Brijdeep Kaur

Jag tycker att det är en av bästa presenter man kan ge. En mugg med bilder! Jag beställde en mugg till min man och till mina föräldrar och alla blev jätteglada. Det är perfekt tycker jag! 5/5

Älskade jävla jul

Bok av Birgitta Bergin
Ett starkt, roligt och händelserik feelgood fullt med jultraditioner, massor med snö och en jul som blir långt ifrån perfekt!
Att ge bort en bok du älskade är det nog bästa jag vet. Jag skulle gilla en bok som present och ger självklart mina favoriter som julklappar varje år.

I ljuset dansar skuggor

Bok av Charlotte Bergenwitt
En riktigt spännande och välskriven bok som blir svår att släppa ifrån sig när man väl börjar läsa. Handlingen var lätt att komma in och även fast det är många olika gestalt redan från början blir det inte rörigt. Det skapar däremot djupet i historien och fångar läsaren. Spännande huvudkaraktärer Elina och Chandi att följa och lära känna; annorlunda och fängslande handlingar med detaljrika gestaltning samt miljöbeskrivningar.

Marta sover

Bok av Romy Hausmann
Jag hade väldigt höga förväntningar på boken då hennes första bok Älskade barn var underbart och fick betyg 5/5 ⭐️ men Marta sover når tyvärr inte alls upp till samma nivå. Boken är trög i början med många olika handlingar med olika tidsplaner och karaktärer som gör att det upplevs som rörigt, särskilt i första halvan.
Sedan blir det bättre och tempot ökar, boken varvar mellan dåtid och nutid och då förstår jag vad som händer, bitvis spännande och obehaglig; mer än så upplevde jag inte.
En helt okej, läsvärd psykologisk thriller.
Rolig, charmig och underhållande film baserad på boken med samma namn. Har sett filmen flera gånger och rekommenderar varmt.

Villa Havsbris

Bok av Caroline Säfstrand
... alla möten för med sig en gåva som kan förändra ditt liv.”
Wow! Vilken härlig och underbar bok!! ❤️❤️
En ljuvligt historia; en blandning av feelgood och allvar som beskrivs på en lättsam och unik sätt. Jag fastnade för boken redan från första sidorna och ville bara fortsätta läsa. Detta är inte bara en feelgood utan en salig blandning av sorg, saknad, hemligheter, förlust, relationer, vänskap, förlåtelse och kärlek samt om finna sig själv.
En lättläst och välskriven bok med charmig miljöbeskrivningar som jag förälskar mig i; boken byggs på fina möten mellan människor och hur de olika karaktärer förändras och även påverkar varandra. Detta bok vill ni inte missa!!
Ett stort plus för en otroligt fint omslag!! Jag vill också bo på Villa Havsbris 😃😃

Livmodermakt

Bok av Erika Rockborn
Livmodermakt är det första boken i Modertriologin som är skriven ur en manlig perspektiv om barnlängtan. Det sägs ju generellt inte så mycket om barnlängtan och att bli föräldrar från en mans perspektiv och det var uppfriskande att läsa den. Jag gillade även Sebastians stora moderna familj och att följa Martin och Madeleine.
.
En händelserik, lättläst och annorlunda bok som jag gillade skarpt och rekommenderar varmt. Ser verkligen fram emot att läsa nästa två delar.

Lättklätt i Tryckkammaren

Bok av Karin Brunk-Holmqvist
Karin Brunk Holmqvist är ett nytt bekantskap för mig och hennes böcker har jag hört så mycket gott om. Lättklätt i tryckkammaren är en lättläst och intressant feelgood med fina miljöbeskrivningar om livet på landet. En helt okej underhållande bok för lättsam läsning.
Där kräftorna sjunger är en bok som jag hade mycket höga förväntningar pga att den fick så fina recensioner, blev utvald till årets bok och så har många rekommenderat den. En otroligt hyllad bok som landar tyvärr inte på samma sätt hos mig som de flesta och jag ber inte om ursäkt för att jag inte ”fullkomligt älskade” boken.
En helt okej bok om träskflickan Kya som blev lämnad av familjen vid sjuårsåldern och levar ensam i träskmarkerna och är tvungen att klara sig själv. Jag fascineras självklart över det underbara miljöbeskrivningar av djur och natur samt småkryp och insekter; snäckor, fiskmåsar, grodor och det poetiska språket som låter läsaren uppleva naturen på ett nytt sätt.
Men jag tyckte att mordhistoria var lite onödigt, boken var svårt att komma in och slutet var inte heller trovärdigt.
Alltså var det en känslomässig och fascinerande historia som berör men tyvärr inget som kommer att stanna kvar hos mig.