Amelie

Användarprofil

Svärmodern

Bok av Moa Herngren
Denna boken gjorde mig bara frustrerad. Jag hade mycket svårt att känna något för karaktärerna och historien kändes bara platt och långdragen. Jag var flera gånger nära på att ge upp, men tog mig om än motsträvigt igenom boken.

P3 Dokumentär

Podcast från Sveriges Radio
Bästa programmet. Så välvälgjordt, intressant och respektfullt. Jag gråter nästan alltid när jag lyssnar, blödig som jag är.

Eleanor & Park

Bok av Rainbow Rowell
Eleanor är den nya flickan i skolan. Hon har ett kränkande hemliv. Hennes kläder passar illa och håret är rött och oroligt. Hon passar inte in.

Park är en självutnämnd outsider. Han är populär, men självmedveten.

De hamnar bredvid varandra i skolbussen och därifrån börjar en osannolik gymnasieroman. De gör varandra starkare och tar fram det bästa i varandra.

Detta var en supersöt bok med riktiga människor som levererade dramatiken och spänningen med alla känslor. Och slutet, hjärtskärande...

Bok

Produkttyp

Använd bok som present

En bok är alltid en bra present och att ge en redan älskad bok är ännu bättre. Detta är vad jag kommer göra som årets julklapp.

The Harpy

Bok av Megan Hunter
Lucy har lagt sin karriär åt sidan för att ägna sitt liv åt barnen, till deras finjusterade rutin, och laga mat och ta hand om huset. Men hon är förblindad när en man ringer en eftermiddag med ett krossande meddelande, hans fru har haft en affär med Lucys man, Jake. Lucy och Jake bestämmer sig för att stanna tillsammans. Jake ger Lucy den makabra affären att hon kommer att skada honom tre gånger som straff för hans otrohet. När paret underkastar sig ett känsligt spel av brott och straff börjar Lucy själv förändras och överlämnar sig till en omvandling av både sinne och kropp som det inte finns någon retur.

The Harpy av Megan Hunter sätter en absurd idé om straff i en ganska förort, vilket skapar en intressant sammanställning. Jag tyckte att det var fängslande att från början se den ödmjuka Lucy mer och mer förvandlas till hennes barndomsfascination, den harpa, en rovfågel.

Monster i terapi

Bok av Jenny Jägerfeld och Mats Strandberg
En psykiater börjar ha sessioner med en identitetsstörd läkare, en lesbisk psykopatvampyr, en manisk vetenskapsman och hans fruktade avkomma och en narcissistisk dandy. De visar sig vara några av de mest ikoniska monsterna i gotisk skräcklitteratur och de brottas med tidlösa dilemman som vi alla kan känna igen oss i.

Jag njöt verkligen av denna psykologiska analys av dessa välkända karaktärer. Jag gillade särskilt kapitlet med Frankenstein. Konceptet med boken var riktigt bra och intressant, men det var något som saknades som jag inte kan sätta fingret på.
I A Woman Is No Man av Efat Rum möter vi tre generationer av palestinska kvinnor som bor i Brooklyn under en tjugoårsperiod. Vi träffar Isra som kämpar för att anpassa sig efter att ha flyttat från Palestina till Amerika efter att ha gift sig somsjuttonåring, hennes förtryckande svärmor Fareeda och Isras äldsta dotter Deya som vid arton måste träffas med potentiella män och förbereda sig för äktenskap, fast hon bara är önskan är att gå på college. En kvinna är ingen man är en berättelse om kultur och ära, hemligheter och svek, kärlek och våld. Det är en universell berättelse om familjen och hur tystnad och skam kan förstöra dem som vi har lovat att skydda.

Detta var en så gripande och intressant bok om kvinnlighet och den cykliska effekten av våld och förtryck. Men det finns hopp och mycket mod. Jag älskade hur viktiga böcker och berättelser var för de olika karaktärerna, de kan trots allt båda vara ett sätt att lära sig och fly.

Exit Wounds

Bok av Rutu Modan
Exit Wounds av Rutu Modan är en serie roman om Numi och Koby som förenas efter en bombning vid en busstation i Hadera. Numi tror att Kobys far, som också råkar vara hennes älskare, är det oidentifierade femte offret för bombningen.

Jag gillade den här berättelsen om två personer med ett svårt förhållande till en förälder och hur de hittar sig själva och varandra. Bilderna i romanen är både enkla och fulla av rätt detalj och känslor och tar dig direkt till Mellanöstern.

The Book of Longings

Bok av Sue Monk Kidd
"Jag skickades ut från makten ... Var försiktig. Ignorera mig inte.
Jag är hon som existerar i all fruktan och i darrande djärvhet "

The Book of Longings av Sue Monk Kidd är historien om Ana, fru till Jesus och syster till Judas. Fjortonåriga Ana förväntas gifta sig med en äldre änkling för att främja sin fars ambitioner, detta är något som gör henne skrämmande. Hon har andra mål med sitt liv. En dag möter hon arton år gamla Jesus och blir omedelbart förälskad. Boken följer sedan Anas resa framåt och förbi det ögonblick hon förlorar sin man på korset.

Detta var en väldigt intressant historia och stor insikt i vad Jesu liv kunde ha varit innan han blev Messias. Boken berättar historien om Jesus och de starka kvinnorna som omger honom genom Ana.

Hubie Halloween

Film från 2020 regisserad av Steven Brill
En film fullpackad med kända ansikten. Detta var verkligen en gullig halloween film med ett fint budskap. Snällhet vinner i slutändan.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.