Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden

Christmas at Little Beach Street Bakery
Bok av Jenny Colgan
Julen nalkas på den lilla ön utanför Cornwalls kust där allt är som vanligt. Vi får följa huvudpersonen Polly som spenderar sin tid med att skapa bakelser i bageriet eller planerar inför sitt kommande bröllop med sin kärlek. Men mitt i alla förberedelser inför julen så får Polly ett samtal som förändrar allt.
En mysig fortsättning på en mysig serie. Tyckte dock att sido historien inte var jätte bra vilket drog ner betyget för mig. Men huvudkaraktärens story Tyckte Jag om och kändes tråkigt att den tog slut.
Mysig, lättläst bok och slutet på en underbar trilogi! Älskade miljön och karaktärerna, helt enkelt en feelgood bok med lite julstämning!
Vi får återigen träffa Polly, Huckle, Neil och alla deras vänner.
Polly får ett omskakande besked och måste ta ett känslomässigt svårt beslut.

Den här boken är helt underbar och jag ville verkligen inte att den skulle ta slut.
Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden 🎄
🔮
Nu i december har jag bunkrat upp med en hel del julböcker som jag ser framemot att läsa. Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden blev den första julboken för i år.
🔮
Den här boken är den sista delen i triologin om det lilla bageriet på strandpromenaden. I denna bok händer en hel del saker bland annat blir Pollys bästa vän, Kerensa, gravid 🤰 men när Polly får veta att det kan vara så att Kerensas man inte är pappan till barnet sätts Polly i en svår situation. Eftersom hennes pojkvän, Huckle, är bästa vän med Kerensas man. Det hela blir ett dilemma för Polly hur ska hon agera bör hon berätta för Huckle vad hon vet eller bör hon hålla tyst 🤫
🔮
Alltså har skrivit det förr men hur mysiga och bra är inte Jenny Colgans böcker?! Har du inte läst någon av hennes böcker så rekommenderar jag dig starkt att göra det. Denna passar perfekt nu till jul då man verkligen får julkänslor när man läser den. Dessutom behöver du inte läsa böckerna i ordning så har du inte läst någon av hennes tidigare böcker går det bra att börja läsa den här!
Betyg: 🔮🔮🔮🔮🔮 (5 av 5)
Det här är den sista boken i triologin om det lilla bageriet på strandpromenaden och den första boken som jag läser om Polly, som äger det lilla bageriet.
Julen nalkas och det är massor att göra i det lilla bageriet samtidigt som Pollys pojkvän Huckley vill gifta sig med Polly och skaffa barn. Polly känner sig tveksam. Dessutom inträffar två oväntade händelser som vänder upp och ner på allting.
Det här är en lättläst bok som handlar om kärlek, arbete och vad som är viktigt i livet. Boken är inte helt förutsägbar. Många gillar säkert den här boken men det är inte en bok som riktigt faller mig i smaken. Därför får den bara en trea från mig.
Älskar denna serie om hur de försöker klara sig ute på en ö med knapert med stålar. Liten by med lite invånare. Värt att läsa hela serien!
Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden är tredje och, som det verkar, sista boken om Polly. Det närmar sig jul och Polly har mer att göra än någonsin. Hon försöker balansera allting, men till slut går det inte och allting kraschar.

Jag hade förväntat mig en mysig liten julhistoria som skulle få mig att känna den där rätta känslan och vilja läsa fortsätta plöja julböcker. Tyvärr infinner sig inte den känslan för mig. Det är en otroligt fin historia som utspelar sig och jag blir absolut berörd av den ett flertal gånger, men jag saknar som sagt känslan.

Trots det är ju ändå detta Jenny Colgan, så när jag väl slår ihop boken är jag trots allt nöjd. Och känner mig lite taggad på att plocka upp nästa julroman.
Nu nalkas en tid för familj o vänner. Årets höjdpunkt stundar... julmarknaden! Men mitt i förberedelserna får Polly ett telefonsamtal som händer upp och ner på allt. Hur ska hon kunna tänka på julen mitt o allt detta kaos?
Ännu en underbar bok om den lilla ön i havet.Jag kan riktigt känna dofterna i bageriet och se alla karaktärerna.
Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden är en underbart mysig bok om Polly, Huckle, lunnefågeln Neil och alla invånarna i Mount Polbearne. Det är snart jul och Polly har fullt upp med förberedelser i bageriet, för att klara av ekonomin. Samtidigt har hennes bästa vän Kerensa problem - ett stort problem - som hon såklart anförtror sig åt Polly med. Pollys förflutna dyker även upp - och hon får ännu fler saker att hantera. Hur ska det här gå?

Mysig, härlig och lugnt tempo - men ändå spännande! Fällde absolut några tårar i slutet av den. Underbar fortsättning på de andra två böckerna, som även de varmt rekommenderas! Feelgood i dess rätta bemärkelse!
En underbar bok om bakverk,lunnefågel,kärlek,mys och fina naturskildringar.Jag ser allt framför mig och bara längtar till nästa bok.