Ebba O

Användarprofil

Satsa allt

Heléne Holmström
I den tredje fristående romanen i serien om människorna på advokatbyrån Svärdh & Partners får vi stifta bekantskap med Johannes Lund. Johannes jobbar som advokat på byrån. En dag ringer kvinnan som en gång var hans stora kärlek och vill ha honom som sin försvarsadvokat. Kvinnan heter Parisa Tagavi och är forskare inom ämnet endometrios. Hon tror sig ha hittat många svar inom ämnet men är nu misstänkt för att ha lurat investerare på stora mängder pengar. Den enda hon vill ha hjälp av är nu Johannes. Kärleken sinsemellan verkar absolut inte ha dött ut men ett förhållande mellan klient och advokat är ju absolut förbjudet. Så vad väljer man? Kärlek eller jobb?

Ännu en riktigt härlig och lättläst roman av Heléne Holmström. Böckerna går att läsa helt fristående. Denna del är definitivt min favorit. Mycket för att ett så stort och viktigt ämne får plats i en bok. Jag har själv lidit av liknande problem och vet hur svårt det är att få rätt hjälp när inte ens läkare vet vad vissa besvär kan vara. Jag är överlycklig över att Heléne har gett endometrios plats och tror att många kan känna igen sig.
Parisa och Johannes är två individer som man bara måste älska. En kärlek som är så förbjuden men ändå så självklar. Våga flyg och satsa allt

Snöängeln

Anki Edvinsson
Snöängeln var riktigt bra! Den var framförallt både spännande och lättläst. Man får hänga med flera olika karaktärerna genom kapitlen vilket gör att man får chansen att pussla ihop alla pusseldelar själv även om det för mig hela tiden kom överraskningar. Oväntade vändningar gör att boken håller ett högt tempo. Jag hoppas på fler delar där jag får läsa om Charlotte och Per. Det finns definitivt mer att hämta.
Jag är inne i feelgood-träsket just nu. Kanske för att det är så enormt tråkigt just nu. Paus i karriären är en riktigt bra debutroman och det är som att Maria inte gjort annat än att skriva förut. Jag gillar både Philippa och Biancas personligheter. Speciellt Biancas liv tar avstamp från hur det är att vara ung idag. Boken tar flera vändningar som inte är helt oväntade men heller inte väntade. En riktigt härlig roman helt enkelt!
Årets stora bröllop är på intågande. På en ö utanför Irland ska Jules gifta sig med Will. Paret som verkar vara hur lyckliga som helst och de har hela familjen och alla vänner på plats. De ska dock knappt hinna äta sin bröllopstårta innan en av bröllopsdeltagarna hittas död. Vädret blåser upp till storm och det verkar som att flera relationer gör detsamma. Svartsjuka och hemligheter kommer upp till ytan och flera av gästerna har sina motiv att döda.

En riktigt gastkramande bok av Lucy i samma stuk som föregående bok jag läste vid den här tidpunkten förra året. Det är psykologiskt samtidigt som det är kärlek och drama. Boken innehåller de flesta genren skulle jag vilja säga. Jag har ingen aning om vad som ska hända eller vem som är skyldig och blir överraskad flera gånger under resans gång. Det hettar till flera gånger men allt har ändå ett samband. En helt klart spännande och läsvärd bok där det gäller att hänga med för att lösa gåtan!
Klara lämnar Göteborg och sätter sitt liv där på paus när hennes morbror dör. Hennes morbror har lovat henne full rätt till arvet om Klara i sex månader försöker få morbrorns gamla veterinärpraktik att fungera igen. Klara beger sig till sina gamla hemtrakter, Österby, där både praktiken och hennes gamla ungdomskärlek Axel finns. Klara brottas med sina känslor och upptäcker snart att hennes hjärta slår både för Österby och Axel.

En riktigt mysig feelgood-bok! Superlättläst & lättsam så det var bara att åka med. Mycket kärlek och lyckligt slut, precis som det ska vara. Problem uppstår men det mesta löser sig. Det låter dessutom så härligt; med ett riktigt liv på landet!
Amy har alltid älskat julen men i år är inget sig likt. Hon har precis släppt sin första bok, en deckare som inte gör någon storsuccé. Amy följer allt som sägs om både henne och boken på sociala medier vilket kan vara en aning enerverande. När ett av de större bokförlagen hör av sig till Amy och säger att de tror på henne och vill skriva ett femboksavtal blir hon överlycklig. Det hon dock inte har väntat sig är att förläggaren har bestämt att Amy ska skriva erotiskt. Media nappar på detta och Amy är nu jagad av pressen samtidigt som kraven där hemma blir allt jobbigare. Julen närmar sig och släkten vill så klart ha julen precis som den alltid har varit. Ja alla traditioner ska följas till punkt och pricka på samma dag som varje år. Allt blir bara rörigare och rörigare och Amy blir allt mer pressad.

Mysfaktor deluxe väntar i denna ljuvliga julbok. Vi får följa Amy genom hela december, varenda dag fram till jul och det hinner hända mycket! Det är feelgood med mycket drama. Jag gillar verkligen hur boken bygger på kraven som ligger i dagens samhälle. Allt ska se bra ut på sociala medier och vi är många som lägger mycket tid där. Ja, jag får en liten tankeställare och blir sugen på att själv prova ett litet break. Boken har mycket värme, kärlek och är väldigt lättläst!

Kär i karriären

Christina Lauren
Evie jobbar som filmagent i Hollywood. Hon har många stora klienter och är riktigt duktig på sitt jobb. Carter arbetar även han som agent och är framgångsrik - men på en konkurrerande firma. På en fest hos gemensamma vänner möts de och det visar sig snart att de är festens enda singlar. Attraktionen är omedelbar men är det verkligen så smart att dejta en annan agent? Dagen efter deras första dejt visar det sig dessutom att deras firmor ska slås samman och att det bara finns plats för en av dem. Känslorna är starka men konkurrensen är stenhård, ett regelrätt krig är på intågande.

Nja är min spontana recension av Kär i karriären, tyvärr. Jag har inte varit i mitt bästa läsmood och boken tog nästan en vecka att läsa ut vilket är länge för att vara jag. Jag vet inte vad det var, men något gjorde att jag inte fastnade. Evie och Carter är två spännande och färgstarka karaktärer men jag tycker ändå inte att det händer så mycket och jag blir heller inte överraskad. Jag vill gärna svepa mig in i romantiken och drömma mig bort när jag läser romance, men jag tycker språket flyter lite segt.
Frida har det inte lätt. Hon är arbetslös, dumpad av pojkvännen och behöver akut nytt jobb för att kunna behålla sin lägenhet. När Fridas bror ska gifta sig träffar hon Micke på bröllopet. Micke som hon var hemligt kär i för många år sen. Micke erbjuder Frida ett jobb, där hon ska följa med som flickvän till Grekland, när Mickes pappa fyller 60. Frida blir dock varnad för Micke. Han sägs vara en riktig casanova och hans släkt ska vara riktigt, riktigt hemsk. Allt kan hända på resan till Grekland.

Flickvänskontraktet är feelgood när den är som bäst. Otroligt lättsam och lättläst. Släkten är alltid värst sägs det, vilket bokens handling lever upp till. Men när det verkligen gäller så är det självklart familjen som finns där. Jag gillar både Frida och Micke så att det finns en uppföljare känns kul! Jag älskar miljön i boken, vem drömmer inte om att allt vore som vanligt och att man skulle kunna åka till Grekland nu?

Nio liv

Emelie Schepp
6:delen i serien om åklagaren Jana Berzelius. Nio liv startar bryskt med att en man filmas med sprängladdning fastsurrad runt kroppen. Filmen sprids på Youtube men innan polisen hinner dit har bomben detonerat. Den döda var medlem i en kriminell grupp som kallas Komados och han var den fjärde i gruppen som på kort tid mördats. Är det samma gärningsman? Detta brott blir upp till Mia Bolander och hennes kollegor att lösa. Det visar sig vara svårare än de tror att hitta ledtrådar eftersom ingen vill säga något. Jana dras snart in i utredningen som åklagare. Dock inser hon snart att fallet har starka kopplingar till henne själv.

Emelie Schepp är tillbaka med ännu en blixtrande bok som jag bara älskar! Det är full fart från början till slut och boken är fullkomligt omöjlig att lägga ifrån sig. Rappa vändningar genom hela berättelsen och man hinner bita sig i läppen ett antal gånger. Ska allt skita sig denna gången? Jag älskar verkligen Janas karaktär, hon är stenhård, trots att hon egentligen inte har rent mjöl i påsen någonstans. Kul att få stifta bekantskap med Mia och de andra poliserna igen. Boken känns väldigt I tiden & jag ger den full pott!
Lizzy Kingham älskar julen och vill att allt ska vara perfekt inför den stora högtiden. Detta året känner hon sig dock bortglömd när hon tvingas förbereda precis allt själv. När hennes man och deras gemensamma barn lämnar henne helt själv inför den årliga traditionen - julgranspyntandet - får Lizzy nog och lämnar hemmet. Hon lämnar en lapp och beger sig till sin bästa väns strandhus för att fira julen i lugn och ro, på egen hand. Dock finns det andra personer som tänkt samma sak så hon blir inte ensam utan har snart en massa nya vänner, alla med sina egna problem.

Åhh vilken underbart härlig och mysig julbok! Jag fastnade inte för den föregående boken jag läste så denna slukade jag i ett nafs. Otroligt lättläst och lättsam. Storyn är tänkvärd, vad är egentligen viktigt i livet? Lizzy är en otroligt stark och omtänksam karaktär, så man kan inte annat än att älska henne! De övriga karaktärerna vi lär känna i boken är även de personer man skulle vilja hänga med! Denna bok passar perfekt när vi snart kan räkna dagar till jul.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.