Gillar kärleksromaner

Tips för den som...

Vargblod

Bok av Sara Dalengren
Min favorit i serien hittills. Jag fullkomligt älskade kärleken och spänningen i den här boken. En så vacker kärlekshistoria som gjorde att jag omöjligt kunde släppa taget om boken.

Vännerna i Mischief Bay

Bok av Susan Mallery
När jag börjat läsa "vännerna" fick jag se att det var första delen i en ny serie om Mischief Bay. Eftersom jag tyckte början var lite sisådär, blev jag lite fundersam och hoppades att det skulle börja ta lite fart bland familjerna 😊. Och tack Harlequin!! Ni bjuder på skratt, kärlek och sorg som väntat👍! Och nu väntar jag på del två! Läs ni med om vad Shannon, Nicole och Pam har för sig i Mischief Bay 😊..

Systrar emellan

Bok av Lori Foster
En fin kärleksroman från Harlequin. Ingår i Silk-serien och innehåller dryga 400 sidor som innebär att det faktiskt hinner hända en hel del i boken👍.
Man får följa två väldigt självständiga systrar och deras väg mot lyckan. Som i en riktigt bra bok är den vägen inte helt rak så spänn fast er och följ med på resan! Rekommenderar helt klart boken!

Tidvatten

Bok av Philippa Gregory
En helt ok roman antar jag.
Jag ville läsa den eftersom den handlar om Alinor som är kunnig inom örter och magi. Det var inte så mycket av den varan i handlingen. Handlingen utspelas i England på på 1600talet när Kung Karl är i inbördeskrig. Alinor är officiellt protestant medan mannen hon möter utger sig för att heta James och han är katolik. De blir blixtförälskade trots att de tillhör olika samhällsklasser. Alinor är barnmorska och lever ensam efter att hennes alkoliserade make försvunnit. Alinor är som en änka till en fiskare.
Tidsperioden är rå och fattig. Folket är hungriga och många dör i krig. Det uppstår ändå ljusglimtar och Alinor får uppleva äkta kärlek även om relationen inleds lite väl fort för min egen smak.

Kärleksstorm

Bok av Sofia Löfgren
Jag tillhör de där människorna som sätter en skämskudde framför ansiktet när det blir pinsamt på tv, och alltså är jag inte heller alltid överdrivet förtjust i alltför explicita sexuella scener. Men, i den här debuten av Sofia Löfgren, tycker jag inte att det blir för mycket. Visst, det är visserligen detaljerat och ibland kanske lite för mycket, men jag tycker att själva grundhistorien är nog genomtänkt och välskriven för att jag ska fokusera på den istället. Fördelen med att lyssna på det är att någon annan berättar det för mig, vilket ibland kan göra att jag tycker att det är ännu mer pinsamt, men Anna Thiam läser det så bra att jag inte upplever det som jobbigt.

För att vara så pass kort, som den här boken ändå är, känns historien inte som om den saknar något. Självklart skulle det kunna gå mer på djupet, men jag tycker ändå att jag lär känna Saga ganska bra, eftersom det är just hon som är i fokus. Det är också ett väldigt litet persongalleri, vilket gör att det inte är så många att lära känna. Jag tycker om Saga, och jag tycker om hennes syster, och speciellt deras relation till varandra. Den är härlig att se. Jag tycker också om Elias, och den bakgrund han delar med Saga.

Visst känns det ganska krystat, mötet mellan Saga och Elias, men när förklaringen kommer är jag imponerad över hur Löfgren har löst det. Det är också trevligt att få höra om den bakgrund som de har tillsammans och hur de har sett på varandra genom åren. Och jag gillar att synen hon haft på populära Elias inte alls stämmer.

Så, om du gillar romance med tydliga sexscener som inte räds från att beskriva vad som händer, och vill lyssna på/läsa något som inte ger särskilt mycket berättelse runt om utan mer är rakt på, då kan det här vara en alldeles perfekt bok för dig. Jag tycker att det är en väldigt lovande debut och ser fram emot vad Löfgren skriver i framtiden.
Fantastisk bok, den bygger upp en slags spänning genom hela boken för, man blir nyfiken på vad som ska hända här näst med Ben och Nathan.

The Originals

TV-program från Netflix
The originals är en underbar serie till folk som gillar drama, romantik och de övernaturliga. Den är ganska annpasad till ungdom men är säkert lika rolig för vuxna att kolla på/läsa. Det finns alltid en twist och vändning vilket gör serien annu mer underhållande.

En midsommarnatt

Bok av Sara Dalengren
Bonderomantik när den är som bäst! Den är varm, romantisk och somrig samtidigt som det finns ett djup och lite svärta i mixen. En fullträff!

En gång är ingen gång

Bok av Sara Dalengren
Mysig och lantlig romance. Så fylld av värme, precis som första delen. Sara har gjort ett fenomenalt jobb med att göra Miranda till en karaktär jag tycker om och sympatiserar med, trots hennes mindre smickrande sidor.

Vi röstar om vi saknar mamma

Bok av Nina Pascoal
En spännande debut. Stilen i boken för tankarna till Ferrantes suggestiva stil. Boken i skriven från unga tonåringen Kornelias perspektiv och vi får följa henne, två systrar och mamman på en chartersemester. Språket är rått, rakt och avskalat. Det är intressant att få ta del av någon annans, ibland tabubelagda. innersta tankar. Jag tror att många kan känna igen sig i boken. Vilket tonåring tycker inte det är skönt att få bekräftat att fler tonåringar lever i dysfunktionella familjer? Vuxna läsare kan nog känna igen sig i kampen som förälder, där man är fylld av kärlek med att saker inte alltid faller ut så väl. En vacker historia där allt inte är svart eller vitt. Komplexiteter som kan uppstå i familjer skildras fascinerande och kärleken mellan syskonen är stark.

Hjärtats innersta röst

Bok av Jan-Philipp Sendker
Hjärtats innersta röst är andra boken ur burma serien.

Jag tycker att denna var bättre en första därför att man dras in i handlingen mer.
Även om denna bok inte uttrycker kärlek på samma sätt som första så uttrycker den en så stark syskon kärlek.

Livet efter dig

Bok av Jojo Moyes
Ett härligt men också sorgligt tips till dig som gillar episk, trovärdig kärlek. Om du inte läst Livet efter dig än - gör det! Ett måste på att läsa-listan.

Bridget Jones dagbok

Bok av Helen Fielding
Bridget Jones är en kvinna i trettioårsåldern som är singel, har opassande tankar om sin chef och en påfrestande mamma. Samtidigt som hon försöker reda ut vad hon har för förhållande med sin chef stöter hon på advokaten Mark Darcy, lite stel och tråkig men ständigt återkommande.

En rolig och romantisk bok som lätt får en att glömma bort vardagsbekymren och kan läsas många gånger!

Pappa

Bok av Danielle Steel
Denna bok är en favorit. Den här allt. Kärlek, romantik, ensamstående pappa som kämpar med att ta hand om sina barn, jobba, sköta om allt i hemmet. Boken är mycket fin
För den som gillar kärleksromaner vill jag tipsa om Christina Schillers Forsberga-serie. Böckerna heter Hemligheter små, Brutna små regler och Små stjärnor i natten.

Alicias val

Bok av Frida Malmgren och Linnea Malmgren
Boken som är svår att lägga ifrån sig. Vi får följa Alicia som försöker skapa sig en karriär på Aftonpressen. Vägen är inte rak och hon stöter på hinder. Max är ett, ett politiskt stjärnskott som Alicia inte vill ha något att göra med eller bli sammankopplan med. Riktigt så blir det inte...