Recensioner av Erika

Fritt fall av Anneli Olsson 

Betyg 4
Historien kändes trovärdig och jag kände verkligen med Alva när hon blev dumpad! Trots den lite tunga starten på boken så finns det en hel del humor som följer med hela vägen. Alva verkar ha ett visst oflyt och hamna i alla möjliga märkliga situationer vilket gav mig många skratt!

I skuggan av sektor 5 av Simon Häggström 

Betyg 4
I skuggan av sektor fem är en spännande bok men den är samtidigt väldigt obehaglig då man vet att detta sker på riktigt och att författaren faktiskt jobbar med att jaga dessa män till vardags. Trots att boken är tung och mörk att läsa så inger den hopp!

Vingar av silver av Camilla Läckberg 

Betyg 3
Handlingen växlar mellan nutid och dåtid och jag som läsare får en del fakta som ökar förståelsen kring Faye och hennes sätt. Men boken är bitvis ganska rå (i både handling och språkmässigt) och obehaglig. Det är i mitt tycke lite väl mycket sex. Känner dock att jag kanske bara reagerar på det på grund av beskrivningarna av sexscenerna. Men jag gillade drivet framåt och slutet av boken trappade upp spänningen. Hoppas på en tredje bok om Faye!

Renoveringsobjekten av Eli Åhman Owetz 

Betyg 4
Susanne lämnar sitt jobb på en arkitektfirma för att bli frilans. Hennes nästa uppdrag blir att rita om en nedlagd skofabrik till en lyxig konferansanläggning i det lilla samhället Grävinge. Något som till en början låter som ett drömjobb utvecklas sedan till något annat då ägarna vill riva alla hus längs fabriksgatan och sparka ut alla hyresgästerna.

Jag (som så många andra) hade nog gärna tagit mitt pick och pack och flyttat till Grävinge efter att ha läst Renoveringsobjekten! Så fin historia om grannarna längs fabriksgatan och om hur Susanne lär känna dem och släpps in i gemenskapen. Så härliga karaktärer och mysig miljö!

Juni, juli, halva augusti av Marie-Louise Marc 

Betyg 4
42-åriga Hanna får skrota sina semesterplaner för att åka till byn Storsjöhöjden i Jämtland och ta hand om sin mormor som brutit foten. Det har gått 25 år sedan Hanna senast var i Storsjöhöjden och då hade hon en romans med Mattias. När Hanna nu kommer tillbaka bor Mattias kvar och känslorna blossar upp igen.

Den här boken är så mysig så jag vill inte att den ska ta slut! Uppskattar lugnet i böcker som utspelar sig på landet och Hannas och Mattias relation är så fin! Även om boken är lättsam och härlig finns ett djup och ett allvar i den med bland annat en olycka som vänder upp och ner på allt men även Hannas hemlighet som hon burit på i 25 år.

Vindarna viskar ditt namn av Anne-Lie Högberg 

Betyg 4
Boken handlar om journalisten Vanja som har lämnat sitt gamla liv för att starta om på nytt. Vanjas kollega på den lilla lokaltidningen, Lilly, lever ett lugnt liv fram tills Vanja dyker upp och börjar gräva i det förflutna. Tredje personen vi får följa är Lina som utåt sett lever det perfekta livet men på insidan är det något som skaver.

Jag gillar det här upplägget, att få följa olika personer där deras historier vävs samman under resans gång. Det är fint och sorgligt med en gömd familjehemlighet som följs genom hela boken. Uppskattar även att det läggs mycket fokus på relationerna, speciellt Linas relation och hennes tankar kring det.

Jag gillade verkligen böckerna om Agnes och jag tyckte lika mycket om den här!

Svärmodern av Moa Herngren 

Betyg 4
Åsa arbetar som kommunikationskonsult och är ensamstående mamma till sin son Andreas. Det har alltid varit dom två, tills nu. Nu har Andreas träffat Josefin och Åsa måste hitta sin nya plats i Andreas liv. När Josefin blir gravid gör Åsa allt för att vara hjälpsam men uppfattas istället som gränslös.⁣

Det här är så jobbigt att läsa men ändå kunde jag inte lägga ner boken. Jag får en klump i magen över Åsas beteende men blir även ledsen över sättet hon stängs ute. Relationer är inte lätta och det blir så tydligt i boken! Fint att som läsare får en liten del av Andreas och Josefins syn på relationen med Åsa då den skiljer sig markant från hur Åsa ser på saken.⁣

En bra relationsroman om ett inte allt för lätt ämne!

Minns oss som nu av Anna Lönnqvist 

Betyg 4
Thea ärver ett hus och reser till ett vintrigt Sunnanby för att få till en försäljning så fort som möjligt. I Sunnanby träffar Thea fotografen Tim som även han har en koppling till huset. ⁣

Minns oss som nu är del 2 i serien Kärlek i Sunnanby. Upplägget är liknande som i del 1 men med Annas beskrivande sätt blir det ändå något helt annat!⁣

Thea och Tim bär båda på sorg och hemligheter och dessa är så fint beskrivna. Även om man förstår vad som kommer hända så är resan dit allt annat än rak och förutsägbar. Det är fina beskrivningar av både personer, händelser och känslor. Det finns några hetare delar i boken men ingenting som blir för mycket på något sätt. Återigen en riktig pärla skriven av Anna och som jag ser fram emot mer kärlek i Sunnanby!⁣