Liten tvåa med potential

Bok av Camilla Davidsson
Liten tvåa med potential är en feelgoodroman som rör sig mellan hopp och förtvivlan. Den handlar om Sofia som tycker att yta och kontroll är viktigt. Hon har ett välbetalt jobb, en snygg pojkvän och en nyinköpt lägenhet på en fin adress. Men när hon möter hantverkaren som ska renovera hennes lägenhet börjar hon ifrågasätta sina livsval.
Fantastisk bok! Feelgood med allvarlig botten. Camilla skriver så fint om både utbrändhet och romantik.
Sofia har ett en perfekt pojkvän, ett perfekt högavlönat jobb och nu en perfekt liten tvåa. Den ska bara renoveras först. In i Sofias perfekta liv kommer snickaren Arvid och har mage att ha åsikter om hur Sofias lever sitt liv. Nen när de sena jobbkvällarna, hennes strävan att vara rätt på alla sätt och det lite tråkiga förhållandet till pojkvännen blir för mycket så tvingas Sofia se över sina livsval.
Liten tvåa med potential är en riktig feelgoodroman som är svår att sluta läsa. Rekommenderar denna bok starkt.
Första boken i en serie på flera böcker. Efter denna bok kommer I Fikonträdets skugga. I denna bok får vi möta en kvinna som ska renovera sin lägenhet och får hjälp att fixa till det av en hantverkare som hon har lite svårt för. Hon har själv många järn i elden tycker vissa. En riktig Feelgoodroman.
En välskriven, underhållande och mysig feelgood där sidorna bara flyger iväg! Jag älskar hur Camilla Davidsson beskriver känslor så att en verkligen kan förstå och känna med karaktärerna. Jag kommer definitivt att läsa mer av henne!
Underbar bok, en riktigt bladvändare. Välskriven, rolig och lätt att känna igen sig i karaktärerna. Ville inte att den skulle ta slut!
Sofia harett bra jobb och fin pojkvän. Förlovningen är troligen bara några veckor bort. Men Sofia behöver renovera sin nyinköpta lägenhet.och in virvlar Snickaren Arvid som ifrågasätter många av Sofias livsval. Underhållande och mysig feelgood.
Läste denna på rekommendation av en vän. Jag som kanske inte är en riktig feelgoodfantast blev positivt överraskad.
En bok om att ifrågasätta sina egna värderingar och andras förväntningar, att våga släppa taget och följa sitt hjärta och sina drömmar.
Det är igenkänningsfaktor på det här med att bara köra på och vara duktig ända in i kaklet.
Boken är ganska förutsägbar men det spelar inte så stor roll.
Lättläst feelgood som ger både underhållning och eftertanke.
Jag har länge varit sugen på att läsa ”Liten tvåa med potential” av Camilla Davidsson och nu har det äntligen blivit av! Det var en riktigt feelgoodpärla som var svår att lägga ifrån sig. Detta är den första boken jag läst av Camilla Davidsson och jag vill gärna läsa fler i framtiden.
En fin bok som behandlar både utmattningssyndrom, ny kärlek och otrohet. Att sätta sig på sina höga hästar, som i en viss recension och helt köra ner denna bok i botten, är bara sorgligt.

Jag gillade boken då den innehåller saker som faktiskt händer i verkligheten, inte bara en massa "uppe bland molnen" kärlek och lull-lull.

Ser fram emot att läsa fler böcker av denna författare.
En vacker kärleksberättelse om Sofia och Arvid. Sofia lever ett på ytan flärdfyllt och ganska lyxigt liv, hon har verkligen allt hon behöver. Åtminstone tror hon det ända tills hon möter Arvid, mannen som ska renovera Sofias lilla lägenhet. Allt som Sofia tror på kommer ställas på ända!
Här får vi följa med i Sofias renovering av köket och badrummet. En firma anlitas och det är en riktigt tölp som dyker upp och som ska genomföra renoveringen.
Sofia arbetar mer dygnets alla timmar och har svårt att få ihop allt runtomkring.

Liten tvåa med potential är en riktig bladvändare som är något förutsägbar men ändå med lite överraskningar. Det är en riktigt mysig bok som gör att jag längtar till att få läsa fortsättningen.
Sunkiga värderingar, otrohet maskerad som "romantik", män som påstås vara dumma för att de gillar en och en helt kapitalt failad Blechdeltest som vid 42% kulminerade i en scen som gjorde mig rent illamående, samt en oerhört irriterande huvudkaraktär (och en pojkvän som garanterat kommer visa sig vara otrogen, för alla vet ju att en inte är otrogen på riktigt om ens partner var det först...?)... allt detta överskuggade tyvärr en bakomliggande historia om utmattningssyndrom som verkade lovande. Väldigt synd, men min tid är för dyrbar för att jag ska läsa fler förlegade klyschor om mans- och kvinnoroller för att få veta hur den biten löser sig, med tanke på att den mest verkar vara ett sätt för den manligt manlige (men ändå intellektuelle och mjuke) hantverkaren med surfarlooken att visa sig vara en självhjälpsbok på två ben.
Härlig Feelgood som berör!
Är livet verkligen perfekt när man är inne i hamsterhjulet och för vems skull maxar man sig själv till att prestera på topp!?
Sofia är där, allt är perfekt. Jobbet, pojkvännen och snart även bostaden. Hon anlitar hantverkaren Arvid för att göra den lilla tvåan perfekt. Allt eftersom renoveringen går på så gör Arvid Sofia uppmärksam på de små gesterna i livet som berör, sticker hål på Sofias bubbla och drar ner henne på jorden och får världen att stanna för henne..
Liten två med potential var en riktigt bra feelgoodroman som handlar om den bestämda tjejen Sofia som har "allt". Berättelsen håller ett högt tempo likt Sofias liv men den fick mig ändå att stanna upp och fundera kring hur livets innehåll kan se ut i framtiden. Rekommenderar er att läsa denna bok!
Boken Liten tvåa med potential förvånade mig, den var inte alls som jag hade föreställt mig och det säger jag i positiv mening. Jag såg framför mig en varm, lättsam feelgood-roman med lite kärleksintriger för att peppra till det. Och liten tvåa med potential är en sådan bok men den är så mycket mer. Det finns ett bakomliggande allvar i och med huvudpersonen Sofias jobbsituation och en begynnande utmattningsdepression. Det är nog tyvärr många med mig som kan känna igen sig väldigt väl i Sofias liv och arbetssituation. Camilla Davidsson beskriver så väl det där hjulet som snurrar fortare och fortare utan möjlighet att hoppa av. Stressen som omöjliggör förmågan att se det onormala i sin arbetsbelastning och trycket från omgivningen som bara blir större och större. Jag kunde så otroligt väl sätta mig in i och känna igen mig själv i Sofias känslor. Det är otroligt svårt att förstå om man inte själv upplevt det på nära håll men i den här boken beskrivs det iallafall väldigt väl även om jag tror att vissa läsare kan bli frustrerad på Sofias envishet. Jag tyckte hemskt mycket om boken och hade gärna sett en fortsättning för att få följa Sofias fortsatta resa.
Bland det bästa som finns är att upptäcka en ny författare som skriver på ett sätt som du verkligen gillar och som ger dig berättelser som du inte kan lägga ifrån dig. För mig är Camilla Davidsson en sådan författare. Den första boken jag läste av henne var Under Vintergatans alla stjärnor, som jag verkligen kan rekommendera. Jag har därefter läst de övriga böckerna i serien om Emma. Liten tvåa med potential är en ny feelgoodroman från Camilla Davidsson, där vi får möta nya karaktärer. Den är minsta lika bra som Under Vintergatans alla stjärnor. Hon har återigen lyckats med att skapa en intressant huvudperson och en berättelse som du fastnar i. Det är en välskriven och lättläst bok som är svår att lägga ifrån sig. En perfekt bok för en regnig helg när du kryper upp i soffan under en filt. Hennes böcker är inte så förutsägbara som många andra böcker är i denna genre. Det finns ett djup i Camillas böcker samtidigt som de är romantiska. De berättelser hon skriver får dig att reflektera över ditt eget liv och de val du har gjort.

Boken handlar om Sofia som på ytan har ett perfekt liv med ett välbetalt jobb, en snygg pojkvän och en nyinköpt lägenhet på Östermalm. Men när hon möter hantverkaren Arvid som ska renovera hennes lägenhet börjar hennes fasad att rasa bit för bit. Är verkligen karriären och omgivningens förväntningar allt som ska betyda något i livet? Hon har pressat sig själv i många år och är på väg att gå in i väggen. Arvid ser henne på ett sätt som ingen annan har gjort samtidigt som han retar gallfeber på henne.
En riktig feelgood bok med lite allvarligare undertoner då den berör utmattningsdepression.
Jag fastnade för både historien och karaktärerna och jag ville inte att berättelsen skulle ta slut.
Även om man förstår tidigt hur det kommer gå för Sofia och Arvid så gör det inte så mycket för det är ändå trevligt att följa deras resa.
Liten tvåa med potential av Camilla Davidsson är en vardaglig berättelse som gör en både sorgsen och glad på samma gång.
Rekommenderas verkligen till alla som älskar lite djupare feelgood!
Denna läste jag ut på två kvällar, en riktigt mysig bok om kärlek som kanske finns där man minst anar det. Charmigt, mysigt och väldigt underhållande.
En mysig feelgod bok. Lättläst. En bok som man slukar på några dagar. En historia om kärlek. Att välja rätt.
En riktigt härlig feelgoodroman med romantiska beskrivning och fina miljöer i både Stockholm och Dalarna. Älskade att läsa om tiden kring jul uppe i Dalarna vilket fick mig att längta efter jul fast det är långt kvar till julen. Ett lättläst pärla som även tar upp en viktigt ämne som utmattningssyndrom i berättelse. Älskade detta gripande bok trots att det är första boken jag läser av författaren och nu hoppas jag på en fortsättning i Sofias liv. Självklart kommer läsa flera böcker av Camilla. .
Sofia är en bestämd tjej som vet exakt vad hon vill. Hon vill ha kontroll på livet så att inget oförutsett händer, hon vill leva upp till sin pappas förväntningar och hon vill ha ett jobb som betalar bra med pengar. För pengar är status och status är makt. Allt det där har hon också men gör det henne lycklig?

Hennes pojkvän är snygg, framgångsrik och hennes pappa gillar honom. Men är relationen så bra som de vill ge sken av? Sofia gör allt för att de ska verka som det lyckliga paret utåt mot deras vänner men inuti skaver det. På jobbet sliter hon dag som natt för att få sin chefs godkännande och gillande men det krävs alltid mer och arbetsbördan är orimlig. Men som ung kvinna i en mansdominerad bransch har man inte alltid så mycket att sätta emot. Det är bara att kavla upp ärmarna och visa framfötterna för att man ska bli accepterad och respekterad.
Jobbet är i alla fall högavlönat och med pengarna köper hon en lägenhet på en av de mer attraktiva adresserna i Stockholm. En lägenhet som visserligen har ett stort renoveringsbehov.

Arvid heter snickaren som ska renovera lägenheten men Sofia tycker mest att han är jobbig och hade inte räknat med att han skulle ta så mycket plats. Sofia som hade det tydligt och klart för sig hur lägenheten skulle renoveras och hade gjort noggranna skisser på hur det skulle se ut. Arvid lägger sig i det mesta och kommer med egna förslag på vad som skulle fungera bättre, något som inte alls uppskattas hos Sofia. Till slut är det inte bara Sofias val kring lägenheten som ifrågasätts utan även val kring pojkvän och arbete, något som får Sofia att se rött.

Den här boken av Camilla Davidsson väcker känslor av frustration hos läsaren. Man vill bara skaka om Sofia och få henne att förstå vad livet handlar om, vad som är viktigt och vad hon borde säga hej då till. Att hon inte ska bry sig så mycket om vad andra tycker och tänker om henne och hennes liv utan istället välja utifrån vad hon själv känner och tycker. Man känner också frustrationen hos Arvid som försöker med just detta utan att få någon respons på sina handlingar.

Boken är verkligen en ögonöppnare där man får chans att stanna upp och reflektera över sitt eget liv och sina prioriteringar. Jag hade dock önskat att få en lite mer bakgrundshistoria om Sofia och hennes relation till sina föräldrar som bara tas upp lite smått trots att det är relationer som påverkar Sofia i sina handlingar.