Kodnamn Aurora

Bok av David Bergman
Under en helikopterflygning gör majoren Victoria Maxander ett oväntat fynd – något som skulle kunna leda till en mycket stor konflikt på norra halvklotet. I samma stund som hon ska undersöka fyndet får hon en pistol riktad mot tinningen. Hon lämnas misshandlad, förrådd och kraftigt nedkyld på en av världens mest ogästvänliga platser.
På Arktis är det som sig bör iskallt. Ett landskap som är knappt vad en människa klarar av. Victoria Maxander är ute på en rutinflygning över just det området när hon får syn på något märkligt. Precis då får hon en pistol tryckt mot huvudet, av sin styrman. Misshandlad och nedkyld lyckas hon fly men är lämnad ensam på en plats man inte klarar sig själv särskilt länge på. Det hon har råkat se kan dessutom leda till krig, så det gäller att försöka stoppa det innan det är försent.

Hmm boken säger sig vara extremt spännande och en riktig bladvändare. Tyvärr kan jag inte hålla med. Jag tror inte min hjärna är i mood för sådana här böcker just nu. Jag hänger faktiskt inte alls med i handlingen och förstår inte hälften av allt som händer. Det är mycket hoppande mellan olika platser och kapitlen börjar heller inte på nya sidor vilket jag inte är så förtjust i. Tur att vi alla tycker om att läsa olika för jag gillar inte att såga böcker heller. Men tyvärr.