Jennifer K

Användarprofil

Cilkas resa

Bok av Heather Morris
I den sanningsbaserade romanen Tatuerarens i Auschwitz får vi möta modiga Cecilia ”Cilka” Klein, den 16-åriga flickan som riskerar sitt liv för många, däribland Lale Sokolov. Men vem är hon egentligen? I ”Cilkas resa” får vi en djupare inblick i vem Cilka var och framförallt vad som hände efter andra världskrigets slut och hennes vistelse i Auschwitz. Hon stämplas som kollaboratör för att hon påstås ha ”sovit med fienden” och placeras i ännu ett läger, ett brutalt fångläger i Sibirien.

Detta är välskriven berättelse som griper tag om en. En viktig del av historien som aldrig får glömmas bort, alla borde läsa denna!
Jösses vad detta program är roligt! Fem deltagare ska utföra olika tester som kan vara allt från att fylla ett badkar med badankor till att lista ut en islännings favoritmat. Skrattar ofta högt till de knäppa och galna tester som deltagarna ska utföra. MISSA INTE DETTA!
Året är 1965 och Alice Weiss har flyttat till New York för att uppfylla sin dröm: att bli fotograf. När hon oväntat får jobb på tidningen Cosmopolitan som assistent åt chefredaktör Helen Gurley Brown börjar en kamp hon sent kommer glömma. Helen och Alice möts av stor kritik från alla möjliga håll när de vill fylla tidningen med sina banbrytande feministiska värderingar.

Denna härliga bok utspelar sig i magiska Manhattan på 60-talet, det är fantastiska scener som målas upp i huvudet. Läs om starkt kvinnligt systerskap, att kämpa i motvind och att aldrig ge upp.

Nattsångaren

Bok av Johanna Mo
Polisutredaren Hanna Duncker tvingas efter 16 år att flytta tillbaka till sin hembygd på Öland, där hela hennes värld en gång vändes upp och ned.Händelserna som ägde rum då präglar fortfarande hennes liv och spökar i hennes hjärna. Hanna börjar på Kalmarpolisen där hon får utreda ett fall där en 15-åring hittas död och misshandlad. Det visar sig sedan att en familjemedlem till offret är någon som Hanna en gång var väl bekant med, vilket komplicerar känslorna till utredningen för Hanna.

Nattsångaren är den första delen i en deckarserie om att leva i skuggan av brott och att inte kunna klippa banden med sin hembygd. Lättläst, spännande och mystisk med en liten oväntad twist.

Glee

TV-program från Netflix
Efter flera år är detta fortfarande min favoritserie. Avsnitten är fyllda med alla de problem som man som tonåring kan tänkas stöta på: kärlek, vänskap och svek. En serie med massa glädje och såklart härliga låtar att sjunga med i!

Alla medel tillåtna

Bok av Jenny Rogneby
Precis som första boken om Leona "Tärningen är kastad" kan en inte lägga ifrån sig denna. Fängslande från första till sista sidan och jag kan lova att det blir både spänning och drama i hög fart!
Rekommenderas för den som gillar deckare

Skärmhjärnan

Bok av Anders Hansen
En viktig bok där Anders Hansen drar paralleller mellan vår digitala livsstil och psykiskohälsa på ett nästan skämmande vis! Han förklarar pedagogiskt hur vår hjärna är skapad för en helt annan tid än den vi lever i idag med Facebook, Instagram, Snapchat och alla andra sociala medier samt hur dessa påverkar vår hjärna.
Inspirerande och utmanande pod där Alexander Pärleros träffar olika människor som kan lära oss något om livet och framgång. Lyssna om du vill lära dig om vad framgång är och dess betydelse!

Liten tvåa med potential

Bok av Camilla Davidsson
En välskriven, underhållande och mysig feelgood där sidorna bara flyger iväg! Jag älskar hur Camilla Davidsson beskriver känslor så att en verkligen kan förstå och känna med karaktärerna. Jag kommer definitivt att läsa mer av henne!

Skyldig?

Podcast med Kristofer Stahre och Martin Persson
Två försvarsadvokater berättar om deras arbete. Vi får höra om varför vissa fall döms som de gör, hur man kan försvara en mördare och mycket mer. Spännande pod som berättar om brott från en annan synvinkel än vad vi kanske är vana vid!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.