Lena Ahlros

Användarprofil

Damen med bysten

Karin Brunk Holmqvist
De 76-åriga väninnorna Elvy och Lovisa åker till Antikrundan, de träffar på olika sorters herrar och dricker rödbetsvin.
Jag skrattar till en del över hur tokigt det blir, precis som vanligt när man läser dessa böcker.
Böckerna är lättlästa, trevliga och lite tokiga. Jag rekommenderar att man läser alla böckerna man vill ha en stunds mys i soffan.
En mysig deckarserie med privata inslag som uppmuntrar.
Det sker många mord i Midsomer så har man tänkt flytta dit är det kanske dags att tänka om.
Polisen får alltid fundera mycket på vem som är mördare och varför mordet skett.
Jag gillar serien men är inte lika förtjust i böckerna. Rekommenderar TV-serierna.
Siiri bor på ålderdomshemmet Aftonlunden som ligger i Finland. Där har hon sina vänner Tero, Irma och Anna-Liisa. Tero dör misstänkt och eftersom han bara var 35 år känns det misstänksamt för de tre gamla damerna. Tero var deras kock.
De upptäcker också att deras räkningar blir väldigt dyra för tjänster som utförs, mer städning än som görs till exempel. Siiri och Irma klagar till styrelsen för hemmet och Irma blir efter det mer och mer dement. Kommer man till demensboendet verkar man inte komma tillbaka. Irma hamnar där och Siiri och Anna-Liisa börjar undersöka.
En lite rolig bok men också ledsam. Jag tyckte det var roligt att Siiri åkte så mycket spårvagn och hennes beskrivningar av gamla hus var intressanta, även hur spårvagnarna gick.
Rekommenderas.

Utloggad

Lilly Emme
Gör det mysigt för dig i soffan och läs denna bok om hur livet kan bli om du loggar ut från sociala medier, lyfter blicken och hanterar livet istället. Den visar att du kan nå dina drömmar utan att hela tiden vara uppkopplad och tillgänglig, verkliga vänner bryr sig ändå.
Jag läste den med ett stort nöje och den var lättläst med en bra historia, läser gärna fler.
En härlig deckare som jag inte kunde lägga ifrån mig.
Här fick jag lära känna Jannica, utredare på polisen och jag fick följa med polisen på fältet. Å andra sidan fick jag även följa advokaten som hade en mörk hemlighet och en mördares undersökningar. Boken var del 2 om Jannica och efter att ha läst denna beställde jag snabbt del 1.
Jag kunde inte lägga ifrån mig boken utan var tvungen att komma till upplösningen.
En lättläst bok om Björns resa i kändisvärlden. Jag ler ibland och irriterad någon gång. Intressant att läsa om alla hans projekt.

Blodsband

Bok av Ian Rankin
Kriminalkommissarie Rebus har brännskador på händerna samtidigt som en man hittas innebränd. Rebus har setts gå från mannen precis innan branden startat. Har han något med branden att göra? Han blir avstängd i väntan på utredningen men det hindrar honom inte från att arbeta med en skjutning på en skola. Varför sköts det på skolan? Det verkar helt obegripligt och en ledande politiker kampanjar för att polisen inte gör sitt jobb.
Rebus har med sig sin kollega Siobhan som hjälp eftersom han är lite handikappad.
Som vanligt är trådarna många och Rebus arbetar på sitt eget vis och många pubbesök blir det. Handlingen rör sig framåt och trådarna löser sig till slut.
En spännande och upplösningen är oväntad, som vanligt.
Jag rekommenderar verkligen böckerna om Rebus och Siobhan och kastar mig över nästa bok.

Botgörarna

Bok av Ian Rankin
Böckerna om kriminalkommissarie Rebus och kriminalinspektör Siobhan växer desto fler man läser. Det här är den tredje boken jag läser och jag gillar dem mer och mer.
I denna bok hamnar Rebus i onåd hos sin chef och får åka på en rehabiliteringskurs för att lära sig samarbete. På kursen har det samlats fler poliser från olika distrikt och de flesta är okända för varandra. De får samarbeta med ett gammalt olöst mord och händelser tar en oväntad bana där Rebus liv är i fara.
Siobhan arbetar under tiden med ett mord där utredningen går i stå. Vem har utfört det och varför? Hon blir dessutom vittne och inblandad i ett mord på öppen gata, lättlöst men det tar på henne.
Kommer de att lösa sina mord och vad händer på kursen?
Jag rekommenderar att man läser boken, den är spännande och, som alltid, med en oväntad lösning.
Jag gillar verkligen böckerna om Riksmord och alla karaktärer i boken. Jag följer med spänning deras utredning och deras privatliv. Känner med dem och väntar med spänning på nästa bok, för det bara måste komma en till.

Bakvatten

Maria Broberg
Huvudpersonerna Assar och Håkan bor i Norrland och man får följa dem under flera årtionden. En intressant historia som för mig blir lite trist då det är många norrländska och samiska uttryck, vilket gör att det blir lite obegripligt. Man förstår inte direkt utan får fundera och ibland inte alls förstå. Personligen har jag svårt för böcker på dialekt, oavsett vilken och det förtar historien för mig, även om det mest är en berättelse och de inte säger så mycket. Man fastnar i förståelsen och tappar historien. Språket gör att betyget drivs ner ordentligt, jag har ingen ordbok för dialekter.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.