Johanna Karlstedt

Användarprofil

Musikpensionatet

Bok av Kristina Suomela
I Boken får vi följa Alexandra som är professionell flöjtist. Efter att hon upptäcker din pojkvän, orkesterns dirigent med en annan kvinna, dom också spelar i orkestern vänds hennes värld upp och ner. Hon blir nerpetad från att ha varit första-flöjtist och hon tycker inte att musiken är rolig längre. Hon hittat en dålig översatt annons om ett litet pensionat i Schweiz och bestämmer sig för att åka dit. På plats trivs hon som fisken i vattnet, och gör vad hon kan för att se till att både pensionatet och byn återfår sin forna glans.

En klassisk feelgood med fantastiska miljöbeskrivningar, jag är definitivt sugen på en resa till Schweiz så fort pandemin är över, som skildrar vänskap och kärlek på ett trovärdigt sätt. Den tar dessutom upp aktuella problem så som utbrändhet och arbetskulturen med stress och press och faran med att glömma bort att njuta och ha roligt i livet. Språket och dialogerna flyter fint och den lämnar en med en varm känsla, längtan att åka till Schweiz och möjligtvis en inspiration till att spela instrument.
Läs den och njut!

Fyra år till

Film från 2010 regisserad av Tova Magnusson
David är partiledare för Folkpartiet och spås en oerhört ljus framtid som Sveriges nästa statsminister. Allt förändras dock när KD åker ur riksdagen och Socialdemokraterna får sitta vid makten fyra år till.
David blir förtvivlad men hittar samtidigt en ny vänskap i en högt uppsatt socialdemokrat.

Detta är en fin film som berättar om kärlek, vänskap och sexualitet på ett bra sätt och får en att fundera på vilka prioriteringar som är viktiga i livet.

Äktenskapet

Bok av Maja Björklöv
Hanna och Mårten är gifta och har tre barn tillsammans när Hanna enndaf upptäcker att Mårten har en affär med en annan kvinna.
För Hanna börjar nu ett helvetiskt år där hon stundtals får kämpa för att alls överleva, hon orkar ingenting och inget känns längre viktigt.

Tycker det är en fantastiskt välskriven bok där sorg, ilska och förtvivlan skildras på ett fantastiskt sätt.

The Other Woman

Film från 2014 regisserad av Nick Cassavetes
En härlig film som handlar om en man som är gift och notoriskt otrogen. Han bor med sin fru och träffar samtidigt en annan kvinna, när det hela uppdagas beslutar sig frun och den andra kvinnan för att avslöja honom. Under tiden träffar mannen ytterligare en kvinna som också hamnar i vänskap med de första två.

En rolig film där både svårigheten att släppa taget om någon behandlas och framför allt vikten av vänskap framför kärlek.
I den första delen om begravningsbyrån Tranan får vi följa Sandra som under sin semester besöker sin moster i Tranås, under besöket dör mosters man och Sandra beslutar sig för att hjälpa mostern med begravningsbyrån Tranan.

En härlig feelgood som handlar om släktskap, vänskap och lite kärlek. Boken är perfekt som vardagsflykt och behandlar ändå viktiga ämnen som döden och svårigheterna med att gå vidare. Klart läsvärd och efter att jag läst ut denna beställde jag direkt fortsättningen.
Brädspel dom handlar om både tur och skicklighet. Spelet går ut på att köpa gator för att bygga hus och hotell och på så sätt ruinera dina motspelare genom att ta hyra när de hamnar på dina gator.
Relativt kul och spännande spel som ibland drar ut på tiden väldigt länge.

Djurhus A

Bok av Lise-Lott Alsenius
Spännande bok som handlar om en kidnappad forskare som utför djurförsök, chefen för en av avdelningarna med djur, hennes pojkvän som är djurrättsaktivist och en journalist som ska göra reportage om djurrättsbranschen.

En spännande och viktig bok som på flera sätt tar upp problematiken och de etiska frågorna som finns i djurförsök-världen.
Boken är både tankeväckande och lite jobbig (rent psykiskt) att läsa när en får läsa om det fruktansvärda djuren utsätts för. Något som vi borde reflektera mer över.

Trivial Pursuit

Brädspel skapat av Scott Abbott och Chris Haney
Spännande klassisk frågesport, du ska svara rätt på frågor, fylla din figur och ta dig in i mitten. Allmänbildande, och roligt. Hur fort det går avgörs av kunskapen du och dina medspelare har.

Svårmodets döttrar

Bok av Anna Laestadius Larsson
I boken får vi följa tre generationer kvinnor, mormor Ingeborg, hennes dotter Greta som är mamma till Ewa som vi också följer.
Vi får följa kvinnorna i deras ungdom och vid ett gemensamt möte 1968 där Gretas 30-åriga bröllopsdag ska firas.
Alla kvinnor har olika drömmar och mål och vi får följa med genom svårigheter och utmaningar som varierar för kvinnorna.
Boken skildrar dessutom väldigt väl både kvinnokampen i början av 1900-talet och framåt, med frågor som äktenskap, aborträtt och kvinnors ägande av sitt liv. Klasskamp och arbetares rättigheter ryms också i boken.
Det är en fantastisk bok som alla bör läsa, den är vemodig och väcker så mycket frågor och tankar men även ilska och förtvivlan.
Den bör läsas av alla.

Scrubs

TV-program från Netflix
Scrubs är en komediserie som utspelar sig på det fiktiva sjukhuset Sacred Heart. Vi får följa John Dorian (J.D) från att han är AT-läkare och genom karriären.

Väldigt roligt serie med många udda karaktärer som alla har olika syfte med sina liv. Förekommer även en del sorglig bitar, allt som händer på ett sjukhus täcks. Rekommenderas verkligen!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.