Juni, juli, halva augusti

Bok av Marie-Louise Marc
Hanna är 42 år och trivs med sitt liv i Stockholm, men när mormodern skadar sig måste hon åka till Storsjöhöjden för att hjälpa den gamla damen. I den lilla jämtländska byn möter hon återigen Mattias som hon hade en passionerad romans med i tonåren. Problemet är att Hanna bär på ett sår som aldrig riktigt läkts.
En riktig bladvändare i mysig miljö. Ett stort plus för boken är att vägen inte är spikrak för huvudpersonen. Du blir istället överraskad av vändningarna, både en och två gånger. Läs den!
En feelgood roman som tyvärr inte levde upp till mina förväntningar, tråkigt nog men ska se om jag hittar en annan bok av författaren.
En mysig bok om hur stark den första kärleken kan vara. Boken handlar om Hanna som istället för att åka till Frankrike med sina vänner får åka o ta hand om sin mormor som brutit foten. Här träffar hon Mattias o hans dotter, Mattias som var hennes ungdomskärlek. Man får följa Hanna i sina val i livet och otäcka händelser som gör att livet ändras.
En fin feelgood bok som är väldigt svår att lägga ifrån sig. Första delen är en mysig, rolig och lite pinsam inledelse på en gammal kärleksrelation, men historien vänner snabbt. Rekommenderas starkt.
Jag gillade första halvan bäst och jag småskrattade åt Hannas inte pinsamma röst den kändes välbekant. Men sedan hände nåt och Hanna förvandlades till ett våp som hela tiden drog förutfattade meningar och över analyserade precis allt åt det sämre hållet. Sedan hade jag uppskattat en epiloge. Som den slutar nu ska jag själv gissa mig till vad som händer med alla och sånt gillar inte jag. Hade den fortsatt i samma stil efter olyckan hade den nog fått en femma men nu blir det bara
Mysig bok som en lätt lever sig in i.
En kan inte förutspå vad som komma skall och den är skriven på ett spännande sätt med bra språk. Tycker den är väldigt rar och en kan inte sluta läsa om vad som komma skall.

Bra feelgood bok med allt från söta djur, relationer med mormor och en spännande Bonde.
En helt underbar feelgood romance för den som gillade Bara lite till av Simona Ahrnstedt, Grabben i graven bredvid av Katarina Mazetti och Bonde söker fru. Jag menar, I'm all for en romans där storstaden möter landet och där jag blir serverad snygga, sexiga omtänksamma bönder. En tanke, är det någon som vet om det finns en bok där bonden är kvinna och personen från stan är en man? DET hade varit intressant. Eller kanske en queer landet-storstaden-romance?

Det jag också gillar med Juni, juli, halva augusti är att Marc medvetet arbetar mot tropen att andra kvinnor (som inte är som en själv) är din fiende. Det visade sig att den storbröstade kvinnan med injektioner som äger en skönhetssalong faktiskt ÄR trevlig, smart och känslomässigt begåvad. Att det faktiskt går att komma överens med den lite mer "strikta" kvinnan som jobbar på apoteket. Alltså JA!!! Ge mig böcker där kvinnor får sina fördomar om andra kvinnor krossade.
En väldigt bra bok som är svår att sluta läsa. Feel good men med ganska så oväntade händelser som berör. Rekommenderas!
Först och främst så har den här boken ett omslag som verkligen tilltalar mig! En härlig idyllisk sommarbild! Innehållet är också väldigt tilltalande och välskrivet. Jag gillar miljöerna och karaktärerna, framför allt relationen som växer fram mellan Hanna och Felicia. Inte så vanligt att få följa en vänskapsrelation mellan en vuxen och ett barn.

Det är en känslosam berättelse med en oväntad vändning. Det är mycket kärlek och romantik som i många feelgoodböcker, men den här innehåller även sorg och smärta som berör mig på ett sätt som jag inte är van vid. Den berör mig nästan så pass mycket att den tippar över till att bli för jobbig att fortsätta läsa och skapar en ilska hos mig där har har svårt att acceptera det som händer. Fantastiskt att en författare kan väcka så mycket känslor och engagemang genom en fiktiv berättelse. Tack Marie-Louise för att jag fick känna alla dessa känslor, även om det ibland var jobbigt!
Hanna åker till Jämtland för att ta hand om sin mormor. Detta trots att hon hade helt andra planer för sommaren.Den här sommaren utvecklar sig annorlunda, vänskap, kärlekoch familjetraditioner- vd är det som är ”viktigt” i livet egentligen...

En varm feel good roman, där allt ändå inte går som på räls...

Sträckläste boken. Bra att den var ganska tjock.
Älskar bokens omslag!
Vilken underbar läsupplevelse detta var! En riktigt bra feelgoodbok, en av de bästa jag läst på länge.

Hanna arbetar som lågstadielärare i Stockholm. Hon planerar som bäst en härlig sommarresa till Frankrike med två vänner när hennes gamla mormor Margit bryter foten och behöver hennes hjälp. Mormor bor i den lilla byn Storsjöhöjden i Jämtland där Hanna tillbringade sin barndoms somrar och hon åker dit, om än motvilligt. Allt verkar vara sig likt även om hon inte har varit här på många år, både naturen och Mattias…

Mattias var killen Hanna hade en romans med för tjugofem somrar sedan då hon var sjutton och han nitton. Idag är han getbonde med ett eget gårdsmejeri där han gör traktens godaste getost. Han lever ensam med sin nioåriga dotter Felicia, en livfull tjej som snabbt blir vän med Hanna. Snart väcks de gamla känslorna till liv, men Hanna och Mattias bestämmer sig för att det bara är en sommarromans - i juni, juli och halva augusti. Men en feelgoodbok vore inte en sådan om det inte dyker upp lite hemligheter och hinder på vägen...
Boken Juni, Juli, halva Augusti av Marie-Lousie Marc är en riktigt härlig feelgoodroman som utspelar sig i norra Jämtland under 3 magiska sommarmånader.

Här får vi lära känna Hanna som kommer till byn Storsjöhöjden för att hjälpa sin mormor som brutit benet. Trots att det är med motstånd som hon kommer resande i från Stockholm finner hon sig alltmer hemma och välkommen i den lilla byn allt eftersom dagarna går och hon lär känna sin mormor och övriga bybor allt mer.

Juni, Juli, halva Augusti har det mesta av vad jag tycker skall ingå i en somrig feelgood. Det är sommar och sol (tror inte det regnade en enda gång i boken), kärlek och hjärtesorg, lycka och tragedi. Men det som framförallt höjer den här boken för mig är författarens förmåga att teckna upp och beskriva alla de olika karaktärerna och miljöerna i och kring byn Storsjöhöjden. Mormodern som verkar vara ett riktigt rivjärn till dam men med hjärtat på rätta stället, den lokala snygga attraktiva getbonden som många av traktens kvinnor svärmar kring, de tyska turisterna ner vid sjön med flera. Alla kan nog hitta sina favoriter och icke-favoriter. Alla samlas dock i gemensam sak när olyckan är framme, när allt ställs på sin spets så ställer man upp på varandra och hjälper och det finns en samhörighet i byn trots olika meningsskiljaktigheter.

Det här är en hjärtevärmande historia som inte är lika självklar i sin handling som man från början tror och det gör att det finns ett ordentligt driv i boken och som läsare är det svårt att släppa boken innan den är slut.
Juni, juli, halva augusti av Marie-Louise Marc är en härlig feelgood som är svår att lägga ifrån sig. Den handlar om läraren Hanna som på sitt sommarlov blir tvungen att ta hand om mormor istället för att åka till Rivieran med två kompisar. Mormor som bor i en liten by norröver har brutit foten och behöver hjälp. Eftersom Hanna varken är gift eller har barn tycker hennes mamma att hon är den som ska ställa upp. Hanna har inte varit däruppe på 25 år, då hon hade en sommarförälskelse. Nu möter hon honom igen och hans 9-åriga dotter som hon blir god vän med. Hanna bär på en hemlighet, men kärleken börjar spira igen och plötsligt händer något som får allt att vändas upp och ner. Karaktärerna i boken är härliga och jag bara njöt.
Juni, Juli, halva augusti är helt enastående, träffsäker och fantastisk bok som alla borde läsa. Boken i sin helhet får 5 av 5.
Klassist mysig feelgood med skön känsla av svensk sommar. Lantligt, kärleksfullt och med det lilla extra i den fina relationen mellan Hanna och Mattias 9-åriga dotter.
Detta är en härlig sommarroman med ljusa sommarnätter, vänskap, romans och gemenskap.
Jag gillar hur flera relationer byggs upp och utvecklas i boken, bland annat Hannas relation till sin mormor, Felicia och Mattias. Gemenskapen i byn och hur alla stöttar varandra när någon har det lite svårt är också fin trots att granntanten är lite för nyfiken ibland (som det ska vara). Felicia är verkligen en stjärna i boken, rolig, smart och med sitt brinnande intresse för dans.
Trots att boken var mysig så kändes takten lite ojämn, den va lite för utdragen och seg i början och lite för hastig i slutet. Jag tycker även att allting i boken knöts ihop lite för perfekt för min smak, men om man gillar det så är det här en superbra feel-good trots lite mörkare delar i bokens senare halva.
En helt underbar feelgood där man får följa hur Hanna lär känna Felicia som är Mattias dotter. Den man hon för 25 år sedan hade en romans med. Hon träffar även Mattias och de börjar så smått umgås och kärleken börjar spira. Jag tycker verkligen Marie-Louise lyckas med karaktärerna man tycker väldigt mycket om alla, ja, utom rötägget då. Utvecklingen på historien fick mig verkligen att stanna upp, det var oväntat.
Sammanfattning: En välskriven, charmig och lite smårolig feelgood med både hjärta och smärta. Det blev både skratt och en tår för mig, men missa inte denna så bra.
Riktigt bra feelgood, man blir glad av denna bok. Marie-Louise Marc har skrivit en toppenbra bok, får med alla ingredienser perfekt!
Boken handlar om Hanna 42 år som bor i Stockholm som jobbar som lärare. När hennes mormor skadar sig uppe i Jämtland . Där Hanna tillbringat sina barndoms somrar. Åka upp och hjälpa sin mormor . Där träffar hon sin romans för 25 år sedan nämligen Mattias . Som hon blir kär igen i. Mormor är en bestämd kvinna. Och plötsligt händer en olycks med Mattias. Hanna får ta hand om Mattias dotter.Hon börjar tänka, var hör ja egentligen hemma. Men måste tillbaks till Stockholm när sommarlovet är över
Hanna åker ofrivilligt till undsättning till sin mormor i Jämtland efter att hon brutit sin fot, hemma lämnar hon semesterplanerna på Frankrike med bästa väninnorna bakom sig.
Mormor är en kavat frispråkig och framåt dam som vet hur hon vill ha det. På gården intill bor tonårssommarkärleken Mattias som hon inte sett på 25 år. Är det de gamla känslorna som bubblar under ytan, och hur skulle det vara att återta kontakten. Hanna hittar en ny bästa vän i 9-åriga Felicia, Mattias dotter! Kan det fungera för en sommar? Juni Juli och halva Augusti slutar inte som Hanna tänkt sig..

Marie-Louise bjuder på underbar Feelgood med sköna miljö skildringar och gemytliga älskvärda karaktärer! En perfekt sommarbok
En riktigt bra feelgoodbok. 42-åriga Hanna som har planerat att ha semester med väninnorna i Frankrike måste istället åka upp till den lilla byn i Jämtland, och hjälpa sin mormor som brutit foten. Men på bondgården bredvid finns hennes stora ungdomskärlek, Mattias, som hon inte träffat på 25 år...
Boken börjar traditionellt, men snart blir det en mycket fin och varm skildring av kärleken mellan mormor och Hanna samt mellan Hanna och Mattias nioåriga dotter. Och det vardagliga livet, gemenskapen i byn. Men förstås även förälskelsen mellan Mattias och Hanna... men det blir inte alltid som man förväntar sig. Det dyker upp små oväntade sidospår här och där och denna bok hör absolut till de feelgood som jag rekommenderar.
Så nu har jag äntligen läst min första bok av Marie -Louise och jösses så hon Knockade mig.
Den här aspirerar som årets hittills bästa feelgood, i alla fall för mig.

Jag säger bara vilken fantastisk feelgoodpärla, den har precis allt jag förväntar mig i den genren. Den är charmig, den har humor, en hel del med relationsförvecklingar dessutom bjuds vi på en del sorgligheter men även av massor av värme och glädje.

En mycket lättläst bok som har ett bra språk, ett bra driv som flyter på, och det på ett sätt att jag inte vill sluta läsa förrän sista sidan är där...
Marie-Louise sätt att beskriva såväl miljöer som karaktärerna i boken,är briljanta, till slut tror jag nästan att de är mina vänner allihopa, det är bra gjort.

Mormor är en härlig gumma som man bara måste älska, jag kan både se och känna hennes närvaro när jag läser boken. Henne hade jag gärna druckit kaffe och ätit hallongrottor med.
Jag kan inte annat än vråla ut LÄS!!!!
Boken som har allt du behöver när du vill må bra och bara glida in i feelgooddimman.
Det här är faktiskt det första jag läser av Marie-Louise Marc. Den här boken handlar om 42-åriga Hanna som arbetar som lärare i Stockholm. Hon trivs med sitt liv och sitt jobb och det efterlängtade sommarlovet är här och hon ska tillsammans med sina två vänner resa till Frankrike, men tyvärr måste Hanna ställa in sin resa då hon måste åka till Jämtland och hjälpa sin mormor som brutit foten. Resan och sommaren till Jämtland blir inte alls som hon tänkt sig. Efter några veckor börjar hon trivas med mormor och på gården bredvid finns Mattias - hennes tonårsförälskelse för 25 år sedan och hans dotter Felicia som hon får en fin relation till. Så klart uppstår olika komplikationer och hinder genom bokens story.

Vilken underbar och charmig feelgoodspärla detta är, jag blir tagen från första sidan och sträckläste boken från början till slut. Boken är lättläst har ett bra språk, bra flyt och bra driv framåt. Hela boken genomsyras av en härligt varm ton. Jag älskar hur Marie-Louise beskriver miljöerna och karaktärerna i boken, helt fantastiskt - jag lär känna personerna och jag kan både se och känna dofterna från miljöerna i mormors hus, bland lammen och getterna. Detta är en perfekt bok att läsa när man vill fly verkligheten... och den innehåller allt det som en feelgood ska göra - kärlek, sorg, relationer både fina och komplicerade, glädje och humor. Denna bok kommer definitivt ligga på min topplista över årets feelgoodpärlor.
Vill du läsa en mysig feelgood med sommarkänsla så välj denna! Den är välskriven med fint beskrivna karaktärer och innehåller både kärlek, allvar, humor och relationer. Det jag gillar bäst är den fint beskrivna relationen mellan en vuxen och ett barn och att den relationen får ta mycket plats i historien. Rekommenderas varmt!
Hanna hade tänkt sig en roadtrip till franska Rivieran med vännerna från jobbet: sol, vin och snygga franska singlar. Istället blir det en tur till Storsjöhöjden i Jämtland där hon får assistera mormor som har brutit foten, eftersom föräldrarna ska till Spanien och storasyster har sin familj och sitt forskningsprojekt att prioritera. Men Hanna har ju ingen familj och ett långt sommarlov... Det har gått 25 år sen hon var uppe hos mormor senast och minnena från den sommaren är fortfarande nära ytan. Och det blir en händelserik sommar även i år...
***
Jag lånade boken i torsdags och hade det inte varit för dotterns fotbollsmatch hade den varit utläst på lördagskvällen, nu höll den ut till söndag fm istället. ? Jag var bara tvungen att läsa om hur det skulle gå för dem alla. Naturligtvis vet man att flickan får pojken i slutet, men jag förväntade mig inte den vändningen som blev. ? En härlig feelgood-roman, helt enkelt!
42-åriga Hanna får skrota sina semesterplaner för att åka till byn Storsjöhöjden i Jämtland och ta hand om sin mormor som brutit foten. Det har gått 25 år sedan Hanna senast var i Storsjöhöjden och då hade hon en romans med Mattias. När Hanna nu kommer tillbaka bor Mattias kvar och känslorna blossar upp igen.

Den här boken är så mysig så jag vill inte att den ska ta slut! Uppskattar lugnet i böcker som utspelar sig på landet och Hannas och Mattias relation är så fin! Även om boken är lättsam och härlig finns ett djup och ett allvar i den med bland annat en olycka som vänder upp och ner på allt men även Hannas hemlighet som hon burit på i 25 år.
Författaren har tidigare skrivit den varma och charmiga serien om Betty Svan. I den här boken får vi istället följa Hanna som bor i Stockholm och jobbar som lärare. Hanna har planerat att åka på en mysig resa till Frankrike med sina vänner när sommarlovet börjar, men istället får hon bege sig till Storsjöhöjden i Jämtland för att hjälpa sin mormor som skadat sig. Det blir en helt annan sommar än den hon tänkte, men kanske kan sommaren bli ganska bra ändå?!

Marie-Louise har en härlig varm ton när hon skriver och jag blir glad när jag läser hennes böcker. Miljöerna och karaktärerna är så välbeskrivna att det känns som att jag själv är med där uppe i Jämtland på ett hörn och kikar. Marie-Louise får till karaktärerna väldigt bra, de känns som levande personer och jag fnissar fler än en gång åt de klockrena kommentarerna som kommer, inte sällan av Hannas mormor. Jag som är en riktig lantis själv njuter av de fina miljöerna och det är skönt att slippa läsa ännu en bok som utspelar sig i Stockholm. Det är härligt att sjunka in i berättelsen och glömma all oro som finns runtomkring och juni, juli, halva augusti är en ljuvlig sommarkaramell. En sån som man vill äta upp på en gång men samtidigt vill spara för att kunna njuta av länge. Gillar man att läsa böcker om sommarkärlek med komplikationer, då är Juni, juli, halva augusti ett utmärkt val!
Vilken fantastisk bok! Älskade den från första stund och ville aldrig att den skulle ta slut. En riktig feelgood som den ska vara.
Vill tipsa om denna fina och mysiga feel good som nyligen släppts!

”Juni, juli och halva augusti” av Marie-Louise Marc är en härlig feel good i lantlig miljö. Allt med en början en sommar för 25 år sedan...

42-åriga Hanna trivs med livet som singel och lärare i Stockholm, men när hennes mormor skadar sig och behöver hjälp tvingas hon upp till den lilla byn Storsjöhöjden i Jämtland för att hjälpa henne. Byn där hon tillbringade sin barndoms somrar är sig lik: samma ljuvliga ängar, samma vackra vyer mot fjällen ... och samma Mattias.

För tjugofem år sedan hade Hanna och Mattias en himlastormande romans här. Idag är han getbonde med eget mejeri, och lever ensam med dottern Felicia. Det dröjer inte länge innan känslorna åter väcks till liv mellan Mattias och Hanna, och Hanna blir dessutom förtjust i 9-åriga Felicia. Ändå bestämmer de sig vuxet för att hålla det på en sommarromans-nivå. Juni, juli, halva augusti.

Men Hanna bär på en hemlighet. Ett sår som aldrig läkt. Och plötsligt sker en olycka som vänder upp och ner på hela sommaren...

En gripande och härlig feel good med allvar men också humor. En bok som är lättläst men ändå väcker eftertanke och mer-begär! Älskar karaktärerna och de lantliga miljön! Marie-Louise är en favoritförfattare.
Hanna ser fram emot en bilsemester ner till Frankrike under sommaren med sina väninnor men ödet vill annorlunda. Istället behöver hennes mormor henne då hon har brutit foten och Hannas planer blir istället att åka till mormor Margit i Jämtland. Där finns också Hannas ungdomskärlek, Mattias, som hon hade en romans med när hon var 17 år. Sen dess har Hanna inte hälsat på mormor. Vad hände egentligen den sommaren?

Hanna återser Mattias och hon inser att han är hennes stora kärlek men har de en framtid ihop? Hanna ska bara vara i Jämtland under juni, juli och halva augusti...

Många av Hannas tankar är roliga och underhållande och jag skrattade flera gånger. Det var en ömsint historia mellan henne och Felicia och Hannas sorg över at inte ha egna barn kändes verkligen i hjärtat.

Det finns i handlingen två saker jag tycker är ologiska, varav av en är att Hanna inte varit hos sin mormor på 25 år. Visst, det kommer en förklaring men den känns inte trovärdig nog för att förklara de 25 åren. Dena andra saken kan jag inte säga för jag är rädd att jag avslöjar för mycket och jag vill inte förstöra handlingen för någon annan.

Boken är feelgood och perfekt inför sommaren. Läs den om du vill ha en rolig roman med kärlek!
En underbar feelgood med både värme, allvar och djup. Författaren beskriver så fint olika typer av relationer vid sidan av den centrala kärlekshistorien. Allt placerat i en helt underbar miljö. Hoppas att det kommer en fortsättning!
En av de bästa böcker jag läst i år!
Det gick inte att hålla tårarna tillbaka, så oväntat att denna feelgoodbook blev så känslosam. Vackra vyer, fantastiska miljöbeskrivningar som får en själv att vara en del av det mysiga samhället.