Tove Foucard

Användarprofil

Spring Uje spring

Film från 2020 regisserad av Henrik Schyffert
En så fin, öppen och ärlig skildring om hur det är att leva med Parkinson sjukdom. Väldigt modigt att skådespelarna spelar sig själva också. En fin och stark film som blandar humor med allvar, riktigt bra!

Smuts

Bok av Katarina Wennstam
För några dagar sen låna jag denna på bibblan och idag läste jag ut den medans jag satt i bilen. Jag gillar verkligen Katarina Wennstam som författare min första deckare jag läste ”Stenhjärtat” var skriven av henne och efter den boken fick jag upp ögonen för deckare. Detta skulle jag kanske inte klassa som en deckare men bra var den iallafall.
Denna bok är skriven för några år sen och problemen som tas upp i boken är tyvärr aktuella än idag 😔. Men det är bra att dessa böcker finns som lyfter viktiga ämnen.

En grav för två

Bok av Anne Holt
Nja denna boken var inget för mig. Fick inte något riktigt grepp om karaktärerna eftersom de var så många. Handlingen var komplicerad och kändes utdragen.

Livlina

Bok av Happy Jankell
Häftigt omslag, bra story, roliga karaktärer och en hel del kärlek och ångest. Vad mer kan man begära av en roman?! Riktigt bra!

Med Andra Ord

Brädspel skapat av ALF-spel
Så roligt sällskap spel som får hela familjen att skratta. Det är lite likt charader på något sätt. Man ska försöka lista ut ord genom att beskriva ordet.

Folk med ångest

Bok av Fredrik Backman
Alltså wow vilken rolig och välskriven bok det trodde jag inte när jag bara läste titeln. Trodde först det skulle vara en mer fakta bok eller ”basis” roman. Men detta var verkligen något utöver en ”vanlig”roman. Rolig, nytänkande sett att skriva och en del kärlek❤️Riktigt bra bok som blandar humor med allvar på ett sätt jag aldrig varit med om tidigare.
Roligt program sett ur en psykologisk vinkel. En väldigt rolig program idé också. De är olika hur bra säsongerna är. Men grundprogrammet och idén är riktigt bra.
Berätta aldrig det här av Frida Boisen

Boken är en roman där Frida öppet och ärligt delar med sig av hennes relation till sin mamma som hon förlorade i självmord. Som läsare får man både följa med i Fridas barndom och även hennes vuxna liv.

Boken uppmanar till att våga fråga din kollega, kompis, förälder, syskon om hur den mår en så enkel fråga egentligen men som lätt glöms bort även om den kan göra otrolig skillnad.

Det märks verkligen att Frida är journalist hennes sätt att skriva alltså, WOW! 🤩

En bok som berör något oerhört och lämnar en med eftertanke om att livet kan vara så fantastiskt fint och så skört. Hon visar ett oerhört mod genom att dela med sig av sin historia. Tycker verkligen alla borde läsa denna bok då den tar upp så otroligt viktiga ämnen som behövs lyftas upp mer i vårt samhälle. För det går aldrig att veta hur någon annan mår innerst inne.
Betyg: ✨✨✨✨✨ (5 av 5)
En spännande serie som skildrar polisens arbete. Skådespelarna är otroligt proffsiga. I början hade jag dock lite svårt att fastna för den just för att det är nästan som olika handlingar i varje avsnitt och det följer inte riktigt någon röd tråd i polisens arbete. Däremot finns en röd tråd i kärleksrelationerna mellan olika poliser. Serien växer för varje avsnitt man tittar!

Jag ger dig solen

Bok av Jandy Nelson
Har hört mycket om denna bok så mina förväntningar var rätt höga. Tyvärr så kände jag inte att den levde upp till det. Boken var ganska seg då det var otroligt långa kapitel och dessutom var den skriven på ett ganska filosofiskt sätt något som jag personligen tyckte var ganska jobbigt att läsa. Men budskapet och handlingen var på något sätt fint så därför får boken en trea.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.