Kärleksstorm

Bok av Sofia Löfgren
Fotografen Saga älskar kärleken och drömmer om att någon gång få känna sig som stjärnan i en romantisk komedi. Efter en bruten relation rasar hela hennes värld och med den hoppet om tvåsamhet och familjelycka. Åtminstone till den dagen tonårsförälskelsen Elias gör en minst sagt förvånande entré i hennes liv. Gamla känslor blossar upp mellan dem, men är hon redo att kasta sig ut på nytt? Och har han verkligen förändrats? Under en mysig Alla hjärtans dag weekend uppdagas en hemlighet som får Saga att omvärdera allt, och vistelsen får ett minst sagt stormigt slut. Ska hon någonsin våga lita på kärleken igen? Sofia Löfgren är ursprungligen från Västerås, men bosatt i Kalmar. Till yrket är hon utbildad företagsekonom, och när det kommer till författarskapet skriver hon främst romance och erotik.
Jag tillhör de där människorna som sätter en skämskudde framför ansiktet när det blir pinsamt på tv, och alltså är jag inte heller alltid överdrivet förtjust i alltför explicita sexuella scener. Men, i den här debuten av Sofia Löfgren, tycker jag inte att det blir för mycket. Visst, det är visserligen detaljerat och ibland kanske lite för mycket, men jag tycker att själva grundhistorien är nog genomtänkt och välskriven för att jag ska fokusera på den istället. Fördelen med att lyssna på det är att någon annan berättar det för mig, vilket ibland kan göra att jag tycker att det är ännu mer pinsamt, men Anna Thiam läser det så bra att jag inte upplever det som jobbigt.

För att vara så pass kort, som den här boken ändå är, känns historien inte som om den saknar något. Självklart skulle det kunna gå mer på djupet, men jag tycker ändå att jag lär känna Saga ganska bra, eftersom det är just hon som är i fokus. Det är också ett väldigt litet persongalleri, vilket gör att det inte är så många att lära känna. Jag tycker om Saga, och jag tycker om hennes syster, och speciellt deras relation till varandra. Den är härlig att se. Jag tycker också om Elias, och den bakgrund han delar med Saga.

Visst känns det ganska krystat, mötet mellan Saga och Elias, men när förklaringen kommer är jag imponerad över hur Löfgren har löst det. Det är också trevligt att få höra om den bakgrund som de har tillsammans och hur de har sett på varandra genom åren. Och jag gillar att synen hon haft på populära Elias inte alls stämmer.

Så, om du gillar romance med tydliga sexscener som inte räds från att beskriva vad som händer, och vill lyssna på/läsa något som inte ger särskilt mycket berättelse runt om utan mer är rakt på, då kan det här vara en alldeles perfekt bok för dig. Jag tycker att det är en väldigt lovande debut och ser fram emot vad Löfgren skriver i framtiden.
Rekommenderas för den som gillar kärleksromaner