Betty-triologin, #3

Bettys resa

Bok av Marie-Louise Marc
Betty Svan är tillbaka i den avslutande delen i trilogin! Stockholm går mot vårens ljus, och Betty Svan ska äntligen sälja in sina drömmars tidning till förlaget: Love, Betty ett månadsmagasin med fullt fokus på kärleken! Men vd:n Anton Berg säger blankt nej, och Bettys karriärdrömmar jämnas med marken. Samtidigt gifter sig bästisen Kristin, men när maken Erik är med om en olycka och inte kan följa med på bröllopsresan finns det plötsligt en biljett över till Maldiverna. Under solens heta strålar försöker Betty komma på vad hon ska göra med sina sista år i arbetslivet, men när nyheten briserar om att hennes tidigare chef Renée ska starta en tidning om kärlek så fylls hon i stället av revanschlust! Tillbaka i Stockholm gör Betty upp en plan för hur hon ska komma vidare med sitt drömprojekt, samtidigt som hon försöker balansera privatlivet med kärleken till Henrik och de dubbla känslorna inför pappan som klev in i hennes liv alldeles försent. Och Ragnar verkar i sin tur ha planer för Betty. Planer som kommer att överraska henne rejält. Marie-Louise Marc är ny stjärna på den svenska feelgood-himlen! De två första delarna i serien om Betty Svan har sålt i 30 000 exemplar och väckt stor uppskattning hos läsare och kritiker. Expressen Söndag har kallat Marcs stil för rapp, rolig och utan en död minut , och den avslutande delen är minst lika varm och fnissig må bra-läsning som de tidigare böckerna!
En kvinna mitt i livet som vill förverkliga sin dröm om att starta en tidning och hon får stå ut med olika utmaningar både privat och med jobbet för tidningen. Och en mycket härlig utomlands resa där man kan se sig själv dyka i havet!
En mysig läsning om Betty som hamnat i ett vägskäl i livet, ska hon satsa fullt ut på sin dröm att starta en tidning. En charmig feelgood, jag gillar dock författarens tidigare böcker bättre. Helt okej som en bok man njuter av en sommardag på stranden. Omslaget andas mer en bok om en ung tjej medan Betty är medelålders kvinna så lite missvisande.