Erika

Användarprofil

Den perfekta bilden

Bok av Anna Alemo
Jag kan ju verkligen inte vara den enda som känner igen mig i den här novellen. Jakten på den perfekta bilden, ljussättning, rekvisita och glada ungar. Också en av anledningarna till att jag sällan uppdaterar mitt privata instagramkonto. Mysig novell som ger en en tankeställare!
Hemligheten på Seaview Cottage är en både spännande och sorglig bok om en familj och deras hemligheter.

Jag har lyssnat på boken och tyckte att det ibland var svårt att hänga med i vilket årtal boken befann sig. Det är även en hel del personer att hålla reda på. Tyckte trots detta att boken var bra och gripande. Den vävs ihop snyggt mellan dåtid och nutid!

Åtta små ord

Bok av Yvonne Ehn
För ungefär 1.5 år sedan läste jag del 1 om Olivia "Mina drömmars värde" och nu fick jag läsa fortsättningen!

Olivia behöver återigen fundera vad hon vill göra med sitt liv då tillvaron vänds upp och ned. Blir så glad av Olivias fina vänskap med Gustav och Charlotta! Den är så fint beskriven att den känns verklig.

Det blir ett mysigt återseende och även några nya bekantskaper! Saknade Tant Atti från första boken men gillade verkligen Harriet och hennes hundar i denna bok.

Yvonne har skrivit in en hel del kring cellprov och cellförändringar och till en början förstod jag inte riktigt sammanhanget, men i slutordet blev det tydligt och jag hoppas att alla ser denna del som en viktig påminnelse att ta cellprovet när en får kallelsen!

Boken är feelgood med den blandning som det ska vara, Vänskap, motgångar, kärlek, missförstånd, drömmar och ett fint slut!

"Se så fint allt löser sig när man drömmer med öppna ögon och öppet hjärta" - Harriet

Det nya livet

Bok av Helena Dahlgren
Det här är en bok som jag helt ärligt var lite skeptisk till, har läst så många lovord och knappt något negativt. Men jag sällar mig till hyllningarna, hade så svårt att slita mig ifrån hörlurarna! Ville verkligen bara veta hur det skulle gå! Ellens val: Det nya livet är en historisk roman om kvinnohistoria, kärlek, familj och systerskap. Tyckte att kapitlen om Ellens försvunna syster Isa bröt av bra i boken och att man bara fick en liten bit i taget innan man tillslut fick veta vart hon försvunnit.

Tycker att Ella Schartner gjorde ett bra jobb med inläsningen

Lektioner i kärlek

Bok av Lucy Dillon
Det är längesen jag sist läste något av Lucy Dillon så det blev ett trevligt återseende! Mysig berättelse om kärlek, livets olika val och en massa hundar.

Boken blir en liten påminnelse om att vara ärlig både mot sig själv och andra. Även om det inte var en bok som stannade kvar när sista sidan var läst så tyckte jag verkligen om den!
För den som gillar kärleksromaner vill jag tipsa om Christina Schillers Forsberga-serie. Böckerna heter Hemligheter små, Brutna små regler och Små stjärnor i natten.

Dagboken jag aldrig skrev

Bok av Jessika Devert
Jag har sett boken beskrivas som en medelålders Bridget Jones som utspelar sig i Göteborg och där får jag hålla med! Det blir en del humor blandat med vardagslivet.

Däremot kunde jag inte alls känna igen mig i huvudpersonens problem. Möjligtvis för att jag är 30 och huvudpersonen snart 50. Dessutom befinner jag mig på samma plats i livet som dottern Viktoria med småbarn och allt vad det innebär. Ganska långt från klimakteriet och stökiga bonusbarn med andra ord.

Gillade upplägget och fick mig några skratt men hade nog uppskattat boken på ett helt annat sätt om jag var lite äldre / på en annan plats i livet!

Sista natten i Paris

Bok av Ruth Druart
Så glad att jag fick möjligheten att läsa Sista natten i Paris för det var en väldigt fin och stark läsupplevelse som dröjde sig kvar i hjärtat.

Boken varvar mellan Jean-Luc och Charlotte. Men en bit in i boken får vi även följa Sarah och Davids öde. Det blir en påminnelse om vad som en gång har hänt och aldrig får hända igen.

Sista natten i Paris är en gripande och välskriven debut där hoppet är det sista som överger en. En väldigt fin skildring av två familjers kärlek och välvilja för samma barn.

Slutet är hjärtskärande samtidigt som man blir alldeles varm i hjärtat. Det här är en bok som verkligen är svår att lägga ifrån sig och jag kan inte göra annat än rekommendera den!

Klubben för lyckliga slut

Bok av Caroline Säfstrand
Det här var en så himla fin läsupplevelse! En sån där bok som värmer i hjärtat.
Det är så härligt att alla karaktärer är helt vanliga människor med vanliga problem. En änka, en kvinna som är mitt i en separation, en kvinna som inte längre är sedd av sin man och en kvinna med psykisk ohälsa. Allt det här är ju vardag vilket gör det så himla fint att det får vara det och ta upp plats i boken! Extra glad över att Ivy's psykiska ohälsa får synas och pratas om.

Hundra skäl att leva

Bok av Richard Roper
Har läst så många recensioner som lovordat denna och hade rätt höga förväntningar men den föll mig inte riktigt i smaken. 2/3 av boken kändes mest sorglig då den enda bild jag tycker att man får av Andrew är hur han trasslar in sig i sina lögner.

I den sista delen av boken händer det lite mer och man får en förståelse för varför Andrew har ljugit om sitt liv. Tycker ändå att den sista tredjedelen av boken var bra! Även om boken nu inte riktigt föll mig i smaken så var den ändå så pass intressant att jag ville lyssna färdigt för att få veta hur det kommer gå för Andrew. Var även några missöden och skämt som livade upp stämningen lite här och där.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.