Sofie

En oemotståndlig frestelse

Bok av Julia Quinn
Betyg saknas
En oemotståndlig frestelse handlar om
den ökända ungkarl, Michael Stirling, som aldrig haft svårt att fånga en kvinnas uppmärksamhet. Men när han träffar Francesca Bridgerton känner han en attraktion så stark att han för första gången i livet blir handlöst förälskad. Francescas hjärta tillhör dock någon annan så han kan inget annat göra än att leva med att vara olyckligt kär… Tills en dag då Francescas liv vänder helt och han äntligen får chansen att yttra sina känslor – frågan är om han vågar? När Michael tar modet till att blotta sitt innersta, hur reagerar Francesca på hand bekännelse? Vad känner hon själv.

En oemotståndlig frestelse är en hjärtskärande berättelse om trolovad kärlek, sorg och förtvivlan när livets tas ifrån än alldeles för fort. Men också att våga möta kärleken igen, trots att de kan medföra fördömande och skvaller. Där det krävs mod att vara öppenhjärtig mot kärleken. Men även att våga släppa in och låta sig bli förälskad. Francesca vet inte om hon vågar att släppa taget. Vågar tillåta sig att känna välbehag, lust och åtro till en annan man, igen. Fast hon vill ha barn. Så innerligt och djupt. Dessutom är de inte vilken man som helst, utan hennes makes kusin. Det är så fel som det kan bli. Men känslan av välbehag tynger henne.

Precis som tidigare böcker av familjen Bridgerton vill jag aldrig sluta läsa/lyssna till karaktärerna. Det är en fantastisk berättelse och bok som du inte vill slita dig ifrån, nyfikenheten väcks ännu mer för varje bok. Du blir en del av berättelsen, där du omges av 1800-talets England fast i nutid. Jag tycket mycket om Francesca som huvudkaraktär, hon är inte helt lik sina syskon vilket jag uppskattade.

Berättelsen är helt klart oemotståndlig och kärleksfull. Bokens helhetsbetyg blir 4 av 5

Uppfödd på nätet

Bok av Johannes Gustavsson
Betyg saknas
Uppfödd på nätet. Lär känna den sociala generationen av Johannes Gustavsson.

Uppfödd på nätet handlar om den sociala generationen. De är våra barn, elever, kunder och anställda, och de är den första generationen som är uppfödd på nätet. Hur lever de sina liv, vad värderar och ogillar de, och hur och varför skiljer de sig från tidigare generationer? Likt författaren är även jag född på andra sidan millennieskiftet - 1991. Och har haft den stora förmånen att dels ha en lillebror som är född - 01 och in i den sociala generationen. Men även mitt egna genuina intresse och nyfikenhet för sociala medier och digitaliseringens framfart.

Jag började med Lunarstorm - 03/04 därefter bilddagboken och sedan dess har mitt sociala användande bara ökat. Allt eftersom. Skulle nog säga att jag sedan 2005, har jag varit en aktiv användare av sociala medier, främst när jag fick upp ögonen för Isabella Löwengrip som då gick under alias Blondinbella.se. Delar av bokens innehåll kan även jag relatera till, utifrån mitt unga ja. Samtidigt som det är så mycket som förändrats, i och med digitaliseringens framväxt och från att min egna sociala resa tog sin början.

Uppfödd på nätet är en bok alla måste läsa, särskilt alla de människor som menar på att influenser inte är ett yrke, eller förstå vilka uppoffringar som personen bakom sitt influerande gör. Men även för att få insikt och del av den värd som barn och ungdomar befinner sig i. Att vara nyfikna på. För det är precis som influensern Therese Lindgren beskriver «den som inte vågar lyssna på den yngre generationen går miste om mycket.«

Bokens helhetsbetyg är 5 av 5. Det en fantastisk, lättläst, pedagogisk och innehållsrik bok. Jag är övertygad om att digitaliseringen bara har börjat och att vi inom en snar framtid kommer att få uppleva en helt ny era 🙏🏻

Under samma himmel

Bok av Camilla Davidsson
Betyg saknas
En underbar berättelse om Leo. En skildring av en framgångsrik man med ett mörkt inre, som han inte har tagit i tur med. När Leo är med om en olycka ställs han inför en del omvälvande insikter »Vilka kommer att närvara på min begravning?« Där insikten om att hans två barn eventuellt inte skulle komma, gör att Leo börjar omvärdera och prioritera det som är viktigt i hans liv. Han tar kontakt med sina barn, vill visa dem att han har förändrats. Och har Leo egentligen förändrats.

Leo vill ha Susanne, så innerligt och djupt. Trots detta tenderar Leo att gå tillbaka sina invanda mönster, till tryggheten. Men är det egentligen trygghet Leo upplever. När saknade efter Susanne tar överhand. När insikten om att hon inte är som de andra kvinnorna han valt, men ändå är den rätt. Och hur ska Leo göra för att få Susanne att förstå att han förändrats.

Under samma himmel är helt enkelt magnifik. Sedan tyckte jag om att det var en manlig som huvudkaraktär, som skildras med alla dess nyanser, från sårbar till stark. Men framförallt den omättliga kärleken som genomsyrar hela boken, mitt betyg blir helt klart 5 av 5.

Söker du här?

Bok av Stina Sundling
Betyg saknas
Söker du här? En roman om en kvinnas jakt på kärlek. Skildrar med både humor och allvar en samtidiga dejting värld och en mogen kvinnas jakt på kärlek.

Titeln och ämnet i sig är bra och intressant. Dock upplever jag inte att författaren lyckades att nå mig som läsare, boken föll sig ganska så intetsägande. Dvs. Jag kände att jag inte riktigt fick kläm på budskapet med boken. Mina känslor skiftade sig mest från en känslan av stress och panik, vilket jag helst inte vill förknippa med kärlek. Men samtidigt så förknippar jag dejting-djungeln med stress och press. Å ena sidan ville jag förstå mig på Stilla, trots att hon inte verkar förstå sig på sig själv.

Om, -Söker du här? Vars syfte var att skildra dejting-djungelns som en oattraktiv marknad, med ett gäng knasbollar har hon lyckas. Men om syfte var att förmedla hur svårt och frustrerande jakten på kärlek kan vara genom Tinder, dejting m.m. Lyckades Stilla tyvärr inte förmedla det helt och fullt.

Därav blir bokens helhetsbetyg 1 av 5. Trots mitt låga betyg betyder det inte att boken är dålig, det betyder bara att den inte passade mig. Förhoppningsvis tycker du mycket om den och förstår Stillas oändliga dejting-jakt.
En fantastisk berättelse. Bokcirkeln vid världens ände är enastående, Frida Skybäck är en enormt begåvad författare. Boken i sin helhet får 5 av 5.

Juni, juli, halva augusti

Bok av Marie-Louise Marc
Juni, Juli, halva augusti är helt enastående, träffsäker och fantastisk bok som alla borde läsa. Boken i sin helhet får 5 av 5.

Ett oväntat arv

Bok av Sofia Ymén
Det är en härlig feelgood trots de omständigheter som uppdagas. Ett oväntat arv handlar om modet att förlåta, älska och låta livet gå vidare, trots att inget blev som tänkt. Ett oväntat arv handlar även om kärleken till naturen och hästarna. Jag ser fram emot kommande böcker i Kungsbackakvartetten.

Bokens helhetsbetyg blir 5 av 5 detta eftersom ett oväntat arv är mer än välskriven, och du blir snabbt fängslad av berättelsen. Jag kommer på mig själv med att vilja veta mer tills första delen i berättelsen är slut, och nu behöver jag vänta på kommande bok i serien.

Queenie

Bok av Candice Carty-Williams
Queenie Jenins är 25 år, bor i London, gör ett halvbra jobb på en halvstor dagstidning och just blivit dumpad. Tillvaron är, helt enkelt, toppen. Med en svajig magkänsla och Tinder som kompass söker Queenie tröst på sämsta tänkbara ställen. Och vid sidan av de törnar hon stoiskt uthärdar som ung, svart kvinna i en sexistisk, rasistisk värld, gör hon ett rätt bra jobb med att lägga krokben för sig själv. Men utrustningen med galghumor, dödslojala vänner och en allsmäktig jamaicansk mormor kan man övervinna det mesta.

Queenie är en vass, ärlig och brutalt komisk roman om att famla efter kärlek, karriär och sig själv i en högst igenkännbar samtid.

Boken, Queenie lyfter fram den utsatthet som svarta människor världen över blivit utsatta för. Den starka rasism och förnedring som vita människor främst utövar, och emellertid tar sig rätten till. Det är skrämmande. Queenie är en stark och vacker kvinna som aktivt jobbar för sitt eget bästa, - att vara den bästa version av sig själv. Hon står upp för den person hon är och tror på. Det ör en fantastisk roman som man måste läsa.

Bokens helhetsbetyg är 5 av 5. Queenie var helt enkelt enastående, rapp och lättläst, samtidigt som den är humoris, varm och kärleksfull.
Vi ses i Beachcomber Bay är en perfekt sommarläsning vid stranden, eller att bara få njuta och leva sig in i berättelsen. En riktig feelgood när det är som bäst, helt enkelt. Vi ses i Beachcomber Bay har både humor, kärlek, vänskap med mysiga karaktärer. Det är särskilt en händelse i boken, som kom väldigt oväntat och chockartat, men jag uppskattade ändå vändningen eftersom den ligger till grund för det fina avslut. Kan varmt rekommendera Vi ses i Beachcomber Bay.

Bokens helhetsbetyg blir 5 av 5. Just för att det är en enastående feelgood.

Strandläsning

Bok av Emily Henry
Strandläsningen handlar om en romanförfattare som inte längre tror på kärleken och en litterär författare som tappat inspirationen. Författarna kommer sedan att anta en utmaning som kan komma att förändra allt de tidigare trott på om lyckliga slut. ¨Augustus Everette är en hyllad romanförfattare och January Andrews skriver bästsäljande romanceböcker. De är varandras raka motsats. Faktum är att de enda de har gemensamt är att de bor grannar, i varsitt strandhus, och har drabbats av skrivkamp.

Strandläsning är den ultimata sommarläsningen. Men den går lika bra att läsa nu i höst. Det är en lättläst bok som du snabbt kommer in i. Karaktärerna är intressanta och författaren väver in dem på ett perfekt sätt, vilket gör dig som läsare nyfiken från början till slut.

Bokens helhetsbetyg blir 4 av 5. Den var mycket bra men inte enastående.