Marie Svensson

Användarprofil

Instagram sida maries_boksida

Utloggad

Lilly Emme
Boken handlar om 30 årig Katie o farell som drömt om att bli författare Tillsammans med 3 vänninor har hon bildat kvartetten Skrivsystrarna. Dom har livat varandra att inte genuppsättning skrivande förrän alla 4 är utgivna författare. När katies värld rasa beslutar hon sig för att ligga ut från digitala världen och den verkliga . Till och med mobil telefon tystnat och hon flyr ifrån London med 2 katter hon fått av sin pappa. Lovar sig att inte skriva ett ord men inte går så bra på stället Keswick där hon befinner sig.
Hon har flyttat till sin mammas kusin .
Katterna trivs jätte bra där. Hon jobbar i en gårds butik
Kommer sedan fram lite hemligheter . Hon blir visad runt. Sedan får man följa hennes resa till hon är tillbaks i London igen .

Klassföräldrarna

Bok av Sara H. Olsson
Boken handlar om 2 föräldrar nämligen Annette o Malin som lever olika liv. Annette är klassförälder i son Nils klass. Ingen vill frivillig bli klassförälder till i denna klass
Men då bestämmer man att Malin ska också vara det för hennes dotter går i klassen. Det blir inte lätt för Malin som är ensamstående med 4 barn när Annette drar in i en sak. Men Malin behöver pengar eftersom hon är skild. Annette hittar Hasch hemma som manen tagit hem i sin roll som advokat.. men får följa dom på ett härligt sätt med mycket goa skratt
Boken handlar om Wilma som började i 6 klass efter Sommarlovet. Hon brottas med sin panik ångest som dyker upp imellanåt. Känner sig utanför i skolan. En ny tjej börjar då i klassen o heter Gertrud. Lärararen vill att Wilma ska vara mentor för henne och visa henne runt. Wilma känner sig inte hemma bland tjejorna i klassen pga att dom går med mode kläder. Och hennes mamma köper hennes kläder på secondhand affär.
Man får följa Wilma i hennes klass och se vad som kan hända i en skola... Bra skriven bok tycker jag
Boken handlar om Lena som är läkare men vill sadla om. En natt drömmer hon om något som gör att hennes liv ändras. Hon är ute och kör och hittar ett gammalt stort hus som stämmer in från hennes dröm. Hon har svårt att hutta ägaren som visar var 90 år. Dessa 2 gör att hennes dröm besannats och vid 55 års ålder kan hon inviga Pensionat Vänner. En Feelgood bok som skildrar det vackra i relationer och vänskap .

Dan före dan

Bok av Felicia Welander
Boken handlar om Sigrid som är på väg hem i november för att överraska sin familj efter en längre utlandsvistelse. Hon ser framemot att fira en traditionsenlig jul i stugan i Hälsingland med sin familj. Men det vissar sig att hennes familj har andra planer inkl även barndomsvän Nina. Men det blir inte som hon tänktsig, delvis håller hon på att bränna ner huset. Killen Dan dyker inte upp på julafton pga en förkyldning. Hon har fått mycket hjälp av grannen Ulla. Som hon trodde under barndom var en Häxa. Ulla blir sjuk och hamnar på sjukhuset. Slutar bra tillsist när Nina ändå dyker upp
Boken handlar om vänskap,relationer , att nå sina mål men även motgångar. Handlar om Lisa som flyttar hem med sin familj till Glättringe. Hade tankar att vara hemma fru ett tag när dom kom hem till Sverige igen. Men som jätte snabbt förändrades pga att hennes mamma blir sjuk och någon måste arbeta på hennes café som hon driver. Som Lisa o hennes syster Anna sedan tar över. Mammas personal Malin o Eva stannar kvar.Lisa o Anna ändrar en hel del som inte gillas Händer saker i Lisa familj. Senare vill Anna hoppa av det.

Älskade jävla jul

Bok av Birgitta Bergin
Boken handlar om Amy älskar julen som hon tror med sin familj . Där det är man Melker , dotter Katinka o sonen Hugo. Amy Har skrivit en bok deckare debut och ett annat förlag som är bättre enligt henne, blir intresserad av att hon ska skriva böcker och ett nytt avtal får hon av dom för 5 böcker. Så hon skriver på det. Fast det senast känns som att jultraditioner - att gör lister som tvång. Hon utsätts för hot på FB. Är jätte kaos hemma hos Amy i deras kök. Amy vill äändra på jultradition o slippa julmat. Då vill manen att hon ska klar 1 v utan att var på nätet o vara mer närvarande. Dotter träffar en kille o dom är med om en trafikolycka. Sedan händer det mycket med Amy nya bokförlaget..

Tick tick boom

Bok av Lotta Fritzdorf och Johan Rosenlind
Mitt i julruschen utsätts Stockholm för en serie våldsdåd. Kriminal kommisarie Maria Larsson fick rycka ut akut vid det första och lämna sina barn barn hos en man. Hon har många års erfarenhet men aldrig jagat en hänsynslös mördare. Mördaren lämnar hela idén spår efter sig. Som får följas. Händer myckey. Tack boken o bra läsning. Ser framemot att läsa fortsättning på boken.

Vinter på Klarudden

Bok av Anna Sundbeck Klav
Boken är fristående fortsättning på Johanna på klarudden. En härlig och varm Feel Good roman på Öland. Om att börja på nytt och finna sin väg i livet för Johanna. Johanna är skild och har flyttat till Öland . Får jobb på en tidning. Hennes som flyttar till henne . Får följa Johannes nya väg i livet men även gamla saker hittar hon genom sin farbro

Till jorden steg ner

Bok av Hanna Christenson
Boken handlar om Matilda och Syster Olivia . Som tillbringar Julen tillsammans på stranden i Thailand. Men träffar Olivia en kille bryts systrarnas tradition. Då vill Olivia fira jul i Norrland med sin kille. Matilda får också chans till det. Händer en hel del den veckan
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.