Mireille Jonsson

Användarprofil

Svart stig

Bok av Åsa Larsson
Vi får här åter följa Rebecka Martinsson och hennes bravader i Kiruna. Rebecka har nyligen kommit ut från en lång sjukhusvistelse och blir erbjuden arbete som åklagare i Kiruna.
En kvinna, Inna Wattrang, hittas död i en ark på isen av en isfiskare. Det visar sig att hon var anställd på ett stort mining-företag som haft kontroversiella uppdrag i Afrika, Kallis Mining. Vi får följa Rebeckas samarbete med poliserna Maria Mella och Per-Erik Stålnacke för att lösa mordet.
Det visar sig att Mauri Kallis, och Innas bror Diddi Wattrang jobbat sida vid sida en längre tid, men att det finns en del motsättningar.
Och givetvis är Rebeckas granne Sivving med och ser till Rebecka.
En spännande och bra bok. Platserna i boken är bra beskrivna. En bra och intressant mordhistoria med intressanta karaktärer

Jenny S

Bok av Denise Rudberg
Jenny bor i Habo utanför Jönköping med sin sambo Jocke. Hon arbetar på bank och spelar fotboll på fritiden. Hon trivs med sitt inrutade liv. Efter en fantastisk helg tillsammans får Jenny ett brev av Jocke där han förklarar att han har träffat en annan och vill gå vidare.
Jenny tar sitt pick och pack och flyttar ifrån allt, till Stockholm. Där får hon ett jobb och träffar den fantastiska Greta, vars hussar Per och Bo hjälper henne på mer än ett sätt. En mysig feelgood-bok att läsa i höstmörkret.

Rosengädda nästa!

Bok av Emma Hamberg
En härlig feelgoodbok som fick mig att skratta högt flera gånger.
Tessan jobbar i ett gatukök. Hon läser kokböcker och vill helst laga mat men känner att hon är fast i en dålig relation, och med en vardag som bara rullar på.
Bror är en märklig ung kille, gammaldags, med föräldrar som bara bråkar. Han lyckas lura dom att skicka iväg han på ett seglarläger för att de ska få vara ifred och reda ut sina problem.
Jane tar hand om föräldralösa djur.
Dessa tre strålar samman av en händelse och man får följa med på deras resa till Rosengädda.

Detta är den första delen av fyra om Rosengädda, en mycket bra serie.

Niceville

Film från 2011 regisserad av Tate Taylor
Filmen handlar om en stad i amerikanska södern förr och hur de färgade hemhjälperna behandlas. En vit kvinna, vill skriva en bok om det men allt måste hållas hemligt. Man får se händelserna ur båda sidornas perspektiv. Hur illa de färgade kvinnorna behandlades, de fick ex inte gå på samma toalett som de de jobbade hos. En både sorglig och rolig film som man blir varm i hjärtat av

Sleepers

Film från 1996 regisserad av Barry Levinson
En mycket bra film som berör. Fyra unga killar i Hell's Kitchen New York, utför ett prank som slutar med katastrof och de hamnar i ungdomsfängelse. Där blir de utnyttjade och misshandlade av vakterna.
När två av dom i vuxen ålder stöter på en av vakterna så tar en lång häbdelsekedja av hämnd fart, utan att någon utomstående ska förstå varför. Filmen är baserad på Lorenzo Carcaterras bok med samma namn, och sägs vara baserad på verkliga händelser.

Fruset guld

Bok av Rolf Börjlind och Cilla Börjlind
Vi får återigen följa Olivia Rönning, Tom Stilton, och Mette Olsäter när de tar sig an ett lite speciellt mordfall. Olivia får leda sitt första egna mordfall när en död man hittas i snön i norra sverige. Det visar sig vara en man som försvann för länge sen. Tom som numera bor i Thailand kommer snabbt hem när Olivia blir skadad. Fallet visar sig ha internationella kopplingar vilket gör att Tom och Abbas får ta en tur till Västafrika. Vi får återigen även stifta bekantskap med Minken, som hjälper både Tom och Olivia med fallet.
Cilla och Rolf Börjlind är experter på att skapa intressanta karaktärer. Den här boken är spännande hela vägen och det var svårt att lägga ifrån sig boken.

Väktare

Bok av Dean R. Koontz
Boken handlar om två forskningsobjekt, framavlade i ett militärt laboratorie, som rymmer. Den ena är en överintelligent hund, den andra en monsterliknande varelse som till alla pris vill ha tag i hunden. Det här är i mitt tycke en av Koontz bästa böcker. Man får följa människorna som hunden tar kontakt med och de runt omkring. Det blir en klurig jakt som utöver monstret även innefattar polisen, samt en torped som får nys om hela historien.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.