Victoria

Användarprofil
Lärorik och välskriven bok om hur Therése Lindgren gick från en person som tyckte att psykiskt sjuka personer var svaga, till att hon själv fick fem diagnoser och inte kunde ta sig ut från sitt hus. En viktig bok med konkreta tips för personer med psykisk ohälsa, men också för alla personer som vill bli mer förstående.
Precis börjat kolla på den här serien, men är redan fast! Älskar karaktärerna och typen av serie. Längtar efter att se vidare.

En man som heter Ove

Bok av Fredrik Backman
Jag har liksom inga ord för hur briljant Fredrik Backman är, min all time favoritförfattare. Han skriver med så mycket kärlek och känslor och värme. Den här boken tar jag med mig längst in i hjärtat. Läs den!
Jag fick för mig att jag ville läsa en klassiker, men har haft svårt för de långa och tråkiga klassiker jag läst tidigare. Så såg jag att den här bara var 50 sidor lång, så den fick det bli! Och jag gillade den faktiskt? Underhållande och lite finurligt skriven. Tror jag får testa nån mer klassiker nu!
En bok skriven med så mycket kärlek och värme, om personer som Jennifer Worth mött under sina år som barnmorska på 50-talet i East End i London. Tyvärr inga berättelser om mammor, födslar och barn vilket jag älskade med den första boken. Här får man istället följa öden hos andra människor hon mött. Väldigt fin bok med mycket kärlek och många historiskt intressanta anekdoter om bland annat fattighus och krigstid. Men kan inte låta bli att sakna historierna om deras yrke.
Gripande, stundtals varm och intressant skriven bok, nästan lite konstig. Men jag tyckte väldigt mycket om den! Gillar slutat när den går från att vara lugn till galen, sorglig och spännande. Man känner så mycket för huvudpersonen och känner med henne genom boken.

438 dagar

Martin Schibbye och Johan Persson
Otroligt fascinerad och tagen av den här berättelsen. Johan Persson & Martin Schibbye, två svenska journalister, reser till Etiopien med hjälp av motståndsrörelsen ONLF. Där ska de rapportera om hur den etiopiska militären dödar civila i området Ogaden för att ett svenskt företag ska kunna komma dit i jakten på olja. Men något går snett och männen grips och blir dömda till elva års fängelse för terroristbrott.

Det var länge sedan jag läste en så viktig bok. Om press- & yttrandefrihet och om allt vi tar för givet i Sverige. Den är lärorik och ger mig insikt i hur ett land som Etiopien fungerar, tex med fejkad bevisföring och skenavrättning. Samtidigt är den väldigt fin, upprörande, gripande och spännande. Den har allt faktiskt och jag ska rekommendera alla jag känner att läsa den. Är avundsjuk på er som har denna bok framför er.
Jättefin bok om denna mans lärdomar i livet. Jag tar med mig väldigt mycket från den; tankeverktyg, fina berättelser, mantran och ord att leva efter. "Jag kan ha fel", "Tro inte på allt du tänker" och "Du gör så gott du kan" är några av dem. En bok full av visdom och kärlek. Denna bok kommer jag vilja läsa flera gånger framöver för att påminna mig om allt vackert som stod i den. Han är verkligen en inspirerande människa, Björn Natthiko Lindeblad.

Folk med ångest

Fredrik Backman
Man läser en bok, tycker att den var väldigt bra och sätter en femma. Men sen, ibland, dyker en sån här bok upp och man inser att man har infladerat femmorna totalt. Så det här får väl bli en sexa? Om inte en sjua? En otroligt genomtänkt bok och jag fascineras ibland så jag gapar åt hur bra den här författaren är? Allt från gapskratt till tårar och sån igenkänning. Helt brilliant bok! Läs den snarast!
Väldigt härlig feelgood-bok, som allt Mhairi McFarlane skriver. Handlar om en ungdomskärlek som kommer tillbaka i huvudpersonens liv. Riktigt rolig och ibland pinsam men mest så härlig. Tycker författaren typ FATTAR samtiden så bra, skriver precis så att man känner igen sig. Gapskrattade också rakt ut av vissa geniala formuleringar, tex "Han verkar mer förbannad på ödet än på sig själv, som att det här egentligen rör sig om ett fruktansvärt administrativt misstag än att han tagit fel tjej" ang att hennes pojkvän ligger med en annan tjej när hon kommer hem från jobbet en dag. Absolut läsvärd!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.