Victoria

Användarprofil

Sjuksköterskan

Bok av Kristian Corfixen
True crime om ett skakade fall i Danmark där en sjuksköterska misstänks och senare döms för att ha dödat sina patienter. Sjuksköterskan är Christina, en ung och dramatisk kvinna som alltid tycks vara i händelsernas centrum vid allvarliga patientfall.

Kollegan Pernilla misstänker länge att något inte står rätt till med Christina och kan inte bortse från det faktum att så många av Christinas patienter får hjärtstopp, trots att de varit pigga bara timmar tidigare. En dag går hon till polisen med sin misstanke och en mörk historia utvecklar sig.

Jättespännande bok. HUR kan nåt sånt här hända? Så läskigt och fängslande att läsa om denna absoluta galning. Boken är väl genomtänkt med intervjuer från vittnen, delar av journaler och förhör. I min mening alldeles för lång, många upprepningar. Men absolut läsvärd!
Jättemysig och julig roman! Och allt som man vill att en sån bok ska innehålla. Jag tyckte verkligen om den!

Otämjbar

Bok av Glennon Doyle Melton
Näej, en tråkig och pretentiös bok enligt mig. I grunden viktiga ämnen och jag tar med mig en del intressanta tankar och argument. Jag beundrar verkligen författaren för den resan hon gjort i sitt liv.

Men jag tycker allt känns krystat och påhittat? Konversationerna i boken KAN INTE ha hänt, ingen pratar sådär. Bara ett exempel på vad hon säger till sin dotter: "Minns du när vi var på stranden och tittade på den lilla flickan som gick i vattnet och fångade havsvatten i sina små plasthinkar? Ibland känner jag mig som en sån hink med hav, intill andra hinkar med hav. Jag önskar att vi kunde hällas i varandra på något sätt, så att vi inte är själva. Men vi kommer alltid ha de där hinkarna mellan oss." HON KAN INTE HA SAGT DET där och då, förstår ni?

Så, tyvärr besviken på denna. Men fin framsida.

Stormvakt

Bok av Kristina Ohlsson
Hej och hå. Gillade verkligen denna! Tycker Kristina Ohlsson är så bra på att skapa verklighetstrogna karaktärer som tycker och känner saker som vi alla gör. Man är kär i fel person, trött på sin man, älskar sitt jobb, cyklar upp för jobbiga cykelbackar, går med i en bokklubb för att få kompisar, oroar sig för sina barn. Och allt däremellan.

En bok man inte vill lägga ifrån sig utan läsa tills man vet vad som händer med Agnes, den omtyckta kvinnan som en dag försvinner från Hovenäset. Och boken tar många läskiga vändningar innan man får veta det. Rekommenderar den och ser fram emot nästa bok i serien.
Nej men så rolig! En dagbok med anektoder från ett liv som förlossningsläkare. Galna patientmöten, inställt privatliv och toppar och dalar från läkaryrket. Ibland jobbig lyssning, speciellt för en tjeja som jag som snart är färdig läkare :)))) men framförallt rolig och varm med mycket humor.
En biografi om en av min generations allra största. Så många minnen som är kopplade till Aviciis låtar. Boken är välskriven och man får veta mycket om Tim Bergling som man aldrig vetat om. Om hans förmåga att höra och skriva magiska låtar. Och samtidigt om oron, stressen, alkoholen och drogerna. Usch så jobbigt att läsa om hur dåligt han mådde i perioder. Viktig och intressant bok där man får komma lite närmare. Rekommenderar den!
Lite mysig bok om en tjej som kommer hem till Sverige efter många år med jobb och ensamhet utomlands. Och så faller allt på plats med relation till mamman och systern hon inte visste att hon hade, nya härliga kollegor på jobbet och en kille! Mysig och så men inget speciellt.

Som en öppen bok

Bok av Sara Molin
Lättsam feelgood! Allt man behöver ibland ju. Gillade den även om mycket var väldans förutsägbart. Men ibland är det ju det man vill ha liksom. Kul!
En härlig feelgoodroman om systrarna Rachel och Jenny som båda har kärlekstrubbel. Om den "perfekta" familjen, otrohet, barnlöshet, att bli dumpad. Men också om ny kärlek, systerskap, frihet och att hitta sig själv. Lite förutsägbar men jag gillade den mycket.

Hem till Scupper Island

Bok av Kristan Higgins
Jättemysig feelgood som jag tyckte mycket om. Ändå liksom spännande story och även mörkare delar. Genuin huvudkaraktär. Mysig helt enkelt.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.