Recensioner av Mimmi

En avlägsen kust av Jenny Colgan

Betyg 5
En avlägsen kust är en charmig liten historia som utspelar sig före serien om Flora och den lilla ön. Jag hade tänkt läsa första delen i serien först, men bestämde mig sedan för att ta denna istället. Jag hoppas den tillför lite mer till serien när jag börjar med den.

Denna lagom tjocka lilla bok handlar om Lorna och Saif, två karaktärer från serien, och hur de träffades. Det känns mysigt att åter befinna sig i en av Jenny Colgans romaner, men samtidigt finns det ett allvar i denna. För mig lockar den till mer läsning om den lilla ön, och jag skulle säga att vem som helst som inte läst serien också kan läsa den.

Badhytten av Christina Olséni, Micke Hansen

Betyg 5
Badhytten är lika skruvad som böckerna om Ester Karlsson är, och de älskar jag. Jag gillar uppvägningen mellan det allvarliga i att lösa ett mord och det humoristiska i hur fel det ibland kan bli när man försöker göra rätt. För fel blir det – flera gånger. Ena stunden försöker jag lösa mordet på Silfverstolpe tillsammans med Mårten och Lisa, och i nästa stund skrattar jag hejdlöst åt något som inte gick som det var tänkt.

Perfekt läsning en slö sommardag, som får mig att dirket vilja läsa nästa del.

Sommar på strandpromenaden av Jenny Colgan

Betyg 5
Feelgood när den är som bäst!
Jenny Colgans böcker om Polly och det lilla samhället har blivit mina go-to-böcker när ingenting annat känns lockande, och det lyckas alltid! Jag älskar denna boken och fastnar direkt. Det är somrigt, feelgoodigt och lagomt lättsmält. Perfekt sommarläsning!

Rebell av Marie Lu

Betyg 3
Rebell är fjärde och avslutande boken i Legend-serien – författarens debut som blev ett stort genombrott. Jag hade inte väntat mig att det skulle komma en fjärde bok, jag trodde serien var slut efter tredje boken. Därför blev jag jätteförvånad, men glad, när jag såg att denna skulle släppas.

Jag älskade de tre andra böckerna, och minns att jag plöjde nästa hela tredje boken på en dag. Därför har jag självklart ganska höga förväntningar på denna boken, men tyvärr måste jag säga att jag blir lite besviken.

Själva historien är jättebra, men det känns hela tiden som att jag sitter och läser Warcross eller Wildcard, som Marie Lu också skrivit. De två gillade jag också väldigt mycket, men här gillar jag det inte alls. Jag känner inte igen mig i den värld där allting utspelas, vilket också är ganska logiskt då författaren förlagt handlingen till en helt annan plats än de tre andra böckerna.

Jag känner också att boken är lite för kort. Som att författaren ville skriva boken, men inte hade tillräckligt med material för att göra en lika tjock som de andra. När handlingen väl kommer igång är det så lite kvar av boken att jag litegrann förstår att jag inte kommer bli nöjd, för att det kommer gå alldeles för fort mot slutet.

Tretton skäl varför av Jay Asher

Betyg 5
Detta är en otroligt bra men också viktig bok. Jag har hittills läst en två gånger, och grips båda gångerna av Hannahs historia. Gråter flera gånger när jag läser, och blir förvånad med Hannah. En bok som alla behöver läsa!
Med sitt raka och ärliga sätt, men också med en del humor, berättar Clara berättar Clara om jämställdhet, abort och sexism. Det är en väldigt aktuell bok som manar till kamp för jämställdhet, men som också pekar på problemen som finns i samhället idag.