En dag i december

One Day in December
Bok av Josie Silver
En dag tittar Laurie ut genom bussfönstret och får syn på en man. Tiden stannar upp. Det varar ett ögonblick men hon kan inte glömma mannen. Ett år senare blir hon presenterad för sin bästa kompis Sarahs nya pojkvän. Och det är han. Sarah vill att de tre ska vara bästa vänner. Men går det?
Denna feelgoodroman skildrar Laurie, hennes bästa kompis Sarah och Jack. Karaktärerna är tydligt beskrivna och man ser dem framför sig när man läser boken och det är lätt sätta sig in i deras känslor. En dag ser Laurie en kille på en busshållplats som hon blir direkt förälskad i. Hon berättar om honom för sin bästa kompis Sarah och de båda letar efter Lauries själsfrände över hela London. Laurie kan inte släppa taget om sina känslor men det blir mer och mer komplicerat.

Boken är mysig, avkopplande och lättläst. Man fastnar lätt i boken redan från början men den har ingen handling som dröjer sig kvar långt efter att man läst den.
En dag i december av Josie Silver.

Det här är berättelsen om Laurie och Sarah. Två väninnor så nära varandra att de betraktar sig som systrar. Laurie sitter en kall decemberkväll ombord på bussen hem från jobbet när hon tittar ut i busskuren och får ögonkontakt med honom... Kärlek vid första ögonkastet är inget som Laurie trott på, men nu blir hon som besatt. Hon ägnar ett år att leta efter drömprinsen, säker på att lyckas hitta honom. Visst lyckas hon! Plötsligt står han där i hennes och Sarahs lägenhet och presenteras som Sarahs nya pojkvän, Jack. Laurie blir förkrossad,  men för allas bästa spelar hon med och trycker undan sina känslor. Åren går och livet rullar på, men kan Laurie någonsin glömma Jack? Kommer han ens ihåg den där stunden då deras blickar möttes för första gången?
Det här är en berättelse som sträcker sig över 10 år och mycket vatten hinner rinna under broarna. En fin berättelse om relationer och känslor. Läs den!
En helt underbar bok om kärlek vid första ögonkastet. Lauries och Jacks första möte vid en busshållplats i London var bara en blick men som ingen av dem kunde glömma bort. Deras andra möte var då Lauries bästa vän presenterar sin nya pojkvän året efter. Samma kille som hon inte kunnat glömma och letat efter sedan den dagen i december. Vilken feelgood, korta kapitel och helt omöjlig att lägga ifrån sig!
En dag i december av Josie Silver

En dag i December är feelgoodroman som är svår att värja sig mot. Denna bok är inte är så julig som jag först hade trott och som titeln och bokomslaget anspelar till.

Man förväntar sig så klart att Laurie och Jack ska få varandra och det är det man väntar på under bokens gång. Men det händer så mycket annat längs vägen att det inte blir långtråkigt, kanske lite långdraget emellanåt. Historien utspelar sig under flera år och under alla möjliga månader.

Trots att den stundtals är lite lång och omständig så gillar jag den.

Jag får vibbar av ”Jag utan dig” i boken. Boken känns som gjord för att göra film utav, jag hoppas det blir en filmatisering av boken.
”En dag i december” är en varm kärlekshistoria.

Historien börjar just en dag i december då Laurie är på väg hem från jobbet med bussen. Vid ett stopp med bussen på en hållplats får Laurie syn på en kille som sitter i busskuren utanför. Deras blickar möts och något starkt väcks i Laurie. Bussen åker vidare och Laurie ångrar genast att hon inte klev av.

Laurie kan inte sluta tänka på killen i busskuren, hon vill verkligen hitta honom och börjar leta på caféer och andra ställen över hela staden. Hon hittar honom inte. Inte förens hennes bästa vän Sarah presenterar sin nya pojkvän Jack för Laurie. Det är ju ”busskillen” som är Sarahs nya pojkvän...

Vi får följa Laurie, Sarah och Jack och deras liv, vänskap, förhållanden och jobb under flera år i boken.

Jag tyckte väldigt mycket om denna boken. Den innehåller vänskap, kärlek och svek och drömmar. Historien väcker även en del tankar om vad som verkligen är viktigt här i livet och att man ska följa sitt hjärta. Denna historien kommer hänga kvar ett tag hos mig och jag rekommenderar den varmt.
En härlig julbok! Lättläst och en sådan bok man bara vill bläddra vidare i.
Tjejen på bussen ser en kille genom fönstret och kan sedan inte sluta tänka på honom. En dag långt senare ska hon träffa sin tjejkompis och hennes nya kille... en bok med flera vändningar och man vill så gärna komma till slutet för att veta hur allting går!
En mysig feelgoodroman om Josie som några dagar före jul sitter på bussen på väg hem från jobbet och när bussen stannar tittar hon ut och får se en kille som sitter och väntar vid busshållplatsen och deras blickar möts och Josie känner nån "connection" och tror att även killen gjorde det. Men innan hon fundera på att eventuellt kliva av bussen och innan killen hinner kliva på bussen åker den iväg. Josie kan inte glömma honom och hon börja leta efter honom överallt i London (nej troligtvis inte helt lätt att hitta någon där) även tillsammans med sin bästa vän Sarah tillika lägenhetskompis varje gång de är ute nånstans, men utan lyckat resultat.
Ett år senare har Josie och Sarah julfest I sin lägenhet och när Sarah för första gången presenterar sin nya pojkvän Jack, som hon beskriver som sitt livs kärlek, för Josie visar det sig att det är han, killen från busshållplatsen. Vad ska Josie göra nu? Avslöja att Sarahs pojkvän är killen som hon har letat efter i ett år eller vara tyst för alltid och acceptera att kompisen hittade honom först? Och kommer ens killen ihåg henne från den snöiga decemberdagen? Livet rullar på och mycket händer i vännernas liv men kan vänskapen bestå när båda vill ha samma kille.
Ett ganska bra försök till en romantisk roman. Jag faller dock inte för någon av karaktärerna, utan tycker de är tråkiga och ibland till och med osympatiska. Jag stör mig också på att dialogerna känns påhittade, ingen pratar som de gör i verkliga livet. Men en helt okej handling och de sista 100 sidorna tycker jag om. Inget speciellt men en fin bok till slut.
Denna feelgoodroman börjar lättsamt men blir sedan lite mörkare. Du får följa karaktärerna under tio års tid, genom kärlek och vänskap. Det är en bok som du fastnar i även om du stundtals retar dig på karaktärerna och vill att de ska komma till skott och verkligen berätta vad de känner. Bokens historia skulle passa utmärkt till en film. Genom hela boken undrar du om Laurie och Jack ska få varandra någon gång.