Olivia, #2

Åtta små ord

Bok av Yvonne Ehn
När Olivias liv plötsligt vänds upp och ner flyttar hon in hos sin bäste vän Gustav. En av hans grannar är den mytomspunna författarinnan Harriet Stålstjärna som Olivia länge beundrat. Hon vill inget hellre än att knacka på Harriets dörr och visa sin uppskattning, men frågan är om hon har mod till det. Tillsammans med barndomsvännen Charlotta driver Olivia ett framgångsrikt företag, men om hon ska vara helt ärlig känns det inte speciellt roligt längre. Vågar hon erkänna att hon går och bär på en helt annan dröm? Och tål deras vänskap att de går skilda vägar? Det är många frågor som snurrar runt i Olivias huvud och mitt i allt står hon alldeles ensam. En oväntad trädgårdsfest leder till en ny bekantskap, och även om Gustav tycker att det är hög tid för Olivia att börja dejta igen är hon själv osäker på om hon verkligen är redo. "Åtta små ord" är en fristående fortsättning på Yvonne Ehns succédebut "Mina drömmars värde". En härlig feelgood-berättelse om hur allting kan bli riktigt bra, även det inte blir som man tänkt sig.
För ungefär 1.5 år sedan läste jag del 1 om Olivia "Mina drömmars värde" och nu fick jag läsa fortsättningen!

Olivia behöver återigen fundera vad hon vill göra med sitt liv då tillvaron vänds upp och ned. Blir så glad av Olivias fina vänskap med Gustav och Charlotta! Den är så fint beskriven att den känns verklig.

Det blir ett mysigt återseende och även några nya bekantskaper! Saknade Tant Atti från första boken men gillade verkligen Harriet och hennes hundar i denna bok.

Yvonne har skrivit in en hel del kring cellprov och cellförändringar och till en början förstod jag inte riktigt sammanhanget, men i slutordet blev det tydligt och jag hoppas att alla ser denna del som en viktig påminnelse att ta cellprovet när en får kallelsen!

Boken är feelgood med den blandning som det ska vara, Vänskap, motgångar, kärlek, missförstånd, drömmar och ett fint slut!

"Se så fint allt löser sig när man drömmer med öppna ögon och öppet hjärta" - Harriet
Underbart feelgoodig!
Jag tyckte väldigt mycket om författarens förra bok, Mina drömmars värde, så förväntningarna var ju ganska höga. Håller boken måttet?

Vi får följa Olivia och hennes bästa vänner Gustav och Charlotta. Efter en omtumlande händelse flyttar hon in hos Gustav och börjar samtidigt fundera på vad hon ska göra med sitt liv. Ska hon fortsätta med hennes och Charlottas företag eller ska hon våga sig på något annat?

Yvonne Ehn har verkligen levt upp till mina förväntningar, boken är precis så varm och mysig som jag hoppades att den skulle vara. Hon har lyckats få in både ilska, sorg, förvirring, misstro, lycka, glädje och naturligtvis även kärlek. Känslorna är väl förmedlade och känns ärliga och uppriktiga. Jag formligen älskar Gustav, man vill ju bara krypa in i hans stora famn och tröstas.

Åtta små ord är välskriven och lättlyssnad! Uppläsaren Lisa Ahnlund är helt fantastisk och gör en redan bra bok ännu bättre.