Rosengädda nästa!

Emma Hamberg

En trettonåring, en tjugonioåring och en sextioåring, vad kan de ha gemensamt? De tre möts av en slump och skapar starka vänskapsband när de delar boende tillsammans med en mängd unika och nödställda djur. Samtidigt börjar en varsin resa för dessa tre personer, en början till ett helt nytt liv.

6 utgåvor
Välj utgåva
Rosengädda nästa!Svenska - Ljudbok
ISBN: 9789164233110
Rosengädda nästaSvenska - Pocket
ISBN: 9789164205971
Rosengädda nästa!Svenska - E-bok
ISBN: 9789164241917
Næste stop Rosengädda!Danska - Inbunden
ISBN: 9788799559879
Rosengädda nästa!Svenska - Pocket
ISBN: 9789164203663
Rosengädda nästa!Svenska - Pocket
ISBN: 9789187319280
Den här boken fann jag på en loppis och blev helt betagen. En samling udda figurer som man kan följa i 4 delar. Sättet dom träffas på och deras fortsatta äventyr tillsammans är som en saga när den är som bäst. En riktig feel-good som blir beroendeframkallande. Kommer med all säkerhet att läsa om den så småningom.
Mysig och varm bok om några udda karaktärer som blir vänner av en slump och finner en stark gemenskap. Resan till Rosengädda blir en förändring i deras liv.
Vilken underbar bok! En solig, varm och kärleksfull värld att dyka in i utan att det blir för klyshigt. En bok om kärlek, att vara ung, att vara fången och våga slå sig fri. Och om djur, mycket djur. En perfekt semesterbok att vila hjärnan i, kommer beställa uppföljaren nu direkt!
Vi får möta tre helt olika personligheter. Främst Tessan. En mysig feelgood bok. Lättläst och en bok man blir glad av.
Vi får möta Tessan, snart 30, som har fastnat i ett liv med otrogen sambo, dåligt jobb, nedlåtande mamma och gjuten i andras skeva förväntningar.

Bror är en ensam 13åring med förkärlek till fransk finkultur och kostymer i fina färger och snitt som andas mer 40-tal än 2000tal.
Brors föräldrar viskar om att de ska skiljas..

Jane är typ 60 och lever ensam mitt i Stockholm, som hjälper små djur i nöd. Även en och annan människa.

Det är hos Jane som Tessan och Bror möts och en berättelse om vänskap, kärlek, mat och hur någons värsta mardröm kan vara den perfekta lösningen för någon annan..
Bror är tretton år men i sinnet är han betydligt äldre, något som gör att han inte har haft så lätt för att skaffa vänner. Han slukar skivor av favoritartisten Serge och ägnar mest tid tillsammans med familjen. Men när föräldrarnas relation börjar knaka i fogarna börjar Bror smida planer på hur de ska hitta tillbaka till varandra och inte splittra familjen, det enda som han har.

Samtidigt är tjugonioåriga Tessan oändligt trött på sitt liv i korvkiosken, i en relation med en pojkvän som inte uppskattar henne och en mamma som inte tror på henne. Tessan har större drömmar och vill bara komma bort från byhålan där hon har vuxit upp.

Brors och Tessans vägar korsas när de båda av en slump hamnar hos den något udda kvinnan Jane. Jane ägnar sitt liv åt att hjälpa skadade och sjuka djur men också att hjälpa hjärtekrossade människor. Jane plockar fram det bästa från både Bror och Tessan och hjälper dem att flyga. När Jane ska återvända till sina föräldrars hus i byn Rosengädda är bror och Tessan inte sena med att haka på. Ingen kan dock föreställa sig vad denna resa ska innebära för dem.

Emma Hamberg har lyckats skriva en riktig bladvändare, man ville inte att boken skulle ta slut. Hon har skrivit en feelgoodroman som handlar om relationer och som dessutom är generationsöverskridande. Hon beskriver så väl en trettonårings känslor och frustration, samtidigt som hon inte heller har några problem med att sätta ord på känslorna för sextioåriga Jane. Det är en fantastisk bok för unga vuxna.