Emma Engström

Användarprofil
547 sidor senare och jag är positivt överraskad av hur lättläst denna långa bok var. En riktigt spännande bok där man får följa Naomis liv från den dagen då hon, 12 år gammal, avslöjar sin pappa som en fruktansvärd seriemördare och räddar hans senaste offer. Vad gör ett sådant avslöjande med familjen, utomstående och ens eget psyke och liv. Vem går att lita på? Jag blev också väldigt förtjust i sättet som författaren även fått in kärlek och feelgood i en annars så spännande historia. Husköp, renovering, vänskap, kärlek och herrelösa hundar. Ja denna bok hade det mesta. Läs den!

Råttfångerskan

Bok av Inger Frimansson
Jag gillar Inger Frimansson men denna bok var inte i min smak. Den var spännande och lite läskig till viss del, särskilt om man inte gillar råttor. Men jag tyckte inte det hände så mycket under bokens gång och jag hade nog lätt kunnat hoppa över ganska många kapitel utan att tappa bort mig.
Jag brukar ha ganska svårt för böcker som fått för mycket av positiv och överdriven publicitet, man får ju automatiskt skyhöga förväntningar. Och jag måste nog säga att även med denna bok blev jag besviken. Det är en bra bok, det är inte det. Den är fin i sitt sätt att beskriva träsk med dess djur och natur, växter och vatten, men också en sorglig historia om huvudkaraktären Kya, som även kallas träskflickan, och hennes hemska livsöden. Där finns kärlek, där finns mord men den var lite för förutsägbar för att toppa mina förväntningar.
Men som sagt, det är en bra bok, dra bara ner era förväntningarna så blir ni inte besvikna.

Dan före dan

Bok av Felicia Welander
Sigrid ser fram emot en jul med familjen som traditionsenligt firas i deras stuga i Hälsingland. Men alla i familjen har helt andra planer och inte ens hennes bästa vän har tid att ses. Plötsligt känner Sigrid sig som ensammast i världen och bestämmer sig för att försöka hitta den perfekta mannen att fira jul med i stugan på bara några veckor. Det går inte riktigt som planerat och till och med stugan håller hon på att bränna ner. Finns det något hopp för ensamma Sigrid?

En fin bok om just ensamhet som är väldigt aktuellt i dessa coronatider.
Kärlek, jul, vänskap och saknad.
En mysig feelgood bok!
Perfekt present till alla; kvinna, man, gammal eller ung. Att lyssna på en bok kan man göra nästan var och när som helst.

Två hjärtans karameller

Bok av Sofia Fritzson
När Ellinors pappa går bort blir det hennes och hennes systrars uppgift att försöka ta tag i det företag som deras pappa i tystnad varit delägare i. Företaget, Karlssons konfektyr, ligger i orten Kullaby och drivs av den snälla, envisa Micke som njuter av tystnaden och lugnet som han har mitt ute i skogen där han bor. Ellinor åker motvilligt till Karlssons konfektyr för att prata affärsstrategi med Micke men istället för att komma överens om hur företaget ska skötas uppstår en attraktion mellan dom som är svår att hantera.

Sofia Fritzson beskriver platser, känslor och personer på ett sätt som gör att jag drunknar i boken och bara vill ha mer.

Älskar du jul och feelgood, då bara måste du läsa denna bok!

En vinter i Paris

Bok av Jenny Oliver
Denna bok var en riktigt liten skatt, den passade mig som handen i handsken med handling om professionell bakning, där huvudkaraktären Rachel i hemlighet blir anmäld till en stor baktävling i Paris. Romantisk feelgood som utspelar sig mestadels i Paris men också på den engelska landsbygden. Den innehåller brustna hjärtan, förälskelser, dödsfall, äkta kärlek, meningen med livet och om att aldrig ge upp.
En psykologiskt thriller som fångade mitt intresse från första stund, korta kapitel som gör att man bara vill läsa lite till och lite till och lite till. Tre människor på flykt från jobbiga minnen, alla ensamma på de norrländska fjällen, men vad är det egentligen som hänt i deras förflutna och hur farligt kan deras möte bli. Detta är första delen i en trilogi och nu längtar jag efter del 2 som kommer 2021.

Ett litet steg på vägen

Bok av Jenny Fagerlund
En helt underbar bok som tar upp så många viktiga saker. Stella är en ensamstående mamma som ställs inför svåra beslut både när det gäller sin son Felix, som har stora problem i skolan, och på jobbet där en stor omorganisation med uppsägningar hotar. När hon får chansen att åka iväg en vecka tillsammans med sonen och utvärdera ett hotell i de svenska fjällen gör hon det med förhoppning om att det mesta ska lösa sig. Men sonens problem verkar vara värre än vad som visat sig och vad är det egentligen hotellets ägare undanhåller. En härlig feelgood om utanförskap, att få vara sig själv och att hitta hem.

Blå, blå höstvågor

Bok av Christoffer Holst
Cilla är tillbaka, med både spännande mordmysterier och kärleksbekymmer! En riktig mysig och nervkittlande feelgood som gick alldeles för snabbt att läsa. Nog för att jag tyckte att första boken var ett strå vassare, så var även denna bok mycket välskriven av Christoffer Holst. Mer Cilla åt världen!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.