Det slutar med oss

It Ends with Us
Bok av Colleen Hoover
Hjärtskärande om att hitta sig själv och att förlikas med sitt förflutna. Lily har inte alltid haft det lätt och varit tvungen att jobba hårt för det liv hon vill ha. Det har varit en lång resa från uppväxten i Maine - hon har gått ut college, flyttat till Boston och fullföljt sin dröm om att öppna en egen blomsterhandel. Så när hon och den ursnygge neurokirurgen Ryle förälskar sig i varandra verkar Lilys liv nästan för bra för att vara sant. Ryle är känslig, intelligent och väldigt svag för Lily. Men han är också självsäker, envis och kanske till och med lite arrogant. När Lily tvingas ifrågasätta sitt förhållande med Ryle börjar hon också tänka på Atlas. Han var hennes första kärlek och en viktig länk till hennes förflutna. När han plötsligt dyker upp i hennes liv igen, hotas allt Lily byggt upp med Ryle.
Så vacker med hemsk berättelse om en flicka som växer upp med misshandel. Jag rekommenderar allt att läsa denna men det är viktigt att kolla upp "Trigger varning" innan.
"Det slutar med oss" är en väldigt bra bok som verkligen får en att engagera sig i karaktärerna och deras livsval. Jag läste denna i en bokcirkel och av de böcker vi hittills har läst tillsammans så har nog den här boken väckt flest känslor.
Det slutar med oss. Väldigt passande titel när man är färdig! Jag älskar denna bok, karaktärer man gråter med, skriker på för deras val, skrattar med och förstår varför de gör som de gör i slutet! Underbar bok, mitt första försök med Colleen Hoover. Mycket djup i denna bok särskilt om man som jag lyssnade på ljudboken på originalspråket engelska, man får mer förståelse när man hör hennes efterord.

En ny favoritbok!
Så bra bok. Insiktsfull, hoppfull och hemsk på samma gång. Jag hade så svårt att lägga ifrån mig den, satt uppe till sent på natten för att jag behövde veta hur det skulle sluta. Ger insikter när man tänker "där kommer jag aldrig någonsin hamna" eller "varför lämnar hon bara inte?" ang förhållanden med misshandel.
Det slutar med oss av Colleen Hoover. Lily växer upp i ett hem där hennes far misshandlar hennes mor. Lily kan inte snabbt nog bli vuxen och få flytta hemifrån. Under ungdomen möter hon Atlas som förändrar hela hennes liv. Det sista Lily tror är att hon ska hamna i samma sits som sin mor, men hon visar sig ha fel... Kan den som hjälper henne vara en från hennes förflutna??
Oj, vilken vändning den här boken tog. Från en mysig fin kärlek till en mörkare mer otäck kärlek... Men den är värd att läsa och man vill ju veta hur allt slutar..
Jag har inte ord för att uttrycka hur mycket jag gillade den här boken! Den gav mig en alldeles underbar läsupplevelse och den berörde mig så innerligt. Författarens sätt att få texten att flyta och handlingen att drivas framåt är av sällan skådat slag, samtidigt som historien är vackert och sirligt berättad. För mig är detta den bästa bok jag läst på flera år.