Ebba O

Användarprofil
I Helsingfors jobbar kriminalpolis Jessica Niemi. En sen vinterkväll får Jessica och hennes kollegor larm om att frun till en välkänd författare hittats död. Innan natten är slut har även tre andra personer död och allt följer ett mönster. Alla mord har begåtts på samma sätt som i författarens böcker. Är det en eller flera gärningsmän? Är fler mord att vänta? Går det att stoppa? Det verkar också som att någon vill komma åt Jessica.

Tjohoo vilken spännande thriller! Den håller ett högt tempo och är spännande rakt igenom. Mitt enda lilla minus egentligen är Jessicas liv i dåtid. Det tog lite tid innan jag kopplade att det handlade om Jessica för länge sen. Jag förstod heller inte riktigt kopplingen till det då och vad det hade att göra med nutiden. Men boken var riktigt bra överlag! Jag hoppas det kommer en fortsättning.

Kyssfaktorn

Bok av Helen Hoang
Stella är en driven och framgångsrik kvinna. Vad hennes mamma önskar sig mest av allt är barnbarn. Stella som är diagnostiserad med Aspergers har aldrig varit särskilt intresserad av vare sig kärlek eller barn.
Michael försöker få ihop sin familjs liv efter att hans pappa tagit familjens pengar och stuckit. Michaels mamma har cancer och alla behandlingar kostar massor av pengar. Han tvingas därför jobba extra på en eskortfirma. Där möts Stella och Michael. Han är ute efter att tjäna pengar och hon är ute efter att lära sig allt om sex. Det visar sig snart vara svårt att avgöra vad som är jobb och vad som är verklighet.

Kyssfaktorn är en speciell och lättläst bok. Det är mycket sex och relationer. Stellas diagnos är väldigt spännande att läsa om. Hon säger alltid vad hon tycker även om det kanske inte alltid passar sig. Det är fint att läsa om olikheter och uppmärksamma tycker jag. Jag vill även passa på att lyfta bokförlaget Lovereads! Jag försöker läsa alla deras utgivna böcker då jag verkligen gillar konceptet.

Kodnamn Aurora

Bok av David Bergman
På Arktis är det som sig bör iskallt. Ett landskap som är knappt vad en människa klarar av. Victoria Maxander är ute på en rutinflygning över just det området när hon får syn på något märkligt. Precis då får hon en pistol tryckt mot huvudet, av sin styrman. Misshandlad och nedkyld lyckas hon fly men är lämnad ensam på en plats man inte klarar sig själv särskilt länge på. Det hon har råkat se kan dessutom leda till krig, så det gäller att försöka stoppa det innan det är försent.

Hmm boken säger sig vara extremt spännande och en riktig bladvändare. Tyvärr kan jag inte hålla med. Jag tror inte min hjärna är i mood för sådana här böcker just nu. Jag hänger faktiskt inte alls med i handlingen och förstår inte hälften av allt som händer. Det är mycket hoppande mellan olika platser och kapitlen börjar heller inte på nya sidor vilket jag inte är så förtjust i. Tur att vi alla tycker om att läsa olika för jag gillar inte att såga böcker heller. Men tyvärr.

Klassföräldrarna

Bok av Sara H. Olsson
Malin, singelmamma till fyra barn, och Anette, lyxhustru till en känd advokat väljs som klassföräldrar till årskurs fem. De har helt olika liv och speciellt Malin känner sig ovillig till uppdraget. Hon har fullt upp med barn och kämpar för att få ihop vardagen. Anette däremot satsar på det perfekta livet, uppdaterar instagram och kör sin son till alla aktiviteter han har på vardagarna. De båda mammorna verkar dock ha mer gemensamt än de tror, båda har ekonomiska problem. När så Anette en dag hittar en väska full med hasch i sin makes hemliga låda bestämmer de sig för att börja baka haschbrownies och sälja. Hur svårt kan det vara att få in lite cash?

Ännu en riktigt mysig och lättläst feelgood-bok av Sara H Olsson. Jag kan nästan garantera att läser du en bok av Sara så vet du vad du får - och du blir inte besviken. Språket är lättsamt och underhållande. Detta är en bok att sträckläsa på några timmar!

Satsa allt

Bok av Heléne Holmström
I den tredje fristående romanen i serien om människorna på advokatbyrån Svärdh & Partners får vi stifta bekantskap med Johannes Lund. Johannes jobbar som advokat på byrån. En dag ringer kvinnan som en gång var hans stora kärlek och vill ha honom som sin försvarsadvokat. Kvinnan heter Parisa Tagavi och är forskare inom ämnet endometrios. Hon tror sig ha hittat många svar inom ämnet men är nu misstänkt för att ha lurat investerare på stora mängder pengar. Den enda hon vill ha hjälp av är nu Johannes. Kärleken sinsemellan verkar absolut inte ha dött ut men ett förhållande mellan klient och advokat är ju absolut förbjudet. Så vad väljer man? Kärlek eller jobb?

Ännu en riktigt härlig och lättläst roman av Heléne Holmström. Böckerna går att läsa helt fristående. Denna del är definitivt min favorit. Mycket för att ett så stort och viktigt ämne får plats i en bok. Jag har själv lidit av liknande problem och vet hur svårt det är att få rätt hjälp när inte ens läkare vet vad vissa besvär kan vara. Jag är överlycklig över att Heléne har gett endometrios plats och tror att många kan känna igen sig.
Parisa och Johannes är två individer som man bara måste älska. En kärlek som är så förbjuden men ändå så självklar. Våga flyg och satsa allt

Snöängeln

Bok av Anki Edvinsson
Snöängeln var riktigt bra! Den var framförallt både spännande och lättläst. Man får hänga med flera olika karaktärerna genom kapitlen vilket gör att man får chansen att pussla ihop alla pusseldelar själv även om det för mig hela tiden kom överraskningar. Oväntade vändningar gör att boken håller ett högt tempo. Jag hoppas på fler delar där jag får läsa om Charlotte och Per. Det finns definitivt mer att hämta.

Paus i karriären

Bok av Maria Parkhede
Jag är inne i feelgood-träsket just nu. Kanske för att det är så enormt tråkigt just nu. Paus i karriären är en riktigt bra debutroman och det är som att Maria inte gjort annat än att skriva förut. Jag gillar både Philippa och Biancas personligheter. Speciellt Biancas liv tar avstamp från hur det är att vara ung idag. Boken tar flera vändningar som inte är helt oväntade men heller inte väntade. En riktigt härlig roman helt enkelt!

Bröllopsfesten

Bok av Lucy Foley
Årets stora bröllop är på intågande. På en ö utanför Irland ska Jules gifta sig med Will. Paret som verkar vara hur lyckliga som helst och de har hela familjen och alla vänner på plats. De ska dock knappt hinna äta sin bröllopstårta innan en av bröllopsdeltagarna hittas död. Vädret blåser upp till storm och det verkar som att flera relationer gör detsamma. Svartsjuka och hemligheter kommer upp till ytan och flera av gästerna har sina motiv att döda.

En riktigt gastkramande bok av Lucy i samma stuk som föregående bok jag läste vid den här tidpunkten förra året. Det är psykologiskt samtidigt som det är kärlek och drama. Boken innehåller de flesta genren skulle jag vilja säga. Jag har ingen aning om vad som ska hända eller vem som är skyldig och blir överraskad flera gånger under resans gång. Det hettar till flera gånger men allt har ändå ett samband. En helt klart spännande och läsvärd bok där det gäller att hänga med för att lösa gåtan!
Klara lämnar Göteborg och sätter sitt liv där på paus när hennes morbror dör. Hennes morbror har lovat henne full rätt till arvet om Klara i sex månader försöker få morbrorns gamla veterinärpraktik att fungera igen. Klara beger sig till sina gamla hemtrakter, Österby, där både praktiken och hennes gamla ungdomskärlek Axel finns. Klara brottas med sina känslor och upptäcker snart att hennes hjärta slår både för Österby och Axel.

En riktigt mysig feelgood-bok! Superlättläst & lättsam så det var bara att åka med. Mycket kärlek och lyckligt slut, precis som det ska vara. Problem uppstår men det mesta löser sig. Det låter dessutom så härligt; med ett riktigt liv på landet!

Älskade jävla jul

Bok av Birgitta Bergin
Amy har alltid älskat julen men i år är inget sig likt. Hon har precis släppt sin första bok, en deckare som inte gör någon storsuccé. Amy följer allt som sägs om både henne och boken på sociala medier vilket kan vara en aning enerverande. När ett av de större bokförlagen hör av sig till Amy och säger att de tror på henne och vill skriva ett femboksavtal blir hon överlycklig. Det hon dock inte har väntat sig är att förläggaren har bestämt att Amy ska skriva erotiskt. Media nappar på detta och Amy är nu jagad av pressen samtidigt som kraven där hemma blir allt jobbigare. Julen närmar sig och släkten vill så klart ha julen precis som den alltid har varit. Ja alla traditioner ska följas till punkt och pricka på samma dag som varje år. Allt blir bara rörigare och rörigare och Amy blir allt mer pressad.

Mysfaktor deluxe väntar i denna ljuvliga julbok. Vi får följa Amy genom hela december, varenda dag fram till jul och det hinner hända mycket! Det är feelgood med mycket drama. Jag gillar verkligen hur boken bygger på kraven som ligger i dagens samhälle. Allt ska se bra ut på sociala medier och vi är många som lägger mycket tid där. Ja, jag får en liten tankeställare och blir sugen på att själv prova ett litet break. Boken har mycket värme, kärlek och är väldigt lättläst!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.