Huskvarna-sviten, #1

Lånat silver och krossat glas

Bok av Ewa Klingberg
Istället för att bli förkrossad blir Jeanette lättad när hennes man omkommer i en olycka. Det enda Jeanette tänker på är att hon nu inte behöver genomgå den skilsmässa som de hade planerat. Det blir dock inte riktigt som hon hade tänkt sig när hennes svärmor står på tröskeln och vill flytta in.
Den här var ännu bättre, läste ut den på 1,5 dag. Miljöerna var bra beskrivna även denna gång. Kapitlen lagom långa.
Ewa Klingberg fortsätter att skriva böcker med parallella berättelser och Lånat silver och krossat glas är den andra boken i serien där man får följa två kvinnor i olika tidsepoker. Man får följa Jeanette som lever i nutid och även Matilda som lever på slutet i 1800-talet.

Jeanette håller på att förbereda en skilsmässa från sin man när han plötsligt omkommer i en tragisk olycka. Men Jeanette hade redan börjat sörja förlusten i och med skilsmässan och istället för att bli förkrossad över olyckan blir hon snarare lättad. Nu behöver hon inte längre stressa med att hitta ett nytt boende och hon behöver inte visa hänsyn till hennes man över olika saker som ska delas upp. Kort efter begravningen tar hennes liv dock en ny vändning när hennes svärmor plötsligt begär att få flytta in i huset.

Ewa har skrivit en riktig feelgood-roman som man inte vill lägga ifrån sig. Det är dessutom spännande att läsa om kvinnor från olika tidsepoker, vad som skiljer deras liv åt och hur Matilda försökte leva ett självständigt liv under en tid där det absolut inte kunde tas för givet.