Här och nu

Bok av Eva Ludvigsen
När trettiofemårsdagen närmar sig och advokaten Ingrid fortfarande inte hittat mannen i sitt liv, bestämmer hon sig för att vidga vyerna och bege sig utomlands. Framför allt ska hon försöka leva "här och nu" och "ge sig hän", inte hålla tillbaka känslorna i rädsla för att än en gång bli sårad. Efter en tids kringresande hamnar hon på en hästgård i Montana. På granngården bor Nate, vars inre frusits till is sedan hans ungdomskärlek tackat nej till hans frieri. Men den sprudlande svenskan, som inte bara är en stjärna på fotbollsplanen utan också mer än gärna gör honom sällskap på ridturerna, får honom snart att tina. Han har bara glömt hur man söker kontakt. Det som börjar som en trevande vänskap utvecklar sig till en riktig kärlekssaga. I alla fall tills det förflutna kommer ikapp och missförstånden läggs på hög. Först när livet ställs på sin spets strider de för sin kärlek mot alla odds. "Eva Ludvigsen är en driven författare [] och hon har en förmåga att skriva trovärdiga repliker.">i> Dast Magazine "En hjärtevärmande roman [...] Boken tog andra vägar mot vad jag först trodde att den skulle göra." Bims blogg "en otroligt fin och berörande berättelse. Boken träffade mig rätt i hjärtat helt enkelt och där kommer den att stanna kvar länge." Vargnatts bokhylla
4 utgåvor
Välj utgåva
Här och nuSvenska - Pocket
ISBN: 9789174617061
Här och nuSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789174617900
Här och nuSvenska - E-bok
ISBN: 9789175772387
Här och nuSvenska - Pocket
ISBN: 9789175770444
En feelgood roman som handlar om 35-åriga advokaten Ingrid som saknar någon att dela livet med eftersom de killar hon hittills träffat i sitt liv aldrig har tyckt att hon har varit den rätta för dem.
Efter att ha blivit sviken igen bestämmer hon sig för att hitta på något nytt i sitt liv så hon beger sig ut på en lång resa och hamnar så småningom på en hästgård i Montana i USA där hon ska jobba som barnflicka åt dottern i en familj där mamman är svenskättling.
Syftet med resan är att leva livet "här och nu" och försöka släppa oss och visa känslor fastän risken finns att bli sårad ännu en gång. I Montana blir Ingrid medbjuden på familjemiddagar och fester i grannskapet, får visa upp sin skicklighet i fotboll och hon lär så smått känna Nate som bor på granngården. Första intrycket av Nate är allt annat än positivt men en vänskap växer fram så smått och sedan mer än så men inte utan komplikationer p g a både Ingrids och Nates förflutna. En mysig bok som trots lite fåniga/cheesy inslag fastnade och jag gillade den väldigt mycket.