Madeleine Strandberg

Användarprofil

En man som heter Ove

Bok av Fredrik Backman
Alla bostadsområden har en Ove. En sådan person som vet vad som är rätt och riktigt och som inte förstår hur man inte kan följa regler. Fredrik Backman skildrar Ove på ett fantastiskt vis och lyckas även få till den mörka sidan i Oves liv. Ove tvingas även möta sina fördomar i och med att en ny familj flyttar in och blir granne med honom.

En man som heter Ove är en underbar bok om dåtid som möter nutid och som på ett vackert vis skildrar en ofattbar vänskap. Läs den!
34-åriga Johan lever tillsammans med sin hund Winston i sina föräldrars lägenhet, då de bor utomlands. Han arbetar som matbud och älskar aik. En dag börjar hans telefon ringa och personer fråga om de kommit till terapeuten Frank. Ganska snabbt inser Johan att han kan tjäna en hel del pengar på att inreda bostaden som terpairum och själv agera terapeut. Kort därefter är Johan igång med sin verksamhet och trasslar in sig ordentligt.

Den här boken är helt fantastiskt, fick mig att skratta förra gånger och är skriven med ett underbart språk. Läs den!

Britt-Marie var här

Bok av Fredrik Backman
Britt-Marie var här är skriven av Fredrik Backman, ni vet han som skrev En man som heter Ove.
Britt-Marie är kvinnan som det alltid varit ordning och reda med. En dag får hon nog och tar ett jobb på okänd ort. Arbetet är som fritidsledare och hon får sannerligen utmana sig själv. Inte nog med att hon får lära sig en helt nu sport, fotboll, hon får även brottas med sina egna tankar.

Det här är en bok som lämnar mig med många tankar, både kring ensamhet, utanförskap och samvaro. Det är en bok som borde ha en given plats för politiker som har beslutanderätt när det gäller in kultur och fritid.

Selektiva Selma

Bok av Josefine Sandblom
En underbar bok som dessutom belyser ett viktigt ämne.
Selma är tanten som är selektiv vad gäller mat. Efter många sjukhusvistelser är det äntligen en sjuksköterska som förstår sig på Selma, och som dessutom kan lotsa Selma rätt och få henne att lära sig om ”sin” diagnos.

Detta är en bok skriven med den största portionen humor jag mött, jag skrattade så tårarna rann flera gånger och fick dessutom ökad kunskap kring selektiv ätstörning.
Fiskpinnar : familjens räddarens nöden! Dessutom ett enkelt sätt att få i barnen vardagsfisken!
För tillfället servar vi fiskpinnarna som fish taco, med vitkålssallad, mango, guacamole och tacobröd. Supergott och enkelt!

Goda rån är dyra

Bok av Catharina Ingelman-Sundberg
Del fyra i serien om pensionärsligan. De fem pensionärerna utför diverse snillrika aktiviteter för att hjälpa till i samhället. I den här fjärde delen flyttar de till en liten by, Hemmavid, och inser snabbt att deras idéer kan hjälpa till att få den lilla orten att leva igen. Boken bjuder på en mängd skratt, men också allvar. Personligen tycker jag inte riktigt att den här berättelsen riktigt når upp i nivån av de tidigare tre, men klart läsvärd är den dock!

Skäringer & Mannheimer

Podcast med Mia Skäringer och Anna Mannheimer
En helt underbar podd som blandar humor, skratt, allvar och uppriktighet på ett fullkomligt brutalt vis. Anna och Mia kände inte varandra från början utan har fått lära känna varandra under de närmare två år som de haft podden. En vänskap har utvecklat sig vilket, tycker jag, bidrar till djupare samtal som berör.

Äntligen vardag!

Bok av Petter Stordalen
Petter beskriver sina 10 budord, eller levnadsregler som han kallar dom. 10 saker att tänka extra kring och ta till sig för att lära sig att älska sin vardag, och kanske till och med fatta lite klokare beslut.

Vinter vid Sommen

Bok av Camilla Dahlson
En underbar uppföljare till Sommar vid Sommen. I den här boken får vi följa Lisen som plötsligt får chansen att flytta från Göteborg till Sommen, men det visar sig vara lite mer motstånd än hon tänkt i att bedriva verksamhet på platsen. Otroligt läsvärd med underbara miljöbeskrivningar.

Ljudboksprenumeration som present

Perfekt presenttips i dessa tider. Att försvinna in i en annan värld under en promenad, eller varför inte när man städar förgyller livet, enligt mig. Dessutom ökar man ordförrådet och stimulerar fantasin.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.