Recensioner av Brijdeep Kaur

Ljusklotets mysterium av Tobias Söderlund 

Betyg 4
Ljusklotets mysterium är den andra, fristående delen i serien Spökkameran.
Boken är riktad till läsålder 9-12 år och jag tyckte väldigt mycket om boken fast jag tillhör inte alls läsåldern (jag är 34 år). I första boken koncentrerar Vanessa sig mest på att hitta något läskigt för sin youtube kanal. Men andra boken tar detta snäppet upp och boken handlar mer om att några blir kidnappad och nu står flera liv på spel. Jag kan inte låta bli och beundra Vanessas mod där hon tar sig igenom alla faror i Lummelundagrottan för att rädda livet på de hon älskar. .
—————
En nervkittlande och spänningsfylld bok med korta kapitlen vilket gör att man vill läsa ”bara en kapitel till”. Varning för sträckläsning precis som första boken. En lättläst bladvändare som jag rekommenderar varmt för barn samt vuxna.

Kattstryparen av Stefan Di-Omnia 

Betyg 4
Boken är extra spännande att läsa då är historia baserad på verkligheten. Det märks tydligt att Stefan (författaren) har lagt mycket tid på research inför skrivandet. Boken håller högt tempo hela vägen med beskrivning av huvudkaraktär och alla runtomkring henne som råkar ut för hennes ondska och brutaliteten. .
Gripande, rå och brutalt med grova detaljer som gör boken till en bladvändare. .

Vuxna människor av Marie Aubert

Betyg 4
En kortroman på 111 sidor som innehåller familjedrama, olika roller som vuxna i en familjekonstellationen, syskonrivaliteten, barnlängtan och ofrivilligt ensamhet. Boken tar upp starka frågan om är man mindre värd i samhället som ensam och barnlös? Är det fel att vara frivilligt (eller ofrivilligt) singel och barnfri och hur andra (vänner, familjen mm) i samhället beter sig som en (o)vuxen mot dem. Väldigt bra bok med igenkänningsfaktor för många och träffar mitt i prick med så få sidor. .

Brevvännerna av Eli Åhman Owetz 

Betyg 5
Brevvännerna är en mysig och varm bok med väldigt fina miljöbeskrivningar. Boken handlar om två människor som lever i ensamheten och hittar varandra genom brevväxling. Jag håller med Malin och Erik att det är en fysiskt, nästan magisk känsla att hålla ett riktigt brev i handen. Älskade även hur otroligt fint har ljus och doft blivit beskriven i boken. ❤️❤️
Obs: varning för sträckläsning! En lättläst, kärleksfull feelgood roman som går absolut inte lägga ifrån för att man måste bara veta vad som händer!! Så spännande!!! En underbar bok som jag rekommenderar varmt.

Ett enda andetag av Gabriella Ullberg Westin 

Betyg 5
Ett enda andetag är sjätte fristående delen i den hyllade serien Morden i Hudiksvall. Detta är en bok som är högaktuell just nu: en okänd virus som sprids via luften, och sprids snabbt som är livsfarligt, detta hotar till en snabbt utveckling av en pandemi. Påminner detta om Corona viruset som hela världen kriser igenom idag? .
Detta är första boken jag läser av författaren och när jag började läsa kunde jag bara inte sluta. En fängslande och sensationell bladvändare som jag verkligen tycker om. Boken har en hög tempot och spänningen stiger vid varje sida. .
—————
Jag vill bara säga: läser du bara en bok i dessa tider då ska du läsa Ett enda andetag! Rekommenderar varmt.

24 goda gärningar av Jenny Fagerlund 

Betyg 5
24 goda gärningar är en varm, allvarlig och romantisk berättelse om hur ensam julen ibland kan kännas och hur svårt det kan vara att gå vidare.
Detta är tredje bok jag har läst av författaren efter Ett litet steg på vägen och Med hälsning från Båstad och älskade detta pärla mest av alla! .
—————
En mysig och underbar feelgood julbok som innehåller kärlek, sorg och smärta, vänskap och relationer som betyder något. Älskade huvudkaraktären Emma väldigt mycket.
En charmig bok helt enkelt som tog slut för fort!

Liten tvåa med potential av Camilla Davidsson 

Betyg 4
En riktigt härlig feelgoodroman med romantiska beskrivning och fina miljöer i både Stockholm och Dalarna. Älskade att läsa om tiden kring jul uppe i Dalarna vilket fick mig att längta efter jul fast det är långt kvar till julen. Ett lättläst pärla som även tar upp en viktigt ämne som utmattningssyndrom i berättelse. Älskade detta gripande bok trots att det är första boken jag läser av författaren och nu hoppas jag på en fortsättning i Sofias liv. Självklart kommer läsa flera böcker av Camilla. .