Världen utan dig

The Light We Lost
Bok av Jill Santopolo
Lucy och Gabe blir hejdlöst förälskade när de möts för första gången, den 11 september 2001. Efter terrorattacken bestämmer de sig båda för att inte kasta bort sina liv. Det som följer är en resa som för dem samman och sliter dem isär om och om igen under åren. När Gabe blir fotograf i Mellanöstern gör Lucy karriär, bildar familj och skapar sig ett liv i New York. Världen utan dig är en roman om kärlek, drömmar, begär, svartsjuka, svek och försoning. Om vad vi är villiga att offra för kärlek och om hur långt vi kan gå för att följa våra drömmar.
En av de bästa böcker jag läst. Älskar allt. Hur hon skrivit den, innehållet, handlingen, karaktärerna och språket. Mest älskar jag nog ändå språket! Läs!
Jag gillade verkligen denna känslomässigt omtumlande men vackra berättelse. Lucy är berättaren i denna historia och riktar sig direkt till Gabe, vilket gör det lätt för läsaren att leva sig in i de känslor som Lucy upplever. Det finns ett fantastiskt flyt genom hela boken och även om språket är enkelt så blir det otroligt fängslande. Jag varken ville eller kunde sluta läsa om kärleken mellan Lucy och Gabe, en kärlek som ständigt ändrar form men alltid består.