Rosengädda nästa!

Bok av Emma Hamberg
En trettonåring, en tjugonioåring och en sextioåring, vad kan de ha gemensamt? De tre möts av en slump och skapar starka vänskapsband när de delar boende tillsammans med en mängd unika och nödställda djur. Samtidigt börjar en varsin resa för dessa tre personer, en början till ett helt nytt liv.
Underbar berättelse om hur tre udda personer träffas och är helt rätt för varandra. Bror som är tretton år och älskar allt franskt, Tessan i 30 årsåldern, som är gatukökets drottning för alla utom för sig själv och så Jane där alla träffas, en djurälskande kvinna i 60 årsåldern. Här lär de sig mycket om livet och att framför allt förhålla sig till sig själva och andra. Boken slutar mitt i historien så ser fram emot fortsättningen. Härlig historia, ett beskrivande noggrant språk som verkligen ger det extra. Feelgood när det är som bäst.
En underbar bok som man verkligen blir glad av. Lite skruvad men ändå med igenkänning. Man vill bara läsa nästa i serien.
En underbar bok om vänskap. Hur livet kan ta nya vägar. I boken får man stifta bekantskap med Tess som sitter fast i ett dåligt förhållande och läser recept. Bror är en kille som är lillgammal. Dessa två möts och ger sig ut på äventyr. Har man inte läst böckerna om rosengädda har man många härliga läsrummet framför sig. En serie man bara måste läsa och må bra
En härlig feelgoodbok som fick mig att skratta högt flera gånger.
Tessan jobbar i ett gatukök. Hon läser kokböcker och vill helst laga mat men känner att hon är fast i en dålig relation, och med en vardag som bara rullar på.
Bror är en märklig ung kille, gammaldags, med föräldrar som bara bråkar. Han lyckas lura dom att skicka iväg han på ett seglarläger för att de ska få vara ifred och reda ut sina problem.
Jane tar hand om föräldralösa djur.
Dessa tre strålar samman av en händelse och man får följa med på deras resa till Rosengädda.

Detta är den första delen av fyra om Rosengädda, en mycket bra serie.
En härlig bok om tre olika människor med totalt olika personligheter träffas.Alla har de olika erfarenheter och lär av varandra.
Den här boken fann jag på en loppis och blev helt betagen. En samling udda figurer som man kan följa i 4 delar. Sättet dom träffas på och deras fortsatta äventyr tillsammans är som en saga när den är som bäst. En riktig feel-good som blir beroendeframkallande. Kommer med all säkerhet att läsa om den så småningom.
Mysig och varm bok om några udda karaktärer som blir vänner av en slump och finner en stark gemenskap. Resan till Rosengädda blir en förändring i deras liv.
Vilken underbar bok! En solig, varm och kärleksfull värld att dyka in i utan att det blir för klyshigt. En bok om kärlek, att vara ung, att vara fången och våga slå sig fri. Och om djur, mycket djur. En perfekt semesterbok att vila hjärnan i, kommer beställa uppföljaren nu direkt!
Vi får möta tre helt olika personligheter. Främst Tessan. En mysig feelgood bok. Lättläst och en bok man blir glad av.
Vi får möta Tessan, snart 30, som har fastnat i ett liv med otrogen sambo, dåligt jobb, nedlåtande mamma och gjuten i andras skeva förväntningar.

Bror är en ensam 13åring med förkärlek till fransk finkultur och kostymer i fina färger och snitt som andas mer 40-tal än 2000tal.
Brors föräldrar viskar om att de ska skiljas..

Jane är typ 60 och lever ensam mitt i Stockholm, som hjälper små djur i nöd. Även en och annan människa.

Det är hos Jane som Tessan och Bror möts och en berättelse om vänskap, kärlek, mat och hur någons värsta mardröm kan vara den perfekta lösningen för någon annan..
Bror är tretton år men i sinnet är han betydligt äldre, något som gör att han inte har haft så lätt för att skaffa vänner. Han slukar skivor av favoritartisten Serge och ägnar mest tid tillsammans med familjen. Men när föräldrarnas relation börjar knaka i fogarna börjar Bror smida planer på hur de ska hitta tillbaka till varandra och inte splittra familjen, det enda som han har.

Samtidigt är tjugonioåriga Tessan oändligt trött på sitt liv i korvkiosken, i en relation med en pojkvän som inte uppskattar henne och en mamma som inte tror på henne. Tessan har större drömmar och vill bara komma bort från byhålan där hon har vuxit upp.

Brors och Tessans vägar korsas när de båda av en slump hamnar hos den något udda kvinnan Jane. Jane ägnar sitt liv åt att hjälpa skadade och sjuka djur men också att hjälpa hjärtekrossade människor. Jane plockar fram det bästa från både Bror och Tessan och hjälper dem att flyga. När Jane ska återvända till sina föräldrars hus i byn Rosengädda är bror och Tessan inte sena med att haka på. Ingen kan dock föreställa sig vad denna resa ska innebära för dem.

Emma Hamberg har lyckats skriva en riktig bladvändare, man ville inte att boken skulle ta slut. Hon har skrivit en feelgoodroman som handlar om relationer och som dessutom är generationsöverskridande. Hon beskriver så väl en trettonårings känslor och frustration, samtidigt som hon inte heller har några problem med att sätta ord på känslorna för sextioåriga Jane. Det är en fantastisk bok för unga vuxna.