Jenny Lindberg

Användarprofil

Järnmärkt

Bok av Helén Wigh
En riktigt bra och spännande bok för dig som gillar historia och spänningsromaner! Här hamnar vi i 1800-talets mörka värmländska skogar och gruvor, dit Carl kommer för att en gång för alla finna sin mors mördare. Det är skitet, fattigt, maktspel och en trovärdig beskrivning av Sverige på den tiden. Otäcka brott som skändning av flickor och kvinnor, mord och slagsmål gör den lite obehaglig att läsa ibland, men samtidigt förs handlingen framåt med bra driv så man vill bara läsa vidare. Som tur är ryms lite kärlek och romantik också;) Mycket bra debut av Helén Wigh och jag läser gärna mer av henne!
Rekommenderas för den som är intresserad av historia

Rotvälta

Bok av Tove Alsterdal
Ännu en bra bok av Tove Alsterdahl. Har läst några av hennes tidigare, men den här är nog ändå den bästa! Det är svårt att sluta läsa för den är så spännande! Polisen Eira blir en karaktär som man tycker sig känna personligen. Intressant med ett gammalt fall som åter blir aktuellt och jämförelserna mellan hur polisarbetet var då och nu. Jag vill läsa mer om Eira!
Rekommenderas för den som gillar deckare
Åh vad jag älskar denna bokserien! Har precis läst om den efter många år i bokhyllan. Underbart humoristisk med ett stänk av allvar. Man får helt klart flera igenkänningar, skratt och medkänsla för huvudpersonen. Becky är en ung tjej som älskar att shoppa, tyvärr över sina tillgångar. Hon är lite klumpig tänker inte alltid hela vägen - men på nåt sätt lyckas hon ändå klara sig ur knipan och t om få nåt bra ur det! Härlig engelsk humor som man definitivt ska lösa om man vill piggas upp!

Tycker om att pyssla

Tips för den som...
Jag har ett tips för alla som handlar mat online i dessa tider och har mängder med papperskassar hemma. Klipp "rent" påsarna och rulla ihop till pappersrullar. Använd dem sen som presentpapper där du kan måla, klistra och pynta själv, med fördel tillsammans med barnen. Kan även användas till att slå in saker du ska skicka, t ex om du säljer på säljsiter. Mycket bra och kraftigt papper, och miljövänligt.
En underbar bok som är lätt att ta till sig. Jag kommer att återkomma till boken flera gånger! Det är intressant att följa Björns liv, hur han tog beslutet att bli skogsmunk och hur det livet blev. Så behagligt tempo i boken och fantastiskt roligt med bilder !

Bara ett litet mord

Bok av Carin Hjulström
Detta var en trevlig bekantskap! Skönt med lite lugnare tempo i en deckare och jag tycker författarinnan har lyckats att få samma känsla som t ex Morden i Midsommer. Jag blev glatt överraskad när jag fick reda på att det kommer en fortsättning, för jag vill gärna veta hur det kommer att gå för Siri och dom andra!

Allt jag fått lära mig

Bok av Tara Westover
Gripande historia hur det är att växa upp i en familj som lever utanför samhället. Man kan verkligen tänka sig känslan när Tara upptäcker världen utanför den tillvaro hon är uppväxt i, och vad mycket missuppfattningar och upptäckter som väntar.

Intressant och trovärdig och en inblick i amerikansk samtida kultur.
Vilken speciell bok! Som en modernare, rappare, ärligare Bridget Jones. Man skrattar hejdlöst men den väcker även eftertanke. Rå och rakt på. Men sååå igenkänningsbar. Det tog ett tag innan jag började läsa den men när jag väl började kunde jag inte sluta! Jag skulle gärna läsa en fortsättning och få reda på hur det går för Klara! Jag vill ge boken 3.5 poäng.

Kistbyggarna

Bok av Morgan Larsson
Boken är både rolig och allvarlig. Vad händer med en människa när man ska bygga sin egen kista? Vilka tankar kommer upp och hur värdesätter man sitt liv? En grupp människor samlas för att gå en kurs i att göra sin egen kista. Karaktärerna är väl beskrivna och i grunden är historien en feelgood, med inslag av livets allvar. Jag tycker den var oväntat bra!

Bok

Produkttyp

Använd bok som present

Ge bort dina favoritböcker, nya eller begagnade! Eller städa ur bokhyllan och gör temapaket på böcker du inte längre vill ha; deckare, feelgood, fakta, förfsttarr etc. Klimatsmart!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.