Victoria

Användarprofil

Änkorna

Bok av Pascal Engman
Tredje boken i serien om Vanessa Frank och jag älskade denna lika mycket som de första två! Tycker nästan serien blir bättre och bättre. Skrämmande och verkliga stories. En bok som man sträckläser och bara vill ha mer av. Superbra, måste börja på nästa bok i serien direkt!

Råttkungen

Bok av Pascal Engman
Jättebra thriller som man inte kan eller vill sluta läsa. Korta, spännande kapitel om ett aktuellt och skrämmande ämne. Genuina karaktärer och bra story! Fem plus!

Eldslandet

Bok av Pascal Engman
Tyckte mycket om denna, älskar att stanna uppe till kl 01 för att jag bara behövde läsa ut den. Spännande med korta kapitel och många stories som vävdes samman. Ser fram emot nästa!

Vinnarna

Bok av Fredrik Backman
Helt otrolig. Mina ord räcker aldrig till för att förklara hur otroligt bra denna bokserie är. Jag kan liksom komma på mig själv med att sitta och gapa eller skratta och skaka på huvudet för att Backman skriver så jäkla skickligt. Helt sinnessjukt. Förutom det så kastas man mellan tårar av "åh vad fint" till "NEEEEEJ inte han!!!!!" och tillbaka. Sån hög igenkänning, glädje, pirr, sorg och allt däremellan. Det går inte att förklara, denna måste läsas själv. Topp 1-författare på min lista!

Allt jag velat ha

Bok av Kristan Higgins
Jättemysig och härlig romcom! Äkta och inte överdriven. Jag tycker Kristan Higgins är fantastiskt bra på detta. Bra story, karaktärer och vackra naturbeskrivningar. Man blir bara glad och pirrig av denna!

En halv gul sol

Bok av Chimamanda Ngozi Adichie
En otrolig roman om ett gäng karaktärer under inbördeskriget i Nigeria på 60-talet. Det är liksom språket, handlingen, karaktärerna. Svårt att förklara men allt lyckas författaren med och det är en fröjd att läsa den. Jag ville inte att den skulle ta slut och när den gjorde det kändes allt konstigt. Läs den!

Mödrarnas söndag

Bok av Graham Swift
Jag såg filmen på bio och tyckte den var ganska konstig, men ville av någon anledning ändå läsa boken efteråt. Och boken gjorde saker klarare. Det är en fin berättelse, om än fortsatt något konstig för mig. Men ett väldigt vackert språk och fängslande historia.

Bögen är lös

Bok av Edvin Törnblom
En blandning av fakta och personliga erfarenheter av HBTQI-frågor av käraste Edvin Törnblom. Tex tips på hur man kommer ut och hur man ska bemöta någon som kommer ut. Hjärtskärande historier från Edvins egen uppväxt om den inre kampen mot att vara bög, samt yttre hat från klasskompisar och främlingar. Viktig och lärorik bok men även fylld av varm humor. Den får tre stjärnor av mig, för att trots att den är viktig/intressant/rolig/lättläst var den också ganska grundläggande. Men obs älskar Edvin.

Björnen sover

Bok av Emelie Schepp
OBS SPOILAR i denna recension. Nästa del i serien om Jana Berzelius. Tycker tyvärr inte den nådde samma nivå som de tidigare böckerna. Ganska seg och det var ganska självklart att det skulle komma en twist på slutet så man blev inte förvånad när detta hände. Gillade dock det som hände privat för karaktärerna i den här delen. Spännande att se hur det ska fortsätta.
Sorglig och jobbig såklart. Men samtidigt en hyllning till livet! Och vad fint han skriver. Tack för allt, hoppas du har det bra där du är nu.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.