Rött, vitt och kungligt blått

Red, White &; Royal Blue
Casey McQuiston

Boken som har tagit världen med storm! Utsedd till ÅRETS BÄSTA ROMANCE och ÅRETS BÄSTA DEBUT i Goodreads Choice Awards.

Alex Claremont-Diaz är son till USA:s första kvinnliga president. Tillsammans med sin syster och deras bästa kompis utgör de Vita huset-trion, en social influencer-makt att räkna med, och som Vita huset inte är sena att utnyttja.

Problemet är bara att Alex har en ärkefiende, prins Henry av Wales. När ett bråk mellan dem hamnar på hela världens löpsedlar måste de ofrivilligt låtsas vara vänner tills stormen har blåst över. Men ju mer Alex lär känna prins Henry, desto mer ser han vad som döljer sig under hans drömprinsyta. Snart är de vänner på riktigt, men vänskapen djupnar till något mer. Något som kan hota Alex mammas planer på att bli omvald som president.

"En enastående debut." The New York Times Book Review

 

 

Mindre

Boken som har tagit världen med storm! Utsedd till ÅRETS BÄSTA ROMANCE och ÅRETS BÄSTA DEBUT i Goodreads Choice Awards. Alex Claremont-Diaz är son till USA:s första kvinnliga... Mer

4 utgåvor
Välj utgåva
Red, White &; Royal BlueEngelska - Pocket
ISBN: 9781250316776
Rött, vitt och kungligt blåttSvenska - Inbunden
ISBN: 9789187879708
Red, White & Royal Blue : A NovelEngelska - Ljudbok
ISBN: 9781250233950
Rött, vitt och kungligt blåttSvenska - E-bok
ISBN: 9789187879722
Den här boken gav mig så många blandade känslor! Hade svårt för den i början men fastnade totalt efter några sidor, grät, skrattade, rodnade och tillslut la jag ifrån mig boken med ett leende. Den är smart, kvick och rolig. Och samtidigt stormar känslorna och karaktärerna får djup. Så himla fin helt enkelt.
Fantastiskt fin berättelse som jag skulle beskriva som vacker, rolig, sexig och som har en massa underbara karaktärer. Förstår att boken blivit så hypad. Enda minuset är en sak i slutet som jag inte tänker nämna här men som de hade kunnat skippa för min del. Fyra väldigt starka stjärnor.
Amerikanska presidentens son har alltid haft en outtalad fejd med den brittiska prinsen. På ett bröllop när det sin spets när de välter bordet med den vackra bröllopstårtan! För att rädda sina respektive rykten i pressen och visa att det inte finns något ont mellan dem måste de börja umgås och visa sig som vänner för hela världen. Successivt växer känslor fram mellan dem, känslor som kanske funnits där hela tiden?
Här drabbas man verkligen av alla känslor under läsningens gång.
Man får skratta högt, skämmas lite och gråta en skvätt.
Till och med politiken är väldigt spännande och intressant och ger ytterligare ett djup.
Men det allra bästa är ändå relationerna och framförallt den som utvecklas mellan Alex och Henry, men även mellan syskon, vänner, föräldrar och anställda.
McQuiston skriver på ett sätt som gör det väldigt lätt att läsa.
Fantastiskt charmig bok, med karaktärer jag blev helt kär i (ville bli bästis med hela bunten) och en intressant alternativ verklighet, där vi får se en annan president efter Obama. Den här boken är ibland lite klyschig, men otroligt söt, rolig och känns också väldigt relevant.
Karaktärerna är lätta att gilla, och att relatera till, fast de lever i en så udda värld (som presidentbarn, prins och jetsetters osv) och jag tycker att kärlekshistorien är helt ljuvlig, sådär att en liksom inte kan sluta le och heja på dem. Dessutom är jag tacksam att vi slipper fåniga triangeldraman och onödiga draman.
Läs den!
(Ljudboken är riktigt bra också, kan tilläggas.)
”Rött, vitt och kungligt blått” påminner mig om varför jag älskar att läsa. Sällan har jag skrattat och känt så mycket när jag läst. Det är stundtals befriande klyschigt, men allt oftare helt unikt och oerhört viktigt, och jag hoppas att den här strålande debuten får lite mer av all uppmärksamhet den förtjänar! En romantisk historia om något större och viktigare än enbart den starka kärleken mellan två unga människor.
Rött, vitt och kungligt blått är en underbar bok. Jag fastnade snabbt för den. Det är en berättelse om förbjuden kärlek mellan två killar som båda lever offentliga liv, Alex mamma är USAs president och Henry är brittisk prins. Varje handling de utför kan eventuellt sabotera ett presidentval eller “skämma ut” det brittiska kungahuset. Deras kamp för kärleken berör en, man sitter och hejar på dem genom alla hinder som de måste ta sig igenom och bara hoppas att allt ska lösa sig för dem. McQuiston har lyckats skapa en underbar kemi mellan karaktärerna, och de kvicka replikerna och humorn framkallar småskratt titt som tätt och skapar en mycket nöjsam läsupplevelse.

Något som jag tyckte var extra tilltalande med boken är att vi får se en alternativ verklighet i USA efter att Barack Obama lämnat Vita huset. I den här “verkligheten” fick USA sin första kvinnliga president, en frånskild kvinna med två barn från det äktenskapet, och barnen har mexikanskt påbrå från sin pappa. Där den största skandalen är att två män blir kära i varandra.

En rolig och varm bok om förbjuden kärlek som berör! Som även tar upp ett viktigt ämne, då det finns alldeles för lite hbtq romance-böcker på svenska. Rött, vitt och kungligt blått är en bok som man borde läsa!
'Rött, vitt & kungligt blått' av Casey McQuiston.

Alex Claremont-Diaz är son till USA:s första kvinnliga president och tillsammans med sin syster och deras bästa vän utgör de Vita Huset-trion. Livet är fantastiskt.
Men Alex har en ärkefiende - Prins Henry av Wales. Ett bråk som hamnar på världens alla löpsedlar gör att de måste låtsas vara vänner.. Men den vänskapen, som från början var på låtsas, utvecklas snart till något mer. Något djupare. En kärlek. 📚

OMFG! Dra mig baklänges vilken jävla kärlekshistoria!!
Så modern, passionerad, vågad, sexuell, romantisk, historisk - helt underbar!
Jag älskar den. Jag älskar allt med denna bok! Karaktärerna - Alex, den kaxige presidentsonen som kan få vem han än vill ha.
Prins Henry, reserverad och ömtålig men stark som en fucking oxe.
June, en klippa och hon verkar bara så jäkla cool.
Nora, öh hallå - behöver jag ens nämna henne?! Smart. Modig.

Alltså. Jag vet typ inte vad jag ska skriva.
Det är en sådan modern kärleksroman - en kärleksroman som bryter normer. Så viktig. Så aktuell. 'Rött, vitt & kungligt blått' av Casey McQuiston får 5 av 5 bokryggar 📚📚📚📚📚
Jag fastnade snabbt för denna romance-roman då den har ett ungdomligt språk och kvick humor. Det som charmar mig är kemin mellan karaktärerna, det känns väldigt äkta. Det här är en modern och hoppfull berättelse.
En helt underbar romance! Jag lyssnade på den som ljudbok men blev så förälskad att jag var tvungen att köpa ett fysiskt exemplar för att ha den i min bokhylla. Den lämnade mig med glädje i hjärtat och kommer läsas om!
Förbjuden kärlek när den är som bäst!
En modern och samtida kärlekshistoria som verkligen fängslar & berör.
Välskriven med ett bra tempo i boken, fängslande pärm till pärm läsning, omöjlig att lägga ifrån sig!
Det här är en härlig bok om kärlek. Alex och Henry är ett oväntat par. Alex bor i vita huset eftersom hans mamma är Amerikas president. Hans pappa är mexikansk invandrare och han är också politiker. Tillsammans med sin syster Justine och vicepresidentens barnbarn Nora bildar de vita huset-trion. Henry är prins i Storbritannien och dotterson till drottningen. På Henrys bror Philips bröllop ställer Alex till med en skandal. Det bestäms att Alex och Henry ska umgås för att visa världen att de är bästa vänner. De träffas och det blir vänskap, sex och kärlek. Tidningarna skriver om deras relation och det kommer olyckligt nog när det närmar sig presidentval i USA och Alex mamma Ellen kampanjar för en andra omgång i vita huset. Jag blir så glad av den här boken. Det är rolig, varm och svår att lägga ifrån sig. Boken har många intressanta personer som livvakter och medarbetare. Det verkar som om författaren har gjort en gedigen research gällande både amerikansk politik och engelska kungahuset. Jag tycker att det behövs skönlitteratur som handlar om kärlek mellan personer av samma kön. Läs den.
En förbjuden kärlek som berör och påverkar!

Jag förstår att den här boken har vunnit Goodreads Choice Awards 2019 för bästa romance och debutroman. Jag berörs av deras relation och kamp om att få vara tillsammans. Boken kändes lite lång där i mitten, men berättelsen är fin och jag drogs ändå med. Man kan verkligen känna deras stora hinder, och problematiken i att komma ut som prins och som presidentson. Man hejar och hoppas att allt ska bli bra. De är underbara karaktärer och jag kan starkt rekommendera denna romancepärla.
Jag fullkomligt älskar den här boken! Så humoristisk, med underbara karaktärer och ett tydligt och viktigt budskap.
Språket är roligt och lätt att följa med i. Jag blev alldeles varm inombords när jag läste den här.
Karaktärerna har ett verklighetstroget djup som gör att man fastnar för dem. Man ser fram emot att få läsa om deras val.
Förutom humorn finns där också delar som tar ett ordentligt tag om läsarens hjärta. Man blir berörd och bitvis väldigt arg.

Rekommenderas verkligen!
Magiskt bra bok! Romantisk, mysig och rolig, och med en lagom dos svärta. Alex och Henry är underbara karaktärer och jag läste med ett leende på läpparna mest hela tiden. Perfekt underhållning. Alla borde läsa!
En intressant storyline, kändes dock ofta som att berättelsen inte gick framåt. Oavsett Läsvärd för det viktiga budskapet den återger.