Tove Foucard

Användarprofil
En spännande serie som skildrar polisens arbete. Skådespelarna är otroligt proffsiga. I början hade jag dock lite svårt att fastna för den just för att det är nästan som olika handlingar i varje avsnitt och det följer inte riktigt någon röd tråd i polisens arbete. Däremot finns en röd tråd i kärleksrelationerna mellan olika poliser. Serien växer för varje avsnitt man tittar!

Jag ger dig solen

Bok av Jandy Nelson
Har hört mycket om denna bok så mina förväntningar var rätt höga. Tyvärr så kände jag inte att den levde upp till det. Boken var ganska seg då det var otroligt långa kapitel och dessutom var den skriven på ett ganska filosofiskt sätt något som jag personligen tyckte var ganska jobbigt att läsa. Men budskapet och handlingen var på något sätt fint så därför får boken en trea.
Wow att det här program idén har tagit sig till Sverige äntligen! Otroligt att se hur hårt deltagarna pressas samtidigt är det intressant att följa ur ett psykologiskt perspektiv och se hur lätt det kan vara att bryta ned en människa mentalt. Riktigt bra program som gör att man har något att se framemot på söndagar :)

Min mörka Vanessa

Kate Elizabeth Russell
En riktig obehaglig bok. Som tar upp viktiga ämnen, grooming och övergepp. Även om den var obehaglig var den bra. Man får genom hela boken följa huvudkaraktären Vanessa (både i nutid 2017 under metoo och 2000 de året Vanessa börjar vara med om övergepp) en viktig bok!
Verkligen en så bra bok som jag tycker sitta alla som får chansen att läsa den ska göra! I boken får vi följa två personer främst Mila och Mona. De har varit bästisar sen dag ett. Men kämpar på olika sätt för att försöka skapa det liv de själva vill ha. En bok som verkligen behövs! berör!

Ödesmark

Stina Jackson
En bra bok gillade hennes första bok silvervvägen. Denna var minst lika bra. Kan rekommendera till den som gillar att läsa om olika sorters relationer. Roligt att läsa en bok som utspelar sig på ett annat ställe än i storstäderna.

Knutbyflickan

Linnéa Kuling
Knutbyflickan blev den första utlästa boken 2021 skriven av Linnea Kuling

I boken får man läsa om Linneas uppväxt i den mycket uppmärksammade sekten Knutby Filadelfia. Både det positiva och det negativa skildras från hennes barndom och man får följa med genom hela hennes uppväxt.

Denna biografi var verkligen gripande. Att få läsa hur lite samhället gjort för att försöka hjälpa barnen i Knutby Filadelfia är skrämmande att läsa. Jag tycker det är väldigt modigt och viktigt att denna boken har skrivits då man ofta får höra hur vuxna påverkats av att leva i sekter medans barns perspektiv i sekter skildras mer sällan i media.
En bra inspirerande podd som peppar en till träning. Funkar att lyssna på under efter eller innan sitt träningspass. Roliga, bra och viktiga ämnen lyfts upp!
Rekommenderas för den som vill röra på sig mer
Den lilla bokhandeln runt hörnet av Jenny Colgan📚
📚
Boken handlar om Nina som blir av med sitt jobb som bibliotikarie. Några dagar senare hittar hon en bil till salu i Skottland 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿. Hon bestämmer sig för att åka dit och titta på bilen och så fort hon får syn på den bestämmer hon sig för att köpa den. Nina har får en idé om vad hon ska göra med bilen, öppna en bokbuss. Hon flyttar till Skottland för att följa sin dröm om en egen bokhandel. Men allt går inte så lätt som hon tänkt sig.
📚
Denna bok är perfekt för dig som gillar böcker och att läsa feel-good romaner. Jag har läst en del från Jenny Colgan och gillare verkligen hennes böcker. Däremot var denna inte min favorit av henne. Har egentligen svårt att säga varför men fastnade inte riktigt för den på samma sätt som hennes andra böcker. Den var inte dålig, absolut inte, men föredrar serien om det lilla bageriet längs strandpromenaden och den lilla ön i havet framför denna.
Finns det något bättre än att ta en långsam promenad i vardagen. Det blir ett avbrott från vardagen. Från stressen, mobilen och vad som helst som tynger än i vardagen. Att bara gå i skogen och lyssna på naturens ljud är så avkopplande bästa medicinen mot stress dessutom bra för din hälsa! Vad väntar du på?! Ut och gå!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.