Johanna

Recensioner

Ett oväntat arv av Sofia Ymén

Betyg 4
Underbar feelgood som utspelar sig på en hästgård. Den mysiga miljön och människorna som jag ser fram emot att fortsätta få lära känna i nästa bok.

Strandläsning av Emily Henry

Betyg 5
Älskade denna bok. Hade riktigt svårt att släppa när jag väl börjat. Hade en härlig känsla i kroppen genom hela boken och det kändes som att dialogen fördes med mig.

Den lilla bokhandeln i hamnen av Jenny Colgan

Betyg 4
Ingen sommar utan en Colgan, denna sommar var inget undantag. Den lilla bokhandeln i hamnen är uppföljaren till Den lilla bokhandeln runt hörnet. I denna bok får vi följa Zoe och hennes Son Hari som har elektiv mutism och inte sagt ett ord på sina 4 år. De flyttar till Skottland där Zoe kommer jobba som barnskötare åt tre barn med en pappa som är änkling och inte har orken att ge sig hän eller ta hand om sina Barn. Zoe är beslutsam, hon ska få barnen att åter vara barn men samtidigt lära och få dem att utvecklas. Den lilla bokhandeln runt hörnet är en mysig bok, om att inte låta motgångar dra ner en utan se det som en chans att göra det ännu bättre.

Sommaren jag blev vacker av Jenny Han

Betyg 4
Tonårsromantik, tonårsdrama och en helt del allvar i en mysig blandning. Underbar läsning för den som är i tonåren men lika underbar för den som uppskattar YA även i vuxen ålder.

Goda grannar av Mattias Edvardsson

Betyg 5
Utan tvekan ett toppbetyg. Mina höga förväntningar överträffade. Spänning från första till sista sidan.

Hemma där hjärtat väntar av Sofia Ymén

Betyg 4
Hemma där hjärtat väntar är en bok där huvudpersonen, Klara är ensam testamentstagare efter sin morbrors bortgång. Ett villkorat testamente där Klara först måste driva morbroderns veterinärklinik i 6 månader i den småländska labdsbygden där hon växte upp, innan hon får ta del av arvet. Där finns också Axel, ungdomskärleken. Den som fick ett abrupt slut när Klara insåg att hon ville uppleva mer än vad den lilla landsbygden kunde ge.

En välskriven berättelse om kärlek, sorg och hemligheter.

Tystnadens torn av Mina Dennert

Betyg 3
En bok där du bara måste läsa ett kapitel till. Skrämmande obehaglig men är väldigt nöjd över läsupplevelsen.

Rött, vitt och kungligt blått av Casey McQuiston

Betyg 3
En intressant storyline, kändes dock ofta som att berättelsen inte gick framåt. Oavsett Läsvärd för det viktiga budskapet den återger.

Renoveringsobjekten av Eli Åhman Owetz

Betyg 5
Charmig feelgood som har allt man kan önska. Den perfekta boken för hängmatteläsning i sommar. Fantastiska miljöbeskrivningar som får en att önska sig en liten stuga i Roslagen. Eli Åhman Owetz tar verkligen med sig läsaren till platsen.

Juni, juli, halva augusti av Marie-Louise Marc

Betyg 4
Det gick inte att hålla tårarna tillbaka, så oväntat att denna feelgoodbook blev så känslosam. Vackra vyer, fantastiska miljöbeskrivningar som får en själv att vara en del av det mysiga samhället.