Svärmödrar utan gränser

Bok av Anna Jansson
I sagorna är det styvmödrarna som är onda. Men i verkliga livet är det svärmödrar man bör akta sig för, tänker Angelika Lagermark i sina mörkare stunder. För ett halvår sedan fångade hon en brudbukett och tankarna på ett bröllop tog fart, men Angelika är tveksam. Är Magnus rätt man att leva med? Hans mamma Judith är det definitivt inte. Livet är inte enkelt. Angelika fick aldrig barnen hon längtade efter. Men när lille Folke dyker upp får hon chansen att bli en viktig vuxen i hans liv. Folke drabbas av njursvikt och behöver en ny njure. Hur hittar man en lämplig donator? Och vad svarar man ett barn som ställer viktiga frågor om döden? Angelika och hennes systrar driver varsin frisersalong på Gotland, men under ytan pågår en annan verksamhet: Att hjälpa människor hitta kärleken. Vem just du hamnar bredvid på Salong d Amour är inte en slump, det är ett arrangerat möte. Det är aldrig för sent att hitta kärleken i livet. Välkommen in.
Svärmödrar utan gränser av Anna Jansson. En fristående fortsättning på Ödesgudinnan på Salong d’Amour.
Angelika driver sin frisersalong d’Amour på Gotland, hennes två yngre systrar driver också varsin salong på ön. De använder salongerna för att kamouflera deras verkliga syfte i livet - att vara ödesgudinnor och ge kärleken en knuff i rätt riktning, eller ännu vanligare här - en välplanerad bokning i stolen bredvid dig 🥰
Angelika själv mötte kärleken i förra boken och nu flyttar blivande svärmor in med buller och bång, efterfest och åsikter. Inte alltid lätt att hantera en person i sitt hem och när denne tar stor plats i huset och mentalt kan energierna krocka.
I allt tumult drabbas finaste vännen Folke av ett livshotande tillstånd, pojkvännen Magnus tillbringar mer tid med andra kvinnor så som sitt ex och systrarna är upptagna med sina födda och ofödda barn. Angelika famlar efter botten i Östersjön.
Hög igenkänningsfaktor på en f.d svärmor.Men här är även en allvarlig tråd i boken och det gör den extra läsvärd.
Härlig bok som utspelar sig på underbara Gotland. Anna Jansson lyckas verkligen beskriva den härliga än så bra att man genast vill åka dit och få sig en klipptid! En härlig feelgoodbok!