Larma, släcka, rädda i Rosengädda

Bok av Emma Hamberg
Tessan ska på egen hand, utan pengar eller kunskap förvandla stationshuset i Rosengädda till en välmående och glänsande restaurang i stjärnklass. När hon flyttar dit har hon bara sig själv och geten Bella som inte är så mycket till hjälp när det kommer till renovering. Ska hon lyckas med sin dröm?
Tycker väldigt mycket om denna serie, lättsam och okomplicerad. Härliga och lite speciella karaktärer som är lätta att tycka om. Man får sig många goda skratt av denna boken.
Gillade man första boken i serien kommer man definitivt gilla denna boken med. Emma Hamberg har verkligen ett eget, väldigt härligt, språk i den här bokserien. Man får verkligen lära känna karaktärerna och alla har sina egna små egenheter. En bok jag rekommenderar alla som vill läsa en mysig feelgood med ett stort fokus på massa god mat!
Här får man följa Tessan,Bror,Chantelle och gänget plus några nya som Jonny på brandstationen.Underbar feelgood.
Emma Hambergs andra bok om Tessan, samt min favorit, geten. Tessan kämpar vidare med all slags motgångar och är inte den som ger sig i första taget.
Det här är den andra delen i serien som utspelar sig i byn Rosengädda. Här får vi följa Tessan när hon och geten Bella flyttar in i det förfallna stationshuset. Stationshuset var från början Janes barndomshem men när hennes föräldrar avled hade hon själv inga planer på att ta över huset, så Tessan fick det.

Tessan började renovera huset med drömmen om att en dag öppna restaurangen igen. Janes föräldrar drev tidigare en populär byrestaurang i stationshuset men den har utan tvekan sett sina bästa dagar.
Samtidigt så flyttar Rafael in i det stora och lyxiga godset i byn, Smörkulla. Rafael brinner för dyr och lyxig mat, för sig elegant och har bara märkeskläder. Men skenet brukar bedra, så också här.
Vi träffar också Jonny som är en brandman men som numera är förpassad till att sköta stationens administration något som gör honom deprimerad och han stänger in sig.

Rosengädda bjuder på riktig underhållning och författaren Emma tar oss med på en fantastisk resa där vi får följa dessa människor som kanske har mer gemensamt än vad man kan tro vid en första anblick. Emma beskriver så väl miljöer och personligheter. Man vill inte lägga ifrån sig boken, den slukar en från den allra första raden. Boken är en riktig feelgood-roman som får en att må bra och man vill bara vara en del av deras värld i lilla Rosengädda. En känsla som är svår att förmedla men som Emma lyckas bra med i dessa böcker.