Erika

Recensioner

Hjärtats tillfälligheter av Sofia Ymén

Betyg 4
Hjärtats tillfälligheter är en lättläst romance och precis sådär mysig som tidigare böcker i Österby-serien! Det är mycket mer fokus på laddningen och känslorna mellan Emma och Beathan än bara det sexuella, vilket jag uppskattade!
Även roligt med arkeologin som tog upp en rätt så stor del av boken, det kan jag faktiskt inte minnas att jag läst om tidigare i feelgood/romance.

Lovisas val av Ruth Kvarnström-Jones

Betyg 4
Boken bygger på släktfejden mellan Lindegren och Halleholm. Berättelsen börjar i dåtid vilket ger lite av en känsla av en bok i boken. I dåtid får man som läsare veta vad som ledde till släktfejden och när boken fortsätter i nutid följer vi Lovisas liv efter flytten tillbaka från London.

Det krävdes en del koncentration i början då det är en hel del personer att hålla koll på, vilka är släkt med vilka osv. Men inte alls på något störigt sätt! Varma och fint beskrivna miljöer och karaktärer tycker jag. Föll lite extra för katten Snygging, trots att jag inte är någon riktig kattmänniska!

Mysig feelgood trots den bittra släktfejden! Ser fram emot bok 2, även om den är ett år bort.

Allt eller inget av Simona Ahrnstedt

Betyg 4
Så härligt med en bok som var så sprängfylld med kroppspositivism utan att för den skull låta det ta över.

Allt man förväntar sig av en romance finns också där! Sex, kärlek, missförstånd och intriger.

Det enda minuset jag kan tänka på är att kvinnan på omslaget inte matchar med hur jag tänker mig Lexia. Jag ser en betydligt kurvigare kvinna då det är så jag upplever henne i boken.

Under samma himmel av Camilla Davidsson

Betyg 4
Boken har många fina miljöbeskrivningar och jag är nog inte den enda som blir sugen på en tur i fjällen av den här boken! Jag tycker att mycket fokus hamnar på Leo's sexuella relationer och hade önskat mer fokus på hans relationer till sina barn istället. Gillar dock att man får lite bättre förståelse för Leo och varför han är som han är.

Det blir tänkvärt om vad som egentligen är viktigt i livet. Slutet känns som ett avslut på böckerna om familjen Bergendahl.

Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan av Annie Darling

Betyg 4
Del två i serien "Bokhandeln för ensamma hjärtan" och denna fångade mig mycket mer än vad del 1 gjorde.

Boken handlar om Verity och Johnny som inleder ett fejkförhållande för att slippa utstå alla försök att bli ihopparade med personer dom egentligen inte vill träffa. Istället visar dom upp sitt "förhållande" på sommarens alla bröllop och fester. Det är inte svårt att lista ut åt vilket håll den här boken ska gå, men det kommer några otippade vändningar efter vägen! Jag fastnade direkt för Verity, hon kändes som något nytt, kanske för att hon har en personlighet som man inte allt för ofta stöter på i feelgood.

Mycket Jane Austen referenser men inte alls lika många scener från bokhandeln, men det kommer ett par glimtar här och där!

Den mitt hjärta slår för av Sofia Ymén

Betyg 4
Det tog mig något kapitel innan jag kom in i boken, men sen ville jag bara läsa vidare! Det är en fin men lite trasslig kärlekshistoria på flera sätt. En bok om att våga ta steget och göra något man drömt om. Så mysigt att också få en liten uppföljning om hur det gick för Klara och Axel i första boken om Österby!

600 mil till dig av Lovisa Wistrand

Betyg 4
Den här boken har utan tvekan årets finaste omslag!

Och innehållet då, en kärlekshistoria! Alice liv blev inte riktigt som hon tänkt sig och när hon av en slump hittar Nathans profil så kan hon inte låta bli att kontakta honom. Här känns det på något sätt som om allt går väldigt fort när det egentligen handlar om drygt 1 års tid. Boken är relativt kort, drygt 260 sidor och kanske är det därför jag får den känslan.

Det är en fin kärlekshistoria tycker jag, om hur slumpen för ihop två personer och det bara klickar. Men det finns självklart hinder längs vägen som försvårar allt. Bland annat Alice man ställer till det en del! Men det fina med den här genren är ju att man vet att slutet blir lyckligt på något sätt.

En sommar att minnas av Elin Hilderbrand

Betyg 4
I det stora är den här boken lite av ett familjedrama. Men det är också en hel del "tänk om", hjärtesorg, syskonkärlek, svek och bråk.

Chess brutna förlovning och vad som ledde till att det hände var nästan en historia i sig, den delen hade nog kunnat bli en helt egen bok för det fanns så mycket där som hade kunnat utvecklas.

Boken var inte alls vad jag hade förväntat mig, på ett positivt sätt! Den tog en del oväntade vändningar och det var väldigt svårt att lägga den ifrån sig!

You had me at hello av Mhairi McFarlane

Betyg 4
Fina övergångar mellan nutid och dåtid där vi bit för bit får hela historien om Rachel och Ben.

Jag gillar det lite brokiga kompisgänget och det fina i att Rachel vågar bryta upp trots att hon "borde" stanna kvar.

Fick en liten klump i magen när jag närmade mig ett slut som inte såg allt för lyckligt ut. Men är det något jag lärt mig om McFarlanes böcker så är det att jag inte behöver bli besviken och så var fallet även den här gången!

Selektiva Selma av Josefine Sandblom

Betyg 4
Fy vad härligt det har varit att få följa Selma! Inte för att hon är speciellt härlig, tvärtom! Däremot är hon intressant, rak på sak, lite småjävlig och en aning annorlunda mot hur jag föreställer mig en tant på 70 plus. ⁣
Fint att även få lära sig något av boken, jag hade väldigt dålig koll på selektiv ätstörning men känner att jag har fått en ökad förståelse för det genom att läsa Selmas historia.⁣

Boken var väldigt lättläst och även om den nu kanske mest fokuserar på Selma så får man kärlekshistorier på köpet. Fridolfs kärlek till Selma var så rörande och fin. Hur han till en början framstod som lite tråkig och gammal när han egentligen bara anpassade sig för att göra Selmas liv (och framförallt matsituation) lättare! ⁣