Hanna Westman

Användarprofil
I dagens snabba IT samhälle med kommunikation som mail, Messenger, sms, chat och allt vad det nu är och finns så vill jag slå ett slag för det vanliga, hederliga brevet!

Jag hade ett 30tal brevvänner när jag var yngre. Det finns så mycket kärlek i att både själv få skriva ett handskrivet brev, men också att ta emot ett.

Då behöver kommunikationen inte vara snabb. Då finns tid för reflektion och eftertanke. Speciellt i tider som dessa, då många är ensamma, så kan ett brev på posten ha extra stor betydelse!!

En oväntad jul

Bok av Nathalie Cox
”En oväntad Jul” skriven av Natalie Cox är som en liten karamell i detta snöväder att läsa. Mysig och ljuvlig julläsning och om man, som jag, tycker om hundar så är boken ännu mer lätt att ta till sig. Jag ger den fyra av fem snögubbar!!

Under Ytan

Bok av Cecilia Sahlström
... Äntligen har jag läst ut denna pärla till bok! ”Under Ytan” gör mig inte besviken och ännu en gång får jag följa med Sara Vallen och hennes kollegor i Lund. Nu vet jag att bokens författare tidigare har varit just polis, och det känns i sättet hon skriver på, språket och det är enkelt att tänka sig in i miljön, sida vid sida med Sara Vallen. Jag vill vara där, tillsammans med henne. en riktigt bra uppföljare till de tidigare böckerna skrivna av Cecilia Sahlström, alla SÅ väl värda att läsa!!

Mörkermannen

Bok av Anna Bågstam
Som jag har längtat efter denna bok! Redan när jag läste första boken "Ögonvittnet" av Anna Bågstam, förstod jag att civilutredaren Harriet Vesterberg är att räkna med. Anna har ett levande språk, sinne för detaljer och är beskrivande på så sätt att det är enkelt att känna att man är där, sida vid sida med Harriet. Även den andra boken "Skuggspelet" fångade mig och den här tredje boken, "Mörkermannen" är ett mästerverk till uppföljare och den sista boken i en triologi om Harriet Vesterberg och hennes kollegor. Det är en sorg att det tar slut här, jag hade så gärna velat fortsätta följa Harriet. En stor eloge till Anna som har skrivit så fantastiska böcker, väl värda att läsa!!

24 goda gärningar

Bok av Jenny Fagerlund
Emma förlorar sin man på självaste Julafton. Två år senare har hon fortfarande inte kommit vidare i tillvaron. Missa inte denna feel good pärla till bok!! Denna fina bok handlar om ensamhet, om hur svårt det är att gå vidare ibland och om hopp.

Nours Poddelipodd. Och Henrik.

Podcast med Henrik Schyffert och Nour El Refai
Nour och Henrik gör det bra. De har hittat en balans mellan det roliga och det allvarliga. De kan skoja med och om varandra, och bjuder oss lyssnare frikostigt på det. De är båda pålästa och samhällsmedvetna, vilket gör att podden innehåller allvar, också, även om mycket är väldigt roligt att lyssna på, också. Kanske kan man uppleva den som tramsig ibland, men i det stora hela så är det ändå en vinnare, en podd väl värd att lyssna på!!
Ljus är verkligen något som lyser upp i mörkret och vår tillvaro. Man kan aldrig få för mycket ljus och det passar som present till de flesta. Ljus finns ju i alla de storlekar och färger.
Jag gav bort "en dag bara för Dig" till min fd. sambo. Den innehöll sådant som han tycker om, ett besök på museum som Vi tänkt gå på, samt lunch på ett favoritställe. Och på kvällen handlade Vi hem favoritmat och lagade det. En sådan här present kan man utveckla hur man vill, bara fantasin sätter stopp, vilket gör den högst personlig också och det är det fina med den!!

Sticka något att ge bort

Aktivitet av jultomten
Mycket fin och personlig present som är uppskattad. Ett fint hantverk går inte att ersätta. Så länge jag kan minnas har jag själv fått både raggsockor och vantar. Något som jag uppskattar enormt mycket.
Boken handlar om Lisbeth som arbetar inom skolans värld. Hon bor lite för sig själv och hamnar i ett virrvarr av känslor lagom inför jul. Det leder till en oväntad resa, en krock med sin fd och nya bekantskaper som kommer in i hennes liv. En hjärtevärmande feel good bok som passar perfekt att läsa i väntan på julen!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.