Manglade dukar och vikta servetter (Huskvarna-sviten, #2)

Ewa Klingberg

Felicia och Nanny är två kvinnor som lever i helt skilda tidsepoker. Felicia lever i nutid och Nanny lever i mitten på 1800-talet. Trots detta har kvinnorna mer gemensamt än man kan tro och deras vägar korsas på ett oanat sätt. Det gör också Felicias och Jonathans vägar och känslor väcks till liv.

5 utgåvor
Välj utgåva
Manglade dukar och vikta servetterSvenska - Pocket
ISBN: 9789175456959
Manglade dukar och vikta servetterSvenska - Pocket
ISBN: 9789175457260
Manglade dukar och vikta servetterSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789175455747
Manglade dukar och vikta servetterSvenska - Inbunden
ISBN: 9789175454719
Manglade dukar och vikta servetterSvenska - E-bok
ISBN: 9789175454726
En trevlig lättläst bok som utspelar sig i min hembygd där personerna känns som bekanta, fast de inte är det. En mysbok att läsa i höstrusk i sällskap av en kopp thé 😃
Jag brukar undvika att läsa böcker som berättar två parallella berättelser, jag brukar tycka att det blir rörigt och svårt att hänga med. Men Ewa lyckas göra detta på ett bra sättni boken Manglade dukar och vikta servetter.

Bokens huvudkaraktärer är dels Felicia som lever i nutid och dels Nanny vars historia utspelar sig i mitten på 1800-talet. Hela boken känns lite gammaldags då mycket handlar om antikviteter och historia, något som absolut inte är någon nackdel utan snarare ger ett djup i boken. De två kvinnornas historia vävs samman vilket gör att det bildas en röd tråd genom bokens berättelse.
Slutet är dock inget som man kan förutspå och klura ut, vilket också det höjer betyget för boken, att den är lite oförutsägbar.

Författaren skriver de olika berättelserna på ett bra sätt trots att de utspelar sig i två olika tidsepoker. Boken handlar om kärlek och vänskap och Ewa har lyckats förmedla känslor på ett bra och målande sätt. Även miljöbeskrivningarna är utförliga och gör att man kan leva sig in i boken på ett helt annat sätt. Jag skulle absolut rekommendera denna bok!
Jag lyssnade på denna underbara bok och även fast den utspelar sig två olika tider så tycker jag att det var lätt att hänga med.
Det är en fin berättelse om vänskap, kärlek, svartsjuka, renovering.
Jag tycker det var roligt och intressant att följa de härliga karaktärerna i boken och det var en bra uppläsare.
Ser fram emot att kyssna eller läsa de andra böckerna i Husqvarna-serien.
Betyg 4
Plötsligt blev Felicia med hus, hus med hyresgäster och allt, hur gick detta till? Lägenheten hon själv ska bo i renoverar hon. Hon stöter på en antikhandlare som hjälper henne att inreda lägenhet med olycka antika möbler, men möblerna bär på ett mysterium! Boken kommer att utspelas i två olika tidsepoker.
Ensamheten Felicia tidigare känt ger nu utlopp för nya bekantskaper och hon får pirrande känslor i magen, men är hon redo att älska igen?
En underbar feelgood där nutid och dåtid möts på ett spännande sätt.Underbara miljöer och spännande karaktärer får man följa här.
En härlig feelgood där bekymmer i nutid vävs ihop med historisk dåtid i en helt underbar kärlekshistoria. Jag läste ut den på två dagar och vill bara läsa mer av Ewa Klingbergs Huskvarnaserie.