Top ten-listan

Bok av Frida Gråsjö
En dag sitter Saras pojkvän Markus vid köksbordet när hon kommer hem. Han har packat alla sina saker från deras gemensamma lägenhet och berättar att han vill göra slut. Sara, som trodde att de snart skulle förlova sig, blir fullkomligt överrumplad. Strax därefter hittar hon en annan kvinnas kalender på bussen. Där i finns en top ten-lista för det nya året. Sara bestämmer sig för att genomföra aktiviteterna på listan.
Påminner sååå om ungdomens glansår. Man fick lite små flaschbacks där. Gemenskapen med vänner,  hur de trösta en osv. Hur man var  mer dramatisk i yngre år med. En skildring av vardagslivets händelser som tyvärr många går igenom men skrivit på ett spännande & intressant viss.
Jag önskar så att det på varje ålderdomshem borde vara sån cykel pilot. Det hade varit guld värd för de äldre & jag hade utan att tveksan hängt på. En bok som kan ge hopp o tips för att komma vidare då man har en svaka i livet. En dörr stängs men deppa inför det för flera intressantare kan öppnas.
Välskriven på ett enkelt sätt som kan läsas av alla. Det gillar jag extra mycket.
Kan varmt rekommendera denna.
🟡🟠🔴🔴🟠🟡
"En av de finaste gåvor man kan ge- känslan av frihet"
Top ten-listan skildrar allt från ett brustet hjärta, illviljan och avsmaken till allt som existerar utanför bubblan av förtvivlan, sorg och saknaden efter att bli älskad igen, av någon, som verkligen älskar än. Allt tog en drastisk vändning i Saras liv. Efter att hon hittar en Top ten-lista på bussen. Och vad står det egentligen på den där listan. Sara ställs nu inför en rad olika utmaningar och krav som hon inte riktigt vet om hon klarar.

Bokens helhetsbetyg blir 5 av 5. Författaren, Frida Gråsjö har en förmåga att lyfta fram och synliggöra verkliga stycken, ur det riktiga livet på ett humoristiskt och kärleksfullt sätt. Vilket ökar bokens trovärdighet och känsla.
Författaren är helt ny för mig.
Jag låg i hammocken och läste den och skrattade högt så att grannarna undrade hur det var med mig.
Sara trodde att hennes sambo skulle fria till henne men i stället gör hon slut. På bussen hittar hon en kalender som innehåller in lista med 10 saker ägaren ska göra under året. Då Saras familj påpekar att hon måste rycka upp sig hakar hon fram listan och låtsas att det är hennes lista. Mamman lovar henne en bil och hon genomför alla 10 sakerna. Bilen behöver hon ju så det är bara till att bita ihop och börja att beta av listan. Naturligtvis så blir det ju lite knas på vägen. En väldigt rolig och lättläst bok