Ebba O

Recensioner

Den som lämnas ensam kvar av Viktoria Höglund

Betyg 5
Bankmannen Oscar Odin är på väg hem från jobbet när en mystisk man dyker upp och ställer konstiga frågor. När han inser att mannen är farlig flyr han i panik. Dessvärre hittas Oscar mördad inne i en skogsdunge några timmar senare.
Psykologen Malin Dahl kämpar med relationen till sin man Niklas. Samtidigt har hon det tungt på sitt jobb på företagshälsan. Hon skulle helst av allt vilja sluta och satsa på sitt egna företag. Just nu har hon en samtalsgrupp med anhöriga till obotligt cancersjuka, vilket är svårt att gå oberörd ifrån. Fler dödsfall inträffar och alla verkar ha en koppling till Malins samtalsgrupp.

Detta är del 2 av Viktoria Höglund. Vi får än en gång följa Malin Dahl och polisen Stefan Lindgren. Jag gillar krimlnalserier med starka karaktärer i. Denna är inget undantag, boken fångar mig redan från första sidan. Författaren har ett sätt att skriva på som gör att man fastnar. Man får följa flera olika karaktärer genom de olika kapitlen vilket gör att spänningen är på topp hela tiden. Jag ser fram emot att läsa mer av Viktoria.

Bye bye blackbird av Jesper Stein

Betyg 4
Del 2 i serien om polisen Axel Steen. En dag får Axel ett telefonsamtal från kriminaltekniska som berättar att de har hittat nya DNA-spår från ett fall som ägde rum för fyra år sedan. Ett fall som Axel aldrig har kunnat släppa och som kostade honom hans familj och nästan hans jobb också. Det handlade om en tjej som blivit våldtagen och därefter strypt och ikastad i sjön. Nu hägrar en våldtäktsmän på Nørrebro och det ser ut som att det är samma man som för fyra år sen. Axel får en ny chans att lösa fallet samtidigt som han brottas med sina egna personliga problem.

Jag gillar skarpt att läsa serier även om det händer att jag glömmer bort vilka karaktärer jag har läst om och vad de har för historia (bara jag som har det problemet?!). Axel kommer jag snart ihåg då han är en otroligt stark karaktär. Han går sin egna väg, engagerar sig med hela sin själ och tar aldrig skit från någon. Jag tycker att denna boken är bättre än den första och det blir hela tiden bättre ju mer man läser. Det hettar till ibland och man vet inte vem som är skyldig förrän tills slutet. Precis som en kriminalroman ska vara.

För dig sedd av Sylvia Day

Betyg 3
Del 2 i Crossfire-serien. Vi får än en gång möta Eva och Gideon i deras dramatiska kärlekshistoria. De brottas båda två med sitt mörka förflutna, var och en på sitt egna sätt. De kämpar med tillit och avundsjuka när gamla ex dyker upp. Hela tiden dyker hinder upp men ändå är dragningskraften emot varandra extremt stark. När Eva ser Gideon på bilder med sitt gamla ex ute och äta utan hennes vetskap är ändå inte frågan om botten är nådd.

Detta är en romantisk bok för er som gillar romantik & femtio nyanser-serien. Det är 100% kärlek och dramatik från början till slut. Väldigt skönt att läsa när man inte vill aktivera hjärnan för mycket. Jag blir frustrerad emellanåt, när allt bara går fel men jag tänker definitivt fortsätta läsa resten av serien.

En annorlunda allians av Julia Quinn

Betyg 3
Följ med till 1800-talets London och vi får nu bekanta oss med den stora familjen Bridgerton. I denna boken får vi hänga med Daphne som är äldsta dottern av 8 barn. Hon tvingas gå på en mängd olika tillställningar för att försöka hitta mannen hon vill dela sitt liv med, dessvärre har det inte gått så bra ännu.. Tills en dag då hennes äldsta bror Anthony kommer hem med sin bästa vän Simon Basset. Gnistor slår dem emellan utan att de egentligen är medvetna om det. Simon är fast besluten att aldrig gifta sig eller få barn då hans egna barndom varit svår. Ett förhållande dem emellan är alltså helt omöjligt på förhand då det är helt tvärtemot vad Daphne vill ha. Tillsammans lurar de ut en plan där de ska fejka en förlovning sinsemellan. För Simons del skulle det hålla bort alla kvinnor från honom medan för Daphnes del skulle det leda till att rätt friare ska bli intresserade av henne. På förhand dömt att misslyckas, speciellt när känslorna växer sig allt starkare.

Familjen Bridgerton-serien har hela åtta böcker och jag ser fram emot att läsa mer. Det är romantik för hela slanten och väldigt lättläst. Daphne är en otroligt stark karaktär, vilket säkerligen inte var vanligt på 1800-talet. Jag fastnar även för Simons historia. Det finns sannerligen en mening till varför saker blir som de blir. Historien känns välskriven. Jag gillar att läsa historiska romaner och Lovereads levererar alltid. Serien ska också komma ut på Netflix vilket jag tycker är jättekul. Boken är nästan alltid bättre men jag gillar verkligen att se filmer/serier där jag läst boken.
Anahita växer upp i Indien i en fin men fattig familj. När hon är elva år träffar hon prinsessan Indira som ska komma att bli hennes bästa vän genom hela livet. Indiras familj har gott om pengar och hon är van vid att få som hon vill så när hon kräver att få med sig Anahita till England som hennes följeslagare blir det förstås så. I England träffar Anahita Donald Astbury som är arvtagare till herrgården Astbury och hans mycket krävande mamma.
Ca åttio år senare får Ari Marik ett brev av sin döende mormorsmor och han ger sig genast iväg till England och Astbury Hall för att söka svar om sin historia. Där träffar han bland annat Rebecca Bradley som är mitt i en filminspelning som äger rum just på Astbury Hall.

Okej, jag fullkomligt ÄLSKAR denna bok! Den har i princip allt. Vi får följa med på en resa genom olika generationer och i olika världar och jag kan lova er att boken lämnar ingen oberörd. Jag vill hela tiden läsa lite till för att få veta vad som hände i dåtid och sedan i nutid. Författaren skriver på ett väldigt beskrivande sätt så man verkligen känner att man kliver emellan de olika årtiondena. Det här är för mig en riktig fullpott, precis som jag vill ha en roman!

Valet av Katharine McGee

Betyg 4
Tänk om USA aldrig haft en president utan ett kungahus. I denna bok får vi följa de tre amerikanska syskonen Washington som lever ett lyxliv ständigt bevakade av paparazzi.

Beatrice ska ta över Amerika och bli den första kvinna som suttit på tronen. Hennes liv är inrutat till punkt och pricka och inga steg ska tas utanför hennes utstakade plan. Problemet är att hon är kär i sin icke godkända livvakt.
Samantha är lillasyster och det svarta fåret i familjer. I hennes värld existerar inga regler och hon älskar att smita ifrån sina livvakter. Även hon dras med problem när hon blir kär i killen hon absolut inte får bli kär i.
Jefferson, som är tvilling med Samantha är folkets favorit och kan få vem han vill. Han gillar i själva verket att hänga med på Samanthas upptåg. Två tjejer särskilt slåss om hans hjärta; frågan är vem som kommer lyckas?

Gaaaahhh! Jag blir galen på böcker som inte har slut som jag förväntar mig och vill ha. Denna bok bäddar sannerligen för en uppföljning vilket det faktiskt kommer. Nästa år. Feelgood när den är som bäst! Lättläst, humoristisk, svängande och en aning frustrerande emellanåt. Genom hela boken får man bekanta sig med de olika karaktärerna och jag ser verkligen fram emot att läsa mer om dem. Jag älskade B Wahlströms böcker när jag var liten och lär hålla utkik efter nya böcker i deras utgivning.

Nattsångaren av Johanna Mo

Betyg 5
Polisen Hanna Duncker återvänder till Öland där hon är uppväxt efter att ha bott i Stockholm sexton år. Hon lämnade Öland i panik när hennes egna pappa hamnade i fängelse efter ett fasansfullt brott. Hanna tvingas stå ut med blickar och tissel bakom ryggen men känner ändå att det är på Öland hon hör hemma. Hon får jobb på polishuset och får Ove som chef. Ove som var med och satte Hannas pappa i fängelse. Nu känner han ett ansvar för henne. Hanna kastas genast in i hetluften när en pojke hittas död och misshandlad ute på en rastplats i närheten. Pojkens mamma är dessutom en gammal vän till henne.

Jösses vilken bok! Jag har helt missat Johanna Mo men det är definitivt ett namn jag kommer att läsa mer av. Boken är lättläst och spännande rakt igenom. Det blir vändningar man aldrig hade kunnat lista ut. Här känner jag att det finns mycket mer att hämta. Karaktärerna är intressanta och intresset att få veta mer om dem är skyhögt!

Mordet på Hammarskjöld av Samuel Karlsson

Betyg 3
Möt Eskil Berg. Gubben som bor ensam ett torp ute i skogen, med fasta rutiner och mängder av pengar. När brevbäraren en fredag kommer för att lämna pensionen till Eskil på sin sedvanliga tid möts han av tystnad. På övervåningen ligger Eskil blodig och halvt sönderslagen, nätt & jämnt vid liv. Kriminalkommissarie Louise Hård tar hand om fallet, vilket visar sig vara långt mer komplicerat än vad någon kunde ana. Flera andra män hittas brutalt misshandlade och döda och enbart Eskil verkar ha svaren på vad som händer. När han försvinner börjar en kamp mot makter som sträcker sig utanför landets gränser.

Vilken härlig bok av Samuel Karlsson! Ännu en författare som är helt ny för mig och jag blir inte besviken. Boken är inte som andra deckare, långt därifrån. Den har på något sätt en djupare mening och tanke. Ingenting är väntat och man vet faktiskt inte hur det ska sluta. I en traditionell deckare så slutar det ofta på liknande sätt, men denna är annorlunda. Ju mer jag läser, desto bättre blir det. Jag vill definitivt läsa mer av Samuel

Vintervatten av Susanne Jansson

Betyg 3
En liten pojke försvinner ute på Orust medan hans pappa Martin pratar i telefon och för en stund släpper uppmärksamheten. Polisen tror att han har drunknat medan hans pappa som känner skuld upp över öronen, inte tror att det är någon olycka. Uppe på vinden hittar Martin fakta om tragedier som ägt rum ett antal år tillbaka, på samma datum varje år. Samma datum som Martins son själv försvann. Är det havet som tagit pojken? Polisfotografen Maya Linde befinner sig tillfälligt på Orust och dras snart in i fallet.

Vintervatten är en spänningsroman som tar de mest oväntade vändningar. Det är en lättläst och välskriven bok som dock saknar något. Kanske tar den slut lite för abrupt? Jag skulle gärna viljat komma personerna i boken lite närmre. En bok om att vara här och nu och ta hand om det vi har.

Slaskjobbet av Christina Larsson

Betyg 4
En frysbox fylld med kroppsdelar hittas en tidig morgon uppe vid Skatås, Göteborg av en förbipasserande dam som är ute och går med sin hund. Det visar sig vara resterna av en familjefader som tidigare anmälts försvunnen. Det dröjer inte länge förrän nästa styckade kropp dyker upp i ännu en frysbox. Allt pekar på att en seriemördare är i farten. Två familjefäder till saknas nämligen. Vad kan dessa ha gemensamt? Ingrid Bergman leder än en gång utredningen efter att åter vara tillbaka på jobbet efter en tids sjukskrivning. Hon brottas samtidigt med privata problem, då hennes pappa ligger för döden och tvingas verkligen konfronteras med sina inre demoner.

Slaskjobbet är Christina Larssons andra del i serien om Ingrid Bergman. Jag har fastnat helt i denna serie och längtar verkligen efter fortsättningen. Vi får än en gång följa Ingrid och hennes poliskollegor och jag ser fram emot att bekanta mig mer med dem och deras olika personligheter. Jag gillar hur boken är skriven. Boken har flera twister och nya infallsvinklar så slutet är definitivt inte vad man väntar sig..