Sofia Stiernborg

Användarprofil

Amy Snow

Bok av Tracy Rees
Jag har läst den historiska romanen ”Amy Snow” av Tracy Rees. Jag gillade den så mycket mer än jag trodde jag skulle göra. Historiska romaner har nu kvalat in som en av mina favoritgenres. En sak jag verkligen gillar med den här boken är att det finns så många starka kvinnor i den som inte vill ha kvar de gamla konventionerna att en kvinnas roll är att sköta hus och hem. Den gamla damen Amy besöker är en frisk fläkt i dessa sammanhang.

Vackert språk, vacker miljö och så fina personporträtt. Värme, kärlek och stark vänskap ända in i döden. Många hemligheter och en spännande skattjakt som tar Amy över hela England för att få reda på alla svar.
Det är med lite sorg i hjärtat jag nu läst ut den åttonde och sista boken om familjen Bridgerton, ”Ett livsavgörande ögonblick” av Julia Quinn. Jag älskar den familjen, det är så härligt att läsa en bok där man gillar alla i familjen. Det händer inte så ofta. Det finns inte så många böcker som jag läser om, men den här serien kan jag faktiskt tänka mig att läsa om om några år. Nu när jag känner alla syskonen så skulle jag se på dem på ett annat sätt när jag läser de böckerna där de bara har biroller.

Den här boken känns lite annorlunda än de tidigare på grund av att den har ett spänningsmoment som verkligen tar fart i slutet av boken. Boken börjar med ett bröllop som avbryts av Gregory Bridgerton där han störtar in i kyrkan och deklarerar sin kärlek till bruden. Sedan bryts det tvärt och man får läsa om allt som ledde fram till denna händelse.

Det nya livet

Bok av Helena Dahlgren
Det första som fångade mitt intresse för boken ”Ellens val: Det nya livet” av Helena Dahlgren var det underbara omslaget. Boken är så fin! 😍 Och omslaget matchar innehållet perfekt. Det här är en sådan fin liten pärla. Jag har läst en hel del kriminalromaner på sistone så det var så skönt att lyssna på den här boken och få en liten paus från all spänning. Det var samma känsla som att krypa upp i soffan under en gosig filt och bara jag ta det lugnt. Om du behöver lite lugn i ditt liv så rekommenderar jag den här boken.

Lanthandeln

Bok av Karina Johansson
När jag började läsa ”Lanthandeln” av Karina Johansson så trodde jag att det skulle vara en feelgood, men det visade sig snabbt att så inte var fallet. Lanthandeln är en riktigt bra och spännande mysdeckare med större betoning på deckare än mys. Det är både mord, mordförsök och hustrumisshandel i boken, men myset och kärleken ligger där i bakgrunden och pyr.

Jag hoppas så mycket på en fortsättning av den här boken. Jag gillar Louise och Emanuel så mycket. Jag vill veta hur det kommer gå med deras framtidsplaner. Men nästa bok får gärna vara en ren feelgoodbok. ❤️

Klassföräldrarna

Bok av Sara H. Olsson
Klassföräldrarna av Sara H Olsson är så rolig att skrattade högt flera gånger. Eftersom jag jobbar på skola så har jag stor igenkänning från föräldramöten där alla föräldrar undviker ögonkontakt när man ska välja nya klassföräldrar. Men där tar igenkänningen slut. Att dryga ut kassan genom att baka och sälja haschbrownies är inget jag kommer göra. 😂 Jag gillar inte den rika hemmafrun Annette alls till en början men i slutet på boken har den känslan vänt. Den ensamstående 4-barnnmamman Malin är mer sympatisk genom hela boken. Vill du ha dig ett gott skratt kan jag rekommendera den här boken! 😄

Stormvakt

Bok av Kristina Ohlsson
Jag har inte läst Kristina Ohlssons tidigare böcker, men är de lika bra som ”Stormvakt” så kommer jag definitivt läsa dem. Stormvakt utspelar sig i Hovenäset och Kungshamn, det är så vacker miljö där! Jag älskar Bohuslän 😍

Stormvakt är den första boken i en ny serie som handlar om den nyblivne butiksägaren August Strindberg och polisen Maria Martinsson. Jag gillar bägge två och vill gärna lära känna dem mer, håller tummarna att nästa bok kommer snart. Jag har dock lite svårt att förstå hur Maria som är polis väljer att stanna hos sin man efter hur han behandlar henne. Tur att hon har bra kollegor och trivs på sitt jobb.

Den före detta finansmannen August Strindberg flyttar till Hovenäset en stormig natt för att börja ett helt nytt liv och öppna en second hand-butik. Samtidigt försvinner den omtyckta läraren Agnes spårlöst. Polisen Maria söker efter henne överallt med hjälp av kollegor, Agnes familj samt Missing people. August får känslan av att någon smyger runt i hans hus. Vad var det egentligen för fruktansvärt som hände i huset för länge sedan och har det någon koppling till Agnes försvinnande?

Kärlek börjar med mord

Bok av Maja Willander
”Kärlek börjar med mord” av Maja Willander var en riktig fullträff för mig som älskar mysdeckare. Man kan säga att boken är en blandning av Morden i Midsomer och Miss Marple.

Boken utspelar sig i den lilla idylliska byn Tjugesta. När ett äldre par är ute på svamppromenad hittar de en död man mitt i skogen. Allt pekar på att det är någon som bor i byn som är mördaren, alla verkar dölja något och blir mer eller mindre misstänkta för brottet.

Gillar du mysiga pusseldeckare kan jag varmt rekommendera denna bok.

Nyårsfesten

Bok av Lucy Foley
Nyårsfesten är en spännande pusseldeckare som utspelar sig i ödemarken i de skotska högländerna.

Nio vänner som känt varandra sedan universitetstiden firar alltid nyår tillsammans. Denna gången ska de fira in det nya året i en lyxig jaktstuga. Det visar sig snart att de inte är så goda vänner som de vill ge sken av. Det blåser upp till snöstorm och tidigt på nyårsdagens morgon hittas en av gästerna mördad.

Precis som i Lucy Foleys bok Bröllopsfesten så har boken två olika tidslinjer. Första kapitlet börjar med att Doug och Heather som arbetar på vildmarkshotellet hittar en person död. Man får följa berättelsen i nutid när de försöker hitta mördaren parallellt med att man får reda på vad det var som ledde fram till att någon blev mördad.

Jag gillar att läsa pusseldeckare eftersom man samtidigt som man läser får vara med och klura på vem mördaren är. Jag läser gärna fler böcker av Lucy Foley.

Hövdingen

Bok av Anders Salander
Anders Salanders debutroman Hövdingen är en spänningsroman med övernaturliga inslag. Först var jag lite tveksam till det övernaturliga men historien var så bra att jag köpte det. Det är en riktig bladvändare där det är full fart från början till slut.

Efter att ha blivit falskt anklagad för narkotikasmuggling försvinner 19-åriga Jessica spårlöst från flygplatsen i Peru.
Samtidigt känner hennes far Karl Magnus Ståhl på sig att det är något som är fel. När Jessica inte kommer hem som planerat och Magnus inte får någon hjälp av myndigheterna reser han till Peru för att leta efter sin dotter. Där träffar Magnus den mystiske professor Ward som lockar fram krafter ur honom han inte visste han hade.

Att boken är berättad ur flera olika perspektiv gör den extra bra. Vi får både följa Magnus jakt, hur Jessica har det i sin fångenskap, två av kidnapparna och flygplatsens säkerhetschef.

Hövdingen är den första delen i spänningsserien om Karl Magnus Ståhl och jag vill gärna läsa resten av serien med, för den här boken gav mersmak.

Julen enligt Julia

Bok av Kristin Emilsson
Jag älskade verkligen ”Julen enligt Julia” av Kristin Emilsson. Det är en charmig berättelse i vacker gotländsk vintermiljö. Det här är en bok om att hitta sig själv och att hitta kärleken när man minst anar det.

Jag gillar att boken är skriven ur flera olika perspektiv, bl.a. Julias, Petters och Petters exfrus. Det gör att man får flera olika upplevelser av samma situation och man förstår bättre varför personerna i boken gör som de gör. Jag gillar även att uppläsaren pratar gotländska emellanåt, det ger berättelsen extra charm och gör att den sticker ut lite från andra julböcker. Det här är en bok jag kommer minnas länge och jag som aldrig varit på Gotland är så sugen på att resa dit nu. Men jag vill nog besöka ön sommartid. Snöstormarna och elavbrotten avskräckte lite.
❄️❄️❄️❄️❄️
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.