Med hälsning från Båstad

Bok av Jenny Fagerlund
När Linda får ett jobberbjudande i London kan hon inte tacka nej, det här är precis det hon väntat på och dessutom något som hennes mamma kan bli stolt och imponerad över. Men Linda kommer aldrig till London, istället hamnar hon i Båstad hos en släkting som hon inte känner.
När planerna om nytt jobb helt plötsligt ändras står Linda skamset kvar. Hur ska hon förklara detta för vännerna. Hon flyr staden till sin moster i Båstad som hon inte sett på länge. Väl där börjar familjehemligheter att komma fram o hon träffar gamla bekanta. En mysig bok om att hitta nya vägar i livet. Å självklart i en feelgood, kärlek.
Linda har berättat för alla i sin omgivning om sitt nya coola jobb i London, när det plötsligt dras tillbaka. Men istället för att berätta det så tar skammen över och drar igång en härva av lögner.

Sensmoralen är fin - ärligheten varar längst och stå för den du är. Dock finner jag huvudkaraktären ganska osympatisk vilket gör att boken även blir lite störig. Alla hennes motgångar är ett resultat av hennes val. Men det finns mysiga bikaraktärer, speciellt hennes moster. Även miljön verkar trevlig och man blir sugen på att besöka Båstad!

2,5/5
Oj oj vilken härlig bok man riktigt känner sommaren när man läser den och familjehemligheter ligger på lur och hur ska hon komma ifrån att hon ljugit till så många om jobbet i England
En sommarbok, med huvudpersonen som heter Linda. Hon blir erbjuden en tjänst i London. Men det blir inte alls som hoppats då. Istället hamnar hon i Båstad. En bok om kärlek, lögner och att våga tro på sig själv.
Sommarläsning när den är som bäst -familjehemligheter, romans, kriser och moraliska dilemman, allt placerat i en härlig miljö och med ett lyckligt slut.
Feelgood med en historia om vad som är viktigt och vad som kan bli besatthet och att man inte kan leva föräldrarnas liv. Man måste välja det som är rätt för en själv även om man är ung och osäker. Hur personer i idrotten (föräldrarna, släktingar) kan förstöra den ursprungliga glädjen i utövandet.
Trevlig sommarläsning
Linda lever sitt liv som reporter i Stockholm, tillsammans med Frank Ytan, vännerna och vad andra ska tycka är viktig. Nu har hon tackat ja till ett jobb i London. Allt händer så fort. Avtackning på jobbet, fest hemma med vännerna och hos föräldrarna som är så stolta över henne. Någon dag innan hon ska åka kommer beskedet att jobbet inte längre finns. Istället för att ytans ska fallera bestämmer Linda och Frank att det är bättre att hon åker iväg och låtsas att hon faktiskt åkt till London. Och sommarens största lögn inleds.

Linda hamnar i Båstad hos en bortglömd moster Bodil. Det är som att komma hem. Hur kan det vara så? Mamma Eva, likväl som Bodil, vägrar att prata om varann. Tennisveckan i Båstad ger nya vänner, skrivuppdrag, bekantskaper från Stockholm dyker upp och skvallerpressen gör sig påmind. Det blir ett par tuffa veckor för Linda.
Familjedrama på hög nivå, kontrasten mellan fasader och ärlighet mot sig själv. Och föräldrar som pushar sina barn till orimligheter i sportens förtecken.

Bra story!
Den här boken är riktigt mysig att läsa och passar perfekt nu såhär mitt i sommaren. Jag gillar verkligen Lindas karaktär, men även Hannas och för att inte tala om Johan. Han är en snygg fotograf som ställer upp för både Linda och Hanna. Hanna är ett aspirerande tennisproffs som Linda lär känna i början av sin vistelse i Båstad och Johan är Hannas kusin. Jag gillar resan och hur karaktärerna utvecklas under berättelsens gång och miljöbeskrivningarna i boken. Jenny Fagerlund har blivit en ny favoritförfattare för mig nu och jag vill läsa mer av henne. Efter att ha läst ut boken så längtar jag dessutom tillbaka till Båstad! Det här är en bok som jag definitivt kan rekommendera som en perfekt sommarläsning.
Jenny Fagerlund kan konsten med att skriva böcker som man inte vill lägga ifrån sig. Man vill bara läsa mer och vill inte att berättelsen ska ta slut. Språket är lätt och okonstlat, vilket gör att man som läsare får in ett bra flow i läsningen.
I boken blandas humor, feelgood och allvarligare ämnen. En härlig mix som får boken att kännas verklighetstrogen och inte bara vara rosaskimrande.

Med hälsning från Båstad handlar om karriärkvinnan Linda som gör allt för att imponera på sin mor. När hon får ett jobberbjudande i London kan inte säga nej, det är ju det här som hon har väntat på. Men i sista sekund blir det ändrade planer och Linda hamnar istället hos en släkting i Båstad.

Boken tar upp hur det är att hela tiden vilja vara sin mamma till lags, vilja få bekräftelse även i vuxen ålder och hur man hanterar sina motgångar. En bok att rekommendera!