Använd bok som present

Presenttips
Det här är ett generellt presenttips, inte en specifik produkt. Du är välkommen att recensera det här presenttipset för att hjälpa andra att hitta bra presenter.
Så många bokpärlor som skulle gå förlorade om vi inte kunde köpa dem på antikvariat/loppisar eller motsvarande.

Får mycket för en liten peng och kan hitta nya favoriter från förr!
Böcker är helt klart bästa presenten. Det finns böcker som passar alla oavsett ålder eller intresse. Faktaböcker, ljudböcker, romaner, deckare, biografier, utbudet är enormt! Jag ger alltid bort minst en bok till mina barn i julklapp och det uppskattas verkligen.
Böcker är ju alltid en fantastisk present, du ger bokstavligt talat någon en möjlighet att få inblick i någon annans liv en stund, på en annan plats och kanske i en annan tid. En använd bok kan dessutom både vara bra för miljön, men också tillföra ytterligare lite charm till presenten genom att tex en tidigare ägare kanske har skrivit någon i den, eller något annat som visar att boken i sig sitter på egna hemligheter.
Det är både miljövänligt och lite eftertänksamt. Såklart kanske man inte ska ge till en som inte gillar böcker, men det är ändå fint och särskilt om personen i fråga har visat ett intresse för en av böckerna man äger. Även om det bara var av farten.
Jag älskar att ge bort böcker och att få böcker!

Mitt tips är att second hand fynda! Jag har hittat många böcker som jag vill läsa men som inte gått att köpa via bokhandeln eller nätet.
Köper alltid en massor med böcker till barnen i julklapp, den bästa julklappen är ju en bok, min favorit julklapp
Jag brukar köpa barnböcker på second hand affärer, mina barn uppskattar verkligen att få bok i julklapp 😊
Det sägs ju att delad glädje är dubbel glädje, så varför inte plocka en favoritbok ur bokhyllan och ge den vidare till en vän? Speciellt bra om det är en bok man vill diskutera med någon annan eller om man bara inte vill bidra till den rådande konsumtionshetsen.
En bok kan någon önska sig men ännu bättre tycker jag är att överraska någon - och med det menar jag inte bara det inslagna paketet under julgranen utan det roligaste är att lämna en bok till exempel på en shopping centrum eller bushållplats - jag klistrar gärna till en lapp med handskrivet "Varsågod!" så att ingen tror att boken bara blivit bortglömd :)
Böcker är ju trots allt den julklappen som flest svenskar önskar sig! Och om man ger bort en använd kan man vara säker på att det är en riktig tiopoängare som slås in. En kul grej att kunna göra med ett gäng bokälskande vänner/familj är att komma överens om att ge varandra sin älsklingsbok, så får alla läsa de nära och käras favoriter.
Såhär i jultider är en bok en fin julklapp till någon du tycker om. Både för små och stora, en bok till dem små skänker glädje till både barn och vuxna och blir till en mysig stund. Även vuxna uppskattar böcker som blir ett skäl till en stund i lugn och ro. Mellandagarna är som gjorda för mysiga stunder och nedvarvning, varför inte ge bort en bok i julklapp?
Genom att ge en bok från din bokhylla som du tycker om är du både klimatsmart och ekonomisk! Dessutom gör du plats för nya böcker. Passar utmärkt till en byteslek eller liknande.
Vi är en bokslukande familj så böcker är alltid välkommen. Det finns så mycket bra böcker att hitta på secondhand och loppisar.
Det finns massor av begagnade böcker där ute. Passa på att ge bort en sådan bok i julklapp om personen inte önskat sig en specifikt ny bok. Billigare och bra chans att hitta ett, eller några, guldkorn till sig själv samtidigt.
En utmärkt gåva. När man läst den själv kan den få vandra vidare. Igen och igen! Perfekt! Dessutom är det ju bra både för plånboken och miljön.
Vad härligt att få ge bort en redan älskad sak med ett innehåll som räcker i flera timmar. Eftersom man själv redan läst den, och vet handlingen, så är det stor chans att man träffar rätt i vem som ska få den.
En bok som någon redan läst är ofta i fint skick. Att då fler kan få möjlighet att läsa, kanske en av dina favoriter, spar även på miljön och fler får glädjen över en bra bok.
Tänk att få dela med sig av ett äventyr eller upptäcka det tillsammans, en bok kan bjuda på mycket. Speciellt om den kommer från hjärtat.
Boken du nyss läst blir en utmärkt julklapp till en vän! När din vän läst boken kan ni diskutera boken. Det är först när man pratat med andra om en bok som man "förstår" den och upptäcker "nya" sidor!
Har man ingen bok hemma så kan man hitta nya, bra, spännande böcker i second hand-butikerna!
Återbruk är bra för plånboken och miljön!
Det bästa med böcker är att de passar alla, liten som stor, lugn eller vild. De som vill ha en promenad i skogen eller vill ut och resa. Mellan pärmarna finns det äventyr för alla sorter.
Tänk att böcker är magiskt ! Liten som stor, ung som gammal! Lika roligt att ge som att få. Bli klok- läs en bok!
Böcker är en fantastisk ting för alla åldrar. Oftast läser man en bok en till två gånger och då är det perfekt att ge bort boken vidare i julklapp. Sprid glädjen vidare.
En perfekt present till den som älskar att läsa.
Det funkar i alla åldrar , dessutom så kan en bok vara välkommen även om den inte är ny . En bok kan läsas av många.
Så ge bort dina lästa böcker i present och gör någon annan glad . Dessutom är det miljötänk.
En använd bok är en gåva som leverera ett klimatsmart alternativ och som dessutom har patina.
Du kan dessutom ge bort tio böcker för samma summa som en kostar i nytryck. Det är väl underbart.
Oavsett vem gåvan är till fungerar en bok till de flesta. Det finns så mycket att välja på, allt från deckare, fantastik till feelgood och romance. För de som inte är vana läsare funderar noveller och grafiska romaner alldeles utmärkt. Eller varför inte lite facklitteratur om ett ämne mottagaren är intresserad av?
Att ge bort en bok är som att ge bort en resa till en annan värld allt medan du sitter hemma i stolen med en kopp te.
Jag brukar ofta ge bort upplevelser och vad passar inte bättre än att skriva ett rum om upplevelsen i sin favoritbok och sedan ge bort den??? Win win
En bok är väl ändå den mest klassiska gåvan vid jul!
På second hand hittar man lätt böcker som ser ut att vara i nyskick för en spottstyver jämfört med nypris, och enligt en undersökning blocket gjort bryr sig barn inte om ifall deras klappar är nya eller andrahand. Vuxna tror jag snarare blir positivt inställda till second hand, eftersom de flesta numera är klimatmedvetna.
Mitt bästa tips är att kika in hos Bokbörsen, de har ett enormt utbud av både rariteter och topplisteböcker för både stora och små.
Att ge eller att få en underbar bok är för mig fantastiskt och även bra för miljön om böcker kan gå i arv. Inget slit och släng. En vacker bok med en fin berättelse att kunna drömma sig bort en stund i dessa tider är härligt!
Att läsa är att resa; i tider som denna så kan man behöva komma bort, bort till en annan värld. Att läsa ger en ett utvecklat ordförråd.
Finns många fina och nya böcker på loppisar/secondhand affärer som funkar alldeles utmärkt att köpa och ge bort. Blir en win win situation.
Att ge bort en bok måste vara den absolut bästa saken man kan ge bort som julklapp. Det finns så många bra böcker att välja mellan att man helt säkert kan hitta någon som passar till vem man än ska ge bort till. Det är ju också perfekt att få en bok till jul, då de flesta har härliga lediga dagar då man gärna kan försjunka i en bok.
Om du har en favoritbok så ge den vidare! När din vän eller familjemedlem läst den så kan ni prata om boken och får en upplevelse också.
Såklart en fantastisk present. Win win för alla. Ens egen plånbok, mottagaren och miljön. Många böcker läser man ju bara en gång och de kan se helt nya ut. Bra att de kommer fler till glädje.
Kolla in om ditt bibliotek säljer begagnade böcker! Ibland kan man hitta riktiga gobitar. Och billigt brukar det vara, samtidigt så bidrar du ekonomiskt till biblioteken!
En perfekt present att ge bort (och få) eftersom det blir väldigt personligt då man får tänka till vad personen skulle gilla att läsa. Det är ju extra fint om man ger bort sitt egna exemplar till någon som man tror skulle uppskatta samma böcker som en själv. Har fått många böcker i present genom åren och minns alltid personen jag fått den av när jag läser just deras bok.
Ett tips är att köpa fina bilderböcker billigt second hand men sen förpacka dem på ett sätt som skänker magi och spänning till barnbarnen.
Kanske en skattkista full med läsupplevelser? Eller en korg med guldpaket att plocka en bok ur då och då under jullovet?
en helt underbar present!! Att ge bort en bok som har tyckt om och ger ett nytt hem är otroligt fint! Samt gör gott för miljön ❤️
Perfekt julklapp! Välj en egenläst bok eller köp på second hand. Miljövänligt och smart. Böcker är bäst!
Min allra bästa favoritpresent, både att ge och att få. Att få för att någon tänkt ut precis vad de tror att jag skulle vilja läsa. Att ge av samma anledning. Det är den mest personliga presenten jag kan tänka mig.
Att ge bort en bok som man själv älskat är en väldigt fin present. Det är miljövänligt och personligt, jag hade verkligen uppskattat att få en sådan present.
Att ge bort en bok du älskade är det nog bästa jag vet. Jag skulle gilla en bok som present och ger självklart mina favoriter som julklappar varje år.
Att ge bort en favoritbok och låta någon annan uppleva samma värld och läsglädje kan vara en mycket omtänksam och fin present.
Man ger alltid bort en upplevelse, en värld av fantasier och skapa en egen syn på historian. Då vet man att man har gett bort en present som kanske lämnar ett avtryck i personens sinnen.
Ett bra sätt att sprida glädje och nya erfarenheter bland vänner, familj och bekanta. Du kan strosa i secondhand affärer och se en bok som skulle passa perfekt hos unga syskonbarn eller barnbarn eller varför inte kolla i dina egna skattgömmor och gör mer plats i ditt eget hem för flera skatter. En bok som present kommer alltid uppskattas iallafall i mitt hem.
En mycket bra idé att ge till en bokälskare i present. Mitt största dilemma när det kommer till böcker är att det känns onödigt och inte så miljövänligt att köpa nya böcker hela tiden. Så är det helt perfekt att gå i secondhand butiker och hitta gamla godingar.
Secondhand böcker är ju perfekt. Går ju lika bra att läsa även fast någon eller några läst innan. Billig och uppskattad present, och bra att böcker används och inte bara står i bokhyllan.
En bok som tidigare läsare uppskattat är en fin present som når rakt i hjärtat. Den får den nya läsaren att vidga sina vyer i fantasi och läsning samtidigt som en bra dialog kan has i efterhand kring boken.
Mitt bästa presenttips är böcker från loppis och second hand. För en ringa peng (ca 5-30 kr) kan du hitta bra, begagnade böcker i fint skick. Bra för både ekonomin och miljön!
En bok är alltid en bra present och att ge en redan älskad bok är ännu bättre. Detta är vad jag kommer göra som årets julklapp.
Den perfekta presenten där du på samma gång kan ge bort bildning, upplevelse, vila och en elegant inredningsdetalj (om bokryggen är fin). Fördelen är att du som givare också kan ta del av boken utan att det behöver märkas och på så vis också kunna avgöra om den passar mottagaren. Det är också en present som är kul att få - för den säger något om vad givaren tänker om mottagaren och vad som kan passa den. En fullträff på många vis helt enkelt!
En god bok är alltid fint att få och idag finns det ju en uppsjö av böcker att köpa, både inbundna och i pocket. Böcker kostar en del vilket gör att alla kanske inte har möjlighet att köpa böcker. Och nog är det skönt att ha sin egna bok att bläddra i. Om man med försiktighet läser sin bok endast en gång så tycker jag absolut att man kan ge den vidare som present, inslagen i ett paket. Återbruk är dessutom mer än rätt nu.
Böcker är alltid bästa presenten. Är boken dessutom begagnad så är det en gåva i sig, genom att vara lite mer klimatsmart och snällare mot moder jord. Bra för plånboken också, inte sant 👍. Ge boken tillsammans med ett gott te och en loppad temugg och du gör en bokälskare lycklig som ett barn på julafton 🎄📚☕❤.
En utvald loppisfyndad bok gynnar både välgörenhet, miljön och mottagaren. En gåva som ger avkoppling, omtanke, fantasi och möjlighet att drömma sig bort.
En bok eller två är inte alltid fel att ge bort till någon. Själv älskar jag att få böcker. Tycker även om läsa böcker.
En bok fungerar alldeles utmärkt att ge bort. Den bästa gåvan i dessa tider då böckerna låter oss resa i tid och rum. En enkel gåva som kan ge så mycket. Välj en av dina egna favoriter för att göra en vän eller familjemedlem glad
Tänkte själv göra ett paket m böcker till mamma som jag vunnit.allt från spänning/ feelgoodromaner och sen kan man ju alltid lägga i ett par varma sockar, värmeljus och en flaska glögg och choklad.
En bok fungerar alldeles utmärkt att ge bort. Jag gör det själv nästan varje år. En så enkelt gåva, men som kan ge så mycket. En bok är ju en resa, en upplevelse eller till och med ett helt liv i en liten gåva. Välj en bok som du själv gillar extra mycket, som var en riktigt läsupplevelse för dig.
Ge bort dina favoritböcker, nya eller begagnade! Eller städa ur bokhyllan och gör temapaket på böcker du inte längre vill ha; deckare, feelgood, fakta, förfsttarr etc. Klimatsmart!
Fungerar hur bra som helst!

Dela vidare bra böcker och kom över dem billigt på till exempel en loppis.

Kan bli jättefina julklappar/presenter att ge bort + att inte alla har råd att köpa dyra presenter.

Många har många att köpa till, då är det perfekt med varsin bok till alla.

Man kan slå in dem i fint papper med till exempel en liten chokladkaka som följer med.

Jag hade blivit jätteglad för en begagnad bok som jag inte har läst i present 😃
Mitt bästa present- och julklappstips är böcker från secondhand.
Du kan hitta helt olästa böcker i hyllorna och kanske hittar du en bok som inte går att få tag på på annat sätt.
Att ge bort personliga och genomtänkta presentböcker är mitt allra bästa tips
En loppisfyndad bok - eller kanske till och med ett fynd från den egna bokhyllan - är den bästa presenten till både den redan läsfrälsta och någon man vill ge lite hjälp på traven med att hitta vägen till böckernas underbara värld. En noga utvalda bok som man tror ska passa just den personen. Och eftersom det är så billigt kan det kanske till och med bli två.

Böcker kan läsas igen och igen.
En bok är alltid ett utmärkt presenttips, en redan läst bok är desto bättre för då kan du gå i god för att den är bra!
En bok som är varsamt hanterad, älskad och utvald till precis den där speciella personen - kan det ligga mer kärlek bakom en sån present? Så omtänksamt och fint att ge, och få.
Det bästa med att ge en bok som har läst är inte bara att man kanske för vidare sina favoriter och kanske gör någon annan uppmärksam på Kanske en ny författare eller en ny genre, men det är även bra för miljön.
En bok är alltid en bra present. Sitt ner i favoritfåtöljen och läs en sida i taget. En tjock bok räcker längre än en tunnare och böcker finns för alla åldrar. När den är läst kan den pryda sin plats i bokhyllan eller så kan den ges vidare till någon som vill läsa den. En bok går alltså att återanvända.