Stanna innan du går

Bok av Åsa Bonelli
"Ska du bara läsa en bok i sommar så ska du läsa Stanna innan du går av Åsa Bonelli. I sin debut bjuder hon på en historia utöver det vanliga. En feelgoodroman i vacker skärgårdsmiljö med ett mörkt stråk som drar genom historien." Jenny Magnusson www.bokmalen.nu "Åsa Bonelli har låtit klassiska delar ingår i sin debut Stanna innan du går. Ett krossat hjärta, en vacker skärgård och en stark vänskap. Men sedan kryddar hon med förbjuden kärlek och en rejäl nypa lust. Mixen blir en feelgood när den är som bäst. Malin är den som har blivit sviken och flyr till ärvda stugan i skärgården för att lappa och laga sitt hjärta. Där ska hon också skriva uppföljaren till sin hyllade debut. Självklart blir inget som hon tänkt sig - och tur är väl det." BLT 2015-04-30 Sol, saltstänkta klippor, tångdoftande havsluft och ett trähus på en kobbe strax utanför Möja i Stockholms skärgård. Hit drar Malin sig tillbaka för att läka det trasiga hjärta som exmannen plötsligt lämnat henne med. Här ska hon skriva på uppföljaren till sin roman och äntligen få återse gamla sommarvänner. Men inget blir som hon har tänkt sig. Malin som alltid varit den duktiga flickan är någon man kan lita på. Som ansedd kulturrecensent och det nya stjärnskottet på den skönlitterära himlen har hon en del att leva upp till. Hon vet vad som krävs av henne och vad hon behöver göra för att behålla den status hon kämpat så hårt för att få. Det tar bara fyra veckor innan hela tillvaron blir omkullkastad. Och hon vet att hon bara har sig själv att skylla och nu får stå sitt kast. En lång vänskap sätts på prov, förtroenden bryts och hemligheter som legat begravda i årtionden flyter upp till ytan. Men det finns ingen återvändo för Malin när hon väl fattat beslutet att sätta sig själv i första rummet.
Fastnade redan på första sidan, glömde både tid och rum. Det här är en varm och härlig feelgood-roman. Kärleken har ingen ålder, den kan drabba vem som helst!!!
Malin och Lars har skiljt sig, då Lars varit otrogen.
För att komma bort från allt, och hitta sig själv igen, flyr Malin ut till sin stuga, ute i skärgården. Hon hoppas också kunna skriva på sin andra bok, som hon vill ska bli minst lika bra som den första.

Ute på skärgårdsön har hon flera vänner, som hon oftast bara träffar här ute.
Carmencita och Herman är ett äldre par, som ser Malin som sin dotter, och som Malin älskar.
Sussi som är en nära vän ser hon också fram emot att träffa. Hon bor själv med sin son Gustav. 📚

Gustav som nu blivit ung vuxen erbjuder sig att hjälpa Malin att laga hennes verandatrappa. De har många djupa samtal.

Sommaren i stugan ute på skärgårdsön blir inte riktigt som Malin tänkt sig. Men hon måste ju tänka på sig själv först, inte lyssna på vad andra tycker och tänker.

Vilken bladvändare. Jag kunde inte sluta läsa. En härlig feelgood med kärlek, svek, sorg och hemligheter, och med en spänning som gjorde att man bara ville läsa vidare.

Kan bara säga: Läs den om du inte gjort det.
Varför har denna stått oläst i min bokhylla så länge? Vilken mysig feelgood!
Läsvärd bok om man vill ha någonting mysigt och lätt att läsa.