liz erlandsson

Användarprofil

Ståthållarens ring

Bok av Olav Ottersen
1675 börjar denna historia med en storm och ett förlist skepp. Irmelin Jonsdotter ser hur ett skepp går på grund och det verkar inte finnas någon som överlevt. Hon inser att hon befinner sig bland vrakplundrare, det är så man försörjt sig på värdshuset. När två män går ombord på skeppet för att söka efter värdesaker upptäcker de att det finns ett spädbarn bland packningen. Bråk uppstår och en av männen slår ner den andra och flyr med värdesaker och ett skrin med arvet till barnen och ett brev kring vem han är. Åren går och historien knyte ihop pojke och skrin i slutet och blir början på den släkthistoria som berättas.
Tionde delen i en långsläkthistoria.
Den följer släkten Bröcker genom historien, är underhållande och lärorik. Lättast är nog ändå att läsa den i ordningsföljd men kan naturligtvis även läsas som enskild bok. Just den här delen handlar om Jan Bröcker som seglar iväg som skeppare efter att ha gjort två kvinnor med barn, hamnar efter en olycka i Frankrike. Träffar ytterligare en kvinna som han gifter sig med, seglar vidare till Amerika och genom skeppets last blir han rik. Beslutar efter några år att resa tillbaka till Kristiania med sin dotter, av en händelse återser han den kvinnan han gjort med barn och får se sin son men hon är gift med en annan man och inte redo att åter släppa in Jan i sitt liv.

Rosengädda nästa!

Bok av Emma Hamberg
Underbar berättelse om hur tre udda personer träffas och är helt rätt för varandra. Bror som är tretton år och älskar allt franskt, Tessan i 30 årsåldern, som är gatukökets drottning för alla utom för sig själv och så Jane där alla träffas, en djurälskande kvinna i 60 årsåldern. Här lär de sig mycket om livet och att framför allt förhålla sig till sig själva och andra. Boken slutar mitt i historien så ser fram emot fortsättningen. Härlig historia, ett beskrivande noggrant språk som verkligen ger det extra. Feelgood när det är som bäst.

Tolv hjärtan till jul

Bok av Jenny Bayliss
Roligt upplägg, men en del onödiga ner laddningar mitt i bilkörningen. Annars perfekt feelgood roman att lyssna på i bilen eller på tåget. Kul och intressant affärsidé, undrar om den finns i verkliga livet. Kate flyttar hem till sin sjuka pappa och blir kvar där, skapar sig ett eget liv men utan pojkvän. När goda vännen så föreslår att hon ska pröva en dejtingtjänst med konceptet tolv dejter innan jul, tack hon ja och det är det storyn handlar om. En bok/kapitel om varje dejt, helt olika män och olika tankar kring just dejtandet. Blir underhållande och även om man kan gissa sig till slutet så är det en givande läsning dit. Bra julklapp.

Bok

Produkttyp

Använd bok som present

Underbar present, att ge bort något man själv älskat och man kan välja speciellt rätt bok för utvald person.

Spikmatta

Produkttyp

Spikmatta som present

Underbar present fortfarande. Krävs dock lite ihållande att använda den man behöver testa minst ett tio tal gånger för att få en positiv effekt. perfekt vid trött rygg efter trädgårdsarbete.

Exit: The Game

Brädspel skapat av Inka och Markus Brand
Nu i Corona tider så får det bli i hemma variation, spel istället för gänget eller familjen Exit the game, vi har prövat Faraos grav. Finns olika svårighetsgrad och fungerar som ett escape room. Ni ska på tid och via olika ledtrådar lösa mysteriet. Kul alternativ.

Skumtomten

Bok av Maria Gustavsdotter och Mia Ahl
Historien om hur Jessika, en kvinna som straxt före jul upptäcker att hon är den sista som vetat det alla vet, hennes man är otrogen. Hon är den som får flytta med de tre barnen, då hennes man är advokat och bor kvar i det stora huset. Han är dessutom den som verkar ha lyckats få hela bekantskaps kretsen att stå på hans sida, tom Jessikas mamma står på Roberts sida. Hennes två bästa vänner har svårt förstå hur Jessikas liv förändrats med sämre ekonomi, hämtningar och lämningar, ledsna barn osv. Så får hon ett arbete där hon trivs, vänner och framför allt en förstående chef. Det blir en bra jul med ett gott slut.

Solsken på menyn

Bok av Debbie Johnson
Detta är tredje delen, man bör läsa dem i rätt ordning även om de är fristående men personligheterna finns med i samtliga delar. Här träffar vi Willow som inte kommer till Bodbury utan funnits med som tonåring i de tidigare delarna. Tiden flyttar fram lite å vi träffar Willow som ung kvinna med ansvar för sin mamma som drabbats av Alzheimers sjukdom och präglar hela hennes tillvaro. Hon träffat Tom men har hon möjlighet att bli förälskad i honom. Underbara beskrivningar av levnadsöden och bäst av allt det slutar alltid bra.

Jul på menyn

Bok av Debbie Johnson
Jul på menyn, ja andra boken om café Havsbris, vet man efter ca tre kapitel hur det ska sluta? Absolut men är den en underhållande resa fram tillslutet, ja det är det. Underbara personligheter, Debbie Johnson har ett oemotståndligt språk, beskrivningar av allt som gör att man ser alla dessa människor framför sig och känner sig som en del av samhället. Man måste ändå läsa till slut fast man vet slutet och dessutom slänga sig över även nästa del. Häng med, denna gång är det Zoe som efter sin bästa väns död kommer dit med väninnans dotter Martha som hon mer eller mindre ärvt. Omsluten av alla i Budbury tar livet en annan vändning och ja allt ordnar sig.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.