kring typ dagens nutid är häftigt. Inflationen i betalsystemet. Bristen av el och vatten i byarna gestaltas bra när personer får uppleva detta för första gången i stan. Maten och dess smaker vi inte har idag, men kanske då 😃 Jag är imponerad av denna mörka bok om det land jag ser som hemma. Ska bli spännande att följa allas resor i kommande böcker!
Utgiven 2020
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.