Johanna Sternberg

Användarprofil
Det är alltid roligt att läsa en Simona bok, och den här boken hade element som jag saknat lite i hennes två sista verk. Jag drogs med i Dessies och Sams relation och hur de sakta lär känna varandra igen. Jag gillar hur Simona tar upp ett djupt ämne som rasism och hur hon lindar in det i en het kärlekshistoria. Det är många känslor som flödar när paret måste möta allt från det förflutna med varandra och andra trauman. En rolig bonus är att man får möta karaktärer från hennes tidigare verk.

Fånge i berget

Vilhelm Sundbom
Det här är en bok där man kastas in i handlingen på en gång. Tempot är högt genom hela boken och det gör att jag bara dras med i äventyret. Det är roligt att se mytologin komma till liv genom Tims ögon. Jag tyckte lite att det gick för fort ibland då jag egentligen inte känner att jag lär känna Tim och jag önskar att jag hade kommit honom närmare. Fokuset är på uppdraget och själva spänningen. Jag tänker att det här är en bok som är bra för de 9-12 åringarna som behöver en berättelse som inte stannar av utan bara kör på. Boken fungerar även för andra läsare som bara vill försvinna in i en annan värld ett tag. Jag är absolut nyfiken på hur det kommer att gå i nästa bok. Måste även nämna de snygga illustrationerna som bidrar till den mystiska stämningen.
En ocean av kärlek påverkade mig starkt. Det är hemskt att läsa hur hon behandlas av samhället, eleverna och även lärarna. Jag blev frustrerad och ville bara skaka om människorna. Men trots ett tungt ämne bjuder boken på så mycket värme. Shirin är en tuff person som det är lätt att bli imponerad av. Hon går med i ett team för att lära sig breakdansa tillsammans med sin bror samtidigt som hon mot sin vilja börjar lära känna människor. Jag blev berörd av hennes relation med Ocean där Shirin får brottas med sina rädslor. Jag kan bara ge den här boken 5/5 i betyg!
Girls just wanna have fun(damental human rights) är en seriebok full med feministiska tankar och fakta. Vi får läsa sagor där Jessica Hallbäck vänder på könsrollerna. Vi får ta del om lite historia, arbetsliv och kroppar bl.a. Det kanske inte tillför så mycket nytt för de som är insatta i feminism, men det är underhållande ändå. Boken är fylld med klockrena exempel och citat, vilket gör att det är en bok man lätt kan återkomma till. Det är även en bra bok att ge bort i present.
Snösystern är vacker och underbar. Trots alla hyllningar boken har fått blev jag ändå förvånad hur gripen jag faktiskt blev. Jag tänkte att boken är ju främst riktad till en yngre publik, men den här boken fungerar för vuxna läsare också. Snösystern behandlar sorg och hur man får leva vidare med bara sina minnen. Illustrationerna är dessutom väldigt fina och bidrar till berättelsens stämning.
En oväntad jul bjuder på en hög dos av charm och värme i en underhållande berättelse. Det är vintrigt. Det är mysigt. Det är även spännande. Helt klart en pärla.

Maskeradnatten

Alice Ekström
Maskeradnatten bjuder på charm och spänning i en välskriven blandning. Vi får lära känna flera karaktärer och följa deras kamp för att fullfölja uppdraget. Jag njöt av läsupplevelsen och jag vill ha mer av allt, karaktärerna och världen och magin. Jag kan verkligen rekommendera Maskeradnatten, speciellt om ni gillar Högt spel av Leigh Bardugo.
Du kanske tänker att strumpor är tråkigt, men att köpa riktigt lyxiga och varma sockor att ge bort är underskattat. Vem gillar inte att mysa ner sig i vintertider?
Oavsett vem gåvan är till fungerar en bok till de flesta. Det finns så mycket att välja på, allt från deckare, fantastik till feelgood och romance. För de som inte är vana läsare funderar noveller och grafiska romaner alldeles utmärkt. Eller varför inte lite facklitteratur om ett ämne mottagaren är intresserad av?
Ett litet steg på vägen är en läsvärd och mysig bok om att vara förälder och hitta balans i livet. Det var ingen särskild stark läsupplevelse, men jag brydde mig om Stella och ville veta vad som skulle hända. Det är ett bra flyt i språket som gjorde att det gick snabbt att läsa. Det är en bok som är lätt att slappna av med och koppla bort resten av världen.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.