Lena Ahlros

Användarprofil

Tango i tabernaklet

Bok av Karin Brunk Holmqvist
Som vanligt skriver denna författare en mysig bok som leder till skratt.
De äldre invånarna gnabbas och är hypokondriker som gör att man ler lite åt dem.
Karaktären Kerttu är en färgglad person som vänder livet i den lilla byn.

Tyvärr hittade jag fel i boken som gjorde att upplevelsen förtogs en del. Trist när det blir så men jag rekommenderar den i alla fall.

Geiger

Bok av Gustaf Skördeman
Historien handlar mest om Sara, en polis som arbetar mot prostitution men som hamnar i en mordhistoria. Vi får följa polisen i hennes vardagliga arbete, i hemmet och när hon blandar sig i mordet som hon egentligen inte ska utreda.

Boken är en spionthriller som har ett spann på 30 år, en spännande historia med ett oväntat slut.
Rekommenderas varmt.

Potensgivarna

Bok av Karin Brunk Holmqvist
En bok som de äldre känner igen sig i med utedass, utan rinnande vatten och kylan i huset när vedspisen brunnit ut.
Systrarna har en djup vänskap och man ler åt deras vardag och påhittighet.
Som vanligt skriver författaren med en glimt i ögat.

Badhytten

Bok av Christina Olséni och Micke Hansen
En komedi om mord och andra händelser i pensionärernas liv. Det blir bara roligare av den något egensinniga polisen och åklagaren som är sjukskriven.

Jag fick många skratt när jag läste om dessa personer och ser fram emot att läsa fler.

Rebus sista fall

Bok av Ian Rankin
Sista veckan har kommit innan Rebus ska gå i pension. Då blir en rysk poet hittad och detta hamnar på Rebus bord. Sin vana trogen arbetar Rebus på ett sätt som retar hans överordnade och de sista dagarna innan pensionen blir han suspenderad. Detta gör inte att han slutar utreda

Som vanligt gör utredningen och tankarna hos kriminalkommissarien och hans medarbetare Siobhan att det är omöjligt att räkna ut lösningen. Det är många skildringar av Edingburghs gator och byggnader som gör att man lär sig staden.

Damen med bysten

Bok av Karin Brunk Holmqvist
De 76-åriga väninnorna Elvy och Lovisa åker till Antikrundan, de träffar på olika sorters herrar och dricker rödbetsvin.
Jag skrattar till en del över hur tokigt det blir, precis som vanligt när man läser dessa böcker.
Böckerna är lättlästa, trevliga och lite tokiga. Jag rekommenderar att man läser alla böckerna man vill ha en stunds mys i soffan.

Morden i Midsomer

TV-program från Netflix
En mysig deckarserie med privata inslag som uppmuntrar.
Det sker många mord i Midsomer så har man tänkt flytta dit är det kanske dags att tänka om.
Polisen får alltid fundera mycket på vem som är mördare och varför mordet skett.
Jag gillar serien men är inte lika förtjust i böckerna. Rekommenderar TV-serierna.

Kuolema Ehtoolehdossa

Bok av Minna Lindgren
Siiri bor på ålderdomshemmet Aftonlunden som ligger i Finland. Där har hon sina vänner Tero, Irma och Anna-Liisa. Tero dör misstänkt och eftersom han bara var 35 år känns det misstänksamt för de tre gamla damerna. Tero var deras kock.
De upptäcker också att deras räkningar blir väldigt dyra för tjänster som utförs, mer städning än som görs till exempel. Siiri och Irma klagar till styrelsen för hemmet och Irma blir efter det mer och mer dement. Kommer man till demensboendet verkar man inte komma tillbaka. Irma hamnar där och Siiri och Anna-Liisa börjar undersöka.
En lite rolig bok men också ledsam. Jag tyckte det var roligt att Siiri åkte så mycket spårvagn och hennes beskrivningar av gamla hus var intressanta, även hur spårvagnarna gick.
Rekommenderas.

Utloggad

Bok av Lilly Emme
Gör det mysigt för dig i soffan och läs denna bok om hur livet kan bli om du loggar ut från sociala medier, lyfter blicken och hanterar livet istället. Den visar att du kan nå dina drömmar utan att hela tiden vara uppkopplad och tillgänglig, verkliga vänner bryr sig ändå.
Jag läste den med ett stort nöje och den var lättläst med en bra historia, läser gärna fler.
En härlig deckare som jag inte kunde lägga ifrån mig.
Här fick jag lära känna Jannica, utredare på polisen och jag fick följa med polisen på fältet. Å andra sidan fick jag även följa advokaten som hade en mörk hemlighet och en mördares undersökningar. Boken var del 2 om Jannica och efter att ha läst denna beställde jag snabbt del 1.
Jag kunde inte lägga ifrån mig boken utan var tvungen att komma till upplösningen.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.