Victoria

Användarprofil
Fantastisk. Om än inte lika fantastisk som de första tre böckerna i serien. Lite för mycket tjafs med hennes man och syster. Gillar när Becky bara får shoppa på utan besvär. Men ändå underbar!

En shopaholic säger ja

Bok av Sophie Kinsella
ÄLSKAR DEN! Jag har fastnat i den här serien nu och vill bara fortsätta läsa om den här shoppinggalna kvinnan som alltid lyckas hamna i de mest galna situationerna. Tur att det finns några böcker kvar i serien.

En shopaholic i New York

Bok av Sophie Kinsella
Egentligen är ju allt bara trams, en ekonomisk rådgivare som i hemlighet shoppar för pengar hon inte har. Men samtidigt är den helt underbar. Skulle kunna lyssna på den här boken i timtal och bara mysa. Så rolig, varm, härlig och med bubblande skratt i magen. Älskade Becky <3
Det händer inte så mycket. Man får följa Johanna, som är ohälsosamt besatt av sin pojkväns ex. Sen får hon endometrios och mår sämst. Och sen är boken slut. Älskar nutidsaspekterna av boken, rappt språk och saker man kan känna igen sig i. Men för mig för mörk och deprimerande.
En underbar bok, omöjlig att inte älska! Jag läste den för många år sedan och nu påbörjade jag 2-3 allvarligare böcker, FICK NOG och bestämde mig för att plocka upp den här älsklingen igen <3 omöjligt med ångest när man läser denna. Så underbart rolig, pinsam, härlig och befriande.

Döden

Bok av Jonas Gardell
En fantastisk triologi, typ en modern klassiker va? Den är liksom allvarlig, rolig, lärorik, hjärtskärande och allt annat på samma gång. Rätt in i hjärtat. Läs den!

Sjukdomen

Bok av Jonas Gardell
Helt fantastisk. Jonas Gardell är helt fantastisk i sitt språk, sitt sätt att skapa verkliga karaktärer och dialoger, sätta ord på känslor och situationer. Så bra så att man gapar ibland. Också så imponerad av hur han blandar nutid dåtid framtid hej vilt men det liksom bara lyfter boken. Wow!

Kärleken

Bok av Jonas Gardell
En bok om de homosexuella män som drabbades av AIDS i Stockholm på 80-talet. Otroligt fina personporträtt där karaktärerna, framförallt Ramus och Benjamin, känns verkliga. Om skammen, utanförskapet, om samhällets vidriga syn på homosexualitet. Och om att hitta hem och hitta kärlek. Och sedan om den hemska sjukdomen. Jonas Gardell skriver fantastiskt fint och det var en njutning att läsa boken. TV-serien var också otrolig. Längtar efter nästa bok i serien.

Jag är Malala

Bok av Malala Yousafzai och Christina Lamb
En självbiografi om/av Malala Yousafzai, en hjältinna. Hon skriver om sin vackra hemby i Pakistan, och hur den stegvis togs över av talibanerna. Hur de började kontrollera vad kvinnorna hade på sig, lyssnade på för musik, till att tillslut förbjuda dem att gå i skolan. Malala och hennes pappa stod upp för flickornas rätt till utbildning och som resultat av den kampen blev hon en dag skjuten av talibanerna och svävade mellan liv och död. Otroligt fin men samtidigt hemsk och hjärtskärande bok. Intressant, lärorik men lite seg att ta sig igenom. Rekommenderar den varmt, men jag hade gärna haft lite mer driv i storyn. Men Malala är en otrolig förebild!!!
En lågmäld men fin bok om Francies, en ung tjej som växer upp i 1910-talets Brooklyn. Hon kämpar sig fram med en alkoholiserad pappa, svårt att få vänner, samlar skräp för att kunna köpa godis. Men samtidigt med en ung tjejs naiva inställning till världen och med många ljuspunkter i tillvaron också. Fin, men lite långsam. Ska absolut läsa del två!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.