Musikpensionatet

Bok av Kristina Suomela
Alexandra har alltid älskat musiken, älskat att spela, och vid ung ålder kämpat sig till en plats i en väl ansedd orkester. Men så börjar allting plötsligt falla samman. Inspirationen vill inte infinna sig och när Alexandra kommer på sin älskare Patrik med en annan kvinna får hon nog. Utan att tänka efter bokar hon en resa till en liten alpby i Schweiz, men när hon kommer fram till den pittoreska byn möts hon av en sorglig verklighet. Skidliftarna står stilla, hotellen tomma och de enda som besöker byns restaurang är invånarna själva. Turisterna har sedan länge slutat komma och gatorna ligger öde. Kan Alexandra göra något för att hjälpa den lilla byn och samtidigt hitta tillbaka till sig själv? "Musikpensionatet" är en varm feelgood-roman om att hitta sig själv och våga leva livet fullt ut. Kristina Soumela föddes 1975 i Södertälje, men bor sedan år 2002 i Schweiz med sin familj. Hon debuterade som författare 2015 och har sedan dess gett ut böcker och noveller på både svenska och tyska. Hon arbetar idag som författare och förläggare.
I Boken får vi följa Alexandra som är professionell flöjtist. Efter att hon upptäcker din pojkvän, orkesterns dirigent med en annan kvinna, dom också spelar i orkestern vänds hennes värld upp och ner. Hon blir nerpetad från att ha varit första-flöjtist och hon tycker inte att musiken är rolig längre. Hon hittat en dålig översatt annons om ett litet pensionat i Schweiz och bestämmer sig för att åka dit. På plats trivs hon som fisken i vattnet, och gör vad hon kan för att se till att både pensionatet och byn återfår sin forna glans.

En klassisk feelgood med fantastiska miljöbeskrivningar, jag är definitivt sugen på en resa till Schweiz så fort pandemin är över, som skildrar vänskap och kärlek på ett trovärdigt sätt. Den tar dessutom upp aktuella problem så som utbrändhet och arbetskulturen med stress och press och faran med att glömma bort att njuta och ha roligt i livet. Språket och dialogerna flyter fint och den lämnar en med en varm känsla, längtan att åka till Schweiz och möjligtvis en inspiration till att spela instrument.
Läs den och njut!
Boken handlar om Alexandra från Sverige som spelar i en orkester och älskar musik. Som hon kämpat att vilja vara med i. Blir en dag tillsagd av dirigenten Patrik att ta en paus och vila. Utan att tänka efter hyr hon ut sin lägenhet och bokar en resa till en liten by i Schweiz . Bor på en pensionat . Som sedan blir för musiker att vila upp sig. Katarina håller i detta pensionat som Alexandra hjälper till. Alexandras bror blir dålig och hans man håller kontakt med Alexandra hela tiden. De kommer över. Katarina drabbas av en stroke. Går att följa i boken vad som händer med kärlek,vila , sorg och ett pensionat som blommar ut.