Emma Engström

Användarprofil

En perfekt storm

Bok av Dan Buthler och Leffe Grimwalker
Alex Storm har allt han kan tänka sig, eget företag, villa och en sambo med deras trillingar väntandes i magen. Men när företaget saknar pengar tar Alex det dumdristiga beslutet att spela poker igen. Något som går över styr och en början på inblandning med både den estniska och kinesiska maffian tar fart. Jag tyckte boken rullade på bra, trots en ganska macho handling gick den inte överstyr och jag gillade den starkt. Självklart kommer jag följa Alex Storm vidare i följande böcker!

Skuggjägaren

Bok av Camilla Grebe
En riktigt bra och välskriven bok, inte bara om olösta mord utan även om kvinnors kamp i den manliga världen.
Vi får följa med från början 1944 då ett första mord på en kvinna sker i Stockholm. Kvinnan är fastspikad i golvet, mördaren hittas inte men 30 år senare sker det igen. Ett nytt mord på en kvinna där tillvägagångssättet är detsamma, kan det vara samma mördare?

Man får i boken följa 3 kvinnor, arbetande inom polisen under olika årtionden. Deras arbete med dessa mord och hur deras kamp inom yrke och hem ser ut.

Grebe skriver som vanligt så att man inte kan lägga boken ifrån sig. Läs!
547 sidor senare och jag är positivt överraskad av hur lättläst denna långa bok var. En riktigt spännande bok där man får följa Naomis liv från den dagen då hon, 12 år gammal, avslöjar sin pappa som en fruktansvärd seriemördare och räddar hans senaste offer. Vad gör ett sådant avslöjande med familjen, utomstående och ens eget psyke och liv. Vem går att lita på? Jag blev också väldigt förtjust i sättet som författaren även fått in kärlek och feelgood i en annars så spännande historia. Husköp, renovering, vänskap, kärlek och herrelösa hundar. Ja denna bok hade det mesta. Läs den!

Råttfångerskan

Bok av Inger Frimansson
Jag gillar Inger Frimansson men denna bok var inte i min smak. Den var spännande och lite läskig till viss del, särskilt om man inte gillar råttor. Men jag tyckte inte det hände så mycket under bokens gång och jag hade nog lätt kunnat hoppa över ganska många kapitel utan att tappa bort mig.
Jag brukar ha ganska svårt för böcker som fått för mycket av positiv och överdriven publicitet, man får ju automatiskt skyhöga förväntningar. Och jag måste nog säga att även med denna bok blev jag besviken. Det är en bra bok, det är inte det. Den är fin i sitt sätt att beskriva träsk med dess djur och natur, växter och vatten, men också en sorglig historia om huvudkaraktären Kya, som även kallas träskflickan, och hennes hemska livsöden. Där finns kärlek, där finns mord men den var lite för förutsägbar för att toppa mina förväntningar.
Men som sagt, det är en bra bok, dra bara ner era förväntningarna så blir ni inte besvikna.

Dan före dan

Bok av Felicia Welander
Sigrid ser fram emot en jul med familjen som traditionsenligt firas i deras stuga i Hälsingland. Men alla i familjen har helt andra planer och inte ens hennes bästa vän har tid att ses. Plötsligt känner Sigrid sig som ensammast i världen och bestämmer sig för att försöka hitta den perfekta mannen att fira jul med i stugan på bara några veckor. Det går inte riktigt som planerat och till och med stugan håller hon på att bränna ner. Finns det något hopp för ensamma Sigrid?

En fin bok om just ensamhet som är väldigt aktuellt i dessa coronatider.
Kärlek, jul, vänskap och saknad.
En mysig feelgood bok!

Ljudboksprenumeration som present

Perfekt present till alla; kvinna, man, gammal eller ung. Att lyssna på en bok kan man göra nästan var och när som helst.

Två hjärtans karameller

Bok av Sofia Fritzson
När Ellinors pappa går bort blir det hennes och hennes systrars uppgift att försöka ta tag i det företag som deras pappa i tystnad varit delägare i. Företaget, Karlssons konfektyr, ligger i orten Kullaby och drivs av den snälla, envisa Micke som njuter av tystnaden och lugnet som han har mitt ute i skogen där han bor. Ellinor åker motvilligt till Karlssons konfektyr för att prata affärsstrategi med Micke men istället för att komma överens om hur företaget ska skötas uppstår en attraktion mellan dom som är svår att hantera.

Sofia Fritzson beskriver platser, känslor och personer på ett sätt som gör att jag drunknar i boken och bara vill ha mer.

Älskar du jul och feelgood, då bara måste du läsa denna bok!

En vinter i Paris

Bok av Jenny Oliver
Denna bok var en riktigt liten skatt, den passade mig som handen i handsken med handling om professionell bakning, där huvudkaraktären Rachel i hemlighet blir anmäld till en stor baktävling i Paris. Romantisk feelgood som utspelar sig mestadels i Paris men också på den engelska landsbygden. Den innehåller brustna hjärtan, förälskelser, dödsfall, äkta kärlek, meningen med livet och om att aldrig ge upp.
En psykologiskt thriller som fångade mitt intresse från första stund, korta kapitel som gör att man bara vill läsa lite till och lite till och lite till. Tre människor på flykt från jobbiga minnen, alla ensamma på de norrländska fjällen, men vad är det egentligen som hänt i deras förflutna och hur farligt kan deras möte bli. Detta är första delen i en trilogi och nu längtar jag efter del 2 som kommer 2021.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.