Recensioner av Johanna Sternberg

Solsken och parmesan av Christoffer Holst 

Betyg 3
En typisk somrig och härlig feelgood!

Solsken och parmesan är mysig och värmande. Den har många ingredienser av en typisk feelgood. Matlagning, sol, hav, kärlek och så lite hemligheter och nya möjligheter. Boken är bra när man vill ha något lättsamt i sommar att läsa.

Cinder av Marissa Meyer

Betyg 4
En kreativ och spännande retelling av Askungen!

Det här var verkligen en berättelse som växte och växte så att jag blev helt frustrerad när den tog slut. Jag var osäker vad jag skulle tycka om den här, men det hade jag inte behövt vara. Boken är spännande och gripande med ett underhållande världsbygge.

Rött, vitt och kungligt blått av Casey McQuiston 

Betyg 4
En förbjuden kärlek som berör och påverkar!

Jag förstår att den här boken har vunnit Goodreads Choice Awards 2019 för bästa romance och debutroman. Jag berörs av deras relation och kamp om att få vara tillsammans. Boken kändes lite lång där i mitten, men berättelsen är fin och jag drogs ändå med. Man kan verkligen känna deras stora hinder, och problematiken i att komma ut som prins och som presidentson. Man hejar och hoppas att allt ska bli bra. De är underbara karaktärer och jag kan starkt rekommendera denna romancepärla.

Ganska nära sanningen av Anna Ahlund

Betyg 3
En mysig och charmig berättelse om att hitta sin identitet.

Det här var en väldigt snabbläst bok. Språket och karaktärerna kändes levande och jag följde bara med i tempot. Nico är en väldigt fin person som är icke-binär. Hens relation med Beata är fin och aningen fluffig. Berättelsen får ett annat djup i slutet av boken och budskapet om att hitta sin identitet kommer fram tydligt. Men boken var aningen för lättsam för mig. Jag hade önskat ett lite större djup, till exempel mer bakgrundshistoria. Jag gillade boken mycket, men fastnade mer för Ahlunds tidigare böcker.

Renoveringsobjekten av Eli Åhman Owetz 

Betyg 4
Brevvännerna av samma författare är en underbar feelgood, men för mig fastnade jag ännu mer för Renoveringsobjekten. Karaktärerna kändes levande och jag kunde verkligen känna Susannes dilemman. Hon måste fråga sig själv vad som är viktigaste, jobb eller nya vänner, och det är knappast ett enkelt beslut. Hur hon sakta kommer allt närmare Conny är väldigt fint. Hon försöket motstå sina känslor då hon inte kan acceptera åldersskillnaden, vilket leder till en underhållande läsning.

Netraya av Lovisa Wistrand 

Betyg 3
Helt klart en bladvändare med förbjuden kärlek, dinosaurier och mystiska världar!

Det tog inte lång tid att läsa Netraya. Det var spännande och roligt att ta del av den här berättelsen. Den påminde mig till en början av författarens bok Equidae där fiender faller för varandra, men här är det en helt annan värld. Jag fastnade tyvärr inte så mycket för Netraya som karaktär, men jag gillade att se hur hon mognade i berättelsens gång. Jag kunde inte heller riktigt föreställa mig allt i världen Wistrand målar upp och ibland blev det lite för mycket för mig. Men samtidigt så flög berättelsen fram och det var underhållande att läsa.

Häxorna av Elisabeth Östnäs 

Betyg 3
Det tog lite tid att komma in i boken. Jag fastnade inte för någon av de tre kvinnorna som vi får följa. De kändes ganska råa. Men sen dras jag ändå in. Jag vet inte om jag riktigt blev jätte förtjust av att följa tre kvinnor, det hade nästan räckt med Isabella, men ändå tyckte jag berättelse flöt på bra. De magiska elementen i boken är diskreta och kan passa dem som gillar att läsa historiska romaner och som inte nödvändigtvis gillar att läsa fantasy. I slutändan tyckte jag boken var läsvärd och gripande.

Låt spelet börja av Christina Schiller 

Betyg 3
En gripande romance i en spännande miljö!
Låt spelet börja är verkligen en bladvändare att försvinna i! Det gick väldigt snabbt framåt och jag sögs in i deras liv. Angelique är en smart och tuff kvinna som kan hacka vilken dator som helst. Det blir lite härligt nördigt med denna miljö och jag hoppas att Schiller kommer att återkomma till detta i framtida böcker.