Gillar kärleksromaner

Tips för den som...
Dela med dig av dina tips och rekommendationer genom att klicka på pennan.
En spännande debut. Stilen i boken för tankarna till Ferrantes suggestiva stil. Boken i skriven från unga tonåringen Kornelias perspektiv och vi får följa henne, två systrar och mamman på en chartersemester. Språket är rått, rakt och avskalat. Det är intressant att få ta del av någon annans, ibland tabubelagda. innersta tankar. Jag tror att många kan känna igen sig i boken. Vilket tonåring tycker inte det är skönt att få bekräftat att fler tonåringar lever i dysfunktionella familjer? Vuxna läsare kan nog känna igen sig i kampen som förälder, där man är fylld av kärlek med att saker inte alltid faller ut så väl. En vacker historia där allt inte är svart eller vitt. Komplexiteter som kan uppstå i familjer skildras fascinerande och kärleken mellan syskonen är stark.

Anna och den franska kyssen

Bok av Stephanie Perkins
Den bästa kärlekshistorien! Så vackert och mumsigt skriven, boken är totalmysig och känns som den allra första kärleken.

Hjärtats innersta röst

Bok av Jan-Philipp Sendker
Hjärtats innersta röst är andra boken ur burma serien.

Jag tycker att denna var bättre en första därför att man dras in i handlingen mer.
Även om denna bok inte uttrycker kärlek på samma sätt som första så uttrycker den en så stark syskon kärlek.

Livet efter dig

Bok av Jojo Moyes
Ett härligt men också sorgligt tips till dig som gillar episk, trovärdig kärlek. Om du inte läst Livet efter dig än - gör det! Ett måste på att läsa-listan.

Bridget Jones dagbok

Bok av Helen Fielding
Bridget Jones är en kvinna i trettioårsåldern som är singel, har opassande tankar om sin chef och en påfrestande mamma. Samtidigt som hon försöker reda ut vad hon har för förhållande med sin chef stöter hon på advokaten Mark Darcy, lite stel och tråkig men ständigt återkommande.

En rolig och romantisk bok som lätt får en att glömma bort vardagsbekymren och kan läsas många gånger!

Pappa

Bok av Danielle Steel
Denna bok är en favorit. Den här allt. Kärlek, romantik, ensamstående pappa som kämpar med att ta hand om sina barn, jobba, sköta om allt i hemmet. Boken är mycket fin
För den som gillar kärleksromaner vill jag tipsa om Christina Schillers Forsberga-serie. Böckerna heter Hemligheter små, Brutna små regler och Små stjärnor i natten.

Alicias val

Frida Malmgren och Linnea Malmgren
Boken som är svår att lägga ifrån sig. Vi får följa Alicia som försöker skapa sig en karriär på Aftonpressen. Vägen är inte rak och hon stöter på hinder. Max är ett, ett politiskt stjärnskott som Alicia inte vill ha något att göra med eller bli sammankopplan med. Riktigt så blir det inte...